Može se sve to nabaviti, ali to zadovoljstvo izađe duplo skuplje od samog filtera i onda vas nema nigdje !

U ovom slučaju ja sam se poslužio cijevima od odvoda koji koštaju 2x 0,70 km. jednoj mufni za alkatan koja je koštala 4,70 km. i jedan mali crni priključak (neznam za šta je ali znam da je za vodu) koji košta 0,50 km.i sve to zakamuflirao sa jednom crnom rebrastom cijevi - koju sam nabavio ..... po sistemu "Lijeva ruka - desni džep" !

Bilo je dosta guljenja plastike da bi se ta cijev mogla ugurati u taj dio Mufne, jer je odgovarajućeg prečnika za sport-filter !
Sve sam to fino pospajao i zadihtovao jer ako motor uzima "Falš" zrak mimo filtera - onda ste džabe sve radili !

Uglavnom najbitnije je da je funkcionalnost kako treba, a estetika - manje-više ... to kasnije odradite.

S obzirom da je na mojoj 106-ici komplet izduv u sport paketu od grane do lonca ... i mislim da sa ovim filterom nisam ništa dobio, jer ga nečujem ni na 5.000 rpm.

Danas sam sve testirao, cepao ga malo i vidim da mi EXTRA vuče - bolje nego što je vukao, a što se tiče zvuka filtera, možda se on i čuje napolju, ja ga u kabini nečujem !?

Doduše kabina dihtuje perfektno, to vidim kad zatvaram vrata - jedva ih zatvorim od vakuma

Vidjet ću, par dana ću vozati ovako, pratiti potrošnju i da vidim kako se ponaša - da ne ispadne da sam džabe dao 50 km.

Sve sam napravio da mogu da vratim fabričko kućište i filter bez problema - ništa nisam kvario i sjeckao crijeva ... u tome je i poenta napraviti sve a da ne kvariš fabričko stanje (bar kod mene)

Da nebi ja više ovdje trabunjao, evo vam malo sličica pa da vidite od čega je to napravljeno i kako je ispalo.