Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
A mislio sam da ima neko 'prazno' mjesto da se mogu nakacit, da ne putim ovako svukuda. Nema veze, smislicu nesto..
- Avicii
- Moderator
-
Ma zavucu ga negdje da se ne vidi, ne znam jos.. lako je to, ima kabla kuci koliko hoces
Samo bih volio negdje struju 'pismeno' uzeti da se ne vidi, da ne bude zica ko na traktoru 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ma imas gdje zicu sakriti da je ni Žak Širak nece naci 
Jedan od prijedloga je ispod onih tapacirunga u motornom prostoru...

Jedan od prijedloga je ispod onih tapacirunga u motornom prostoru...
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Je li trebaš u motornom prostoru da uzmeš stuju? Ja tu imam u onoj kutji sa elektronikom pored akumulatora zbirni plus i tu se uzima.
- nice1ilija
- Početnik
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Pozdrav svima ! interesuje me zna li ko sta o peugeot 405 le mans koji je izbacen na pik.ba 1800km cijena ,1994 godiste?
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Pozdrav nice1ilija,
tvoj prvi post je trebao biti u rubrici "predstavi se"
Predstavi nam se tu da znamo s kim imamo cast da razgovaramo.
Radi lakseg snalazenja evo link http://www.peugeotclubbih.com/predstavi-se-f74.html
Nakon toga ces moci aktivno ucestvovati na forumu.
tvoj prvi post je trebao biti u rubrici "predstavi se"
Predstavi nam se tu da znamo s kim imamo cast da razgovaramo.
Radi lakseg snalazenja evo link http://www.peugeotclubbih.com/predstavi-se-f74.html
Nakon toga ces moci aktivno ucestvovati na forumu.
- Avicii
- Moderator
-
Da, treba mi u motornom prostoru, to sam i ja mislio sto ti kazes, naci taj zbirni plus pa odatle uzeti. Nisam bas nesto puno detaljno ni gledao pa ne znam ni gdje dodje.. puzzmara- je napisao/la:Je li trebaš u motornom prostoru da uzmeš stuju? Ja tu imam u onoj kutji sa elektronikom pored akumulatora zbirni plus i tu se uzima.
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- pohvaljen: 16 puta
-
Ja sam za svog lava naručio original sportsku kuglicu mjenjača od Peugeota RCZ (slična je onoj alu kugli kao na zadnjem modelu P308 GTI), koštala me masnih 52 eura ali ebe mi se, za moj ćejf. Omrzla mi ova stock kugla što je ista skoro kod svih Peugeota (gledao sam je na P307, i sad ovo neko vrijeme otkako sam uzeo P308, ne mr'e se više :) ).Grga je napisao/la:i zna li ko koliko kosta kugla rucice mjenaca kod nas, koza mi se pohabala pa bi promjenio, ove sa ebay.a mi nesto ne djeluju kvalitetno.. i je li istina da se samo "cupa" u vis kugla da se skine?
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
-
Možda bi i trebala tema nova za ovo ali ne da mi se klikati je sam pročit'o 14 stranica na ovoj temi, pa evo pitanje ovdje.
Imam pitanje što se tiče elektronike i ključeva i toga, znam da vas ima pametnih za to ovdje.
Situacija je sljedeća: imam kod karticu od pežoa 206 nekog koji je prevrnut u udesu zgužvan prodat u dijelove ostala kartica čovjeku nije trebala dao mi je, i mogu li ja sad kod iz te kartice prebaciti da mi bude kod ovih mojih ključeva i brave na Pežou 307, ili da ovaj kod postojeći iz 307 stavim na tu karticu?
Uz ovo auto nisam dobio karticu, samo dva ključa, jedan daljinski i jedan rezervni pa me to plaho interesuje kako i gdje bi to moglo da se uradi ako bi moglo da se uradi, i koliko bi me otprilike koštalo.
Imam pitanje što se tiče elektronike i ključeva i toga, znam da vas ima pametnih za to ovdje.
Situacija je sljedeća: imam kod karticu od pežoa 206 nekog koji je prevrnut u udesu zgužvan prodat u dijelove ostala kartica čovjeku nije trebala dao mi je, i mogu li ja sad kod iz te kartice prebaciti da mi bude kod ovih mojih ključeva i brave na Pežou 307, ili da ovaj kod postojeći iz 307 stavim na tu karticu?
Uz ovo auto nisam dobio karticu, samo dva ključa, jedan daljinski i jedan rezervni pa me to plaho interesuje kako i gdje bi to moglo da se uradi ako bi moglo da se uradi, i koliko bi me otprilike koštalo.
- mara-
- Site Admin
-
A da li si probao do servisa da odeš i da vidiš kakva je šansa da dobiješ kod od svog auta, to mi se čini jednostavnije, jer mislim da to ne možeš prebaciti samo tako nego mislim da se mora i BSI prebacivati.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ma jok ne mozes to tako prebacivati, koliko sam ja upucen taj kod se veze sa transponderom koji je u kljucu, koji se opet veze sa, valjda citacem, tog transpondera u bravi, koji pretpostavljam ide dalje do bsi koji odlucuje da li se to sve podudara i pocinje bacati gorivo u motor ako se podudara, u protivnom samo vergla dok ne crkne akumulator
elem lakse ti je u ovlastenom pitati za to samo se pripremi za cifru, meni su trazili 200 KM za kljuc jer po njihovoj prici sve od tih sigurnosnih stavki (kljuc, kodovi kojekavi i slicno) moraju slati zahtjev u peugeot, pa onda ovi izdaju to kao sto ti odes u opcinu da izvadis rodni list

elem lakse ti je u ovlastenom pitati za to samo se pripremi za cifru, meni su trazili 200 KM za kljuc jer po njihovoj prici sve od tih sigurnosnih stavki (kljuc, kodovi kojekavi i slicno) moraju slati zahtjev u peugeot, pa onda ovi izdaju to kao sto ti odes u opcinu da izvadis rodni list

- mara-
- Site Admin
-
Dobro, to je cijena ključa, ali da mu samo daju novu karticu od njegovog auta, prema šasiji, ne bi trebalo biti tako skupo.
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
-
Ne znam što se tiče ključa i meni su u Hudinyu tražili 150 ili 160 KM (da ne slažem) za pravljenje jednog kodiranog skakavca i meni se činilo puno opet, ali manje mi je bitno to. Zanima me da li bi se moglo ovo uraditi da kod sa kartice prebacim u auto. To bi mi bila najjednostavnija opcija čini mi se.
Pitao sam jednom usput u nekom servisu kod električara, ali su me samo uputili u Hudiny, neće da se zajebavaju s tim kako mi je momak rek'o
Pitao sam jednom usput u nekom servisu kod električara, ali su me samo uputili u Hudiny, neće da se zajebavaju s tim kako mi je momak rek'o
- mara-
- Site Admin
-
Ja smatram da ne možeš, ali nisam toliko stručan da budem 100% siguran. Mislim da te ništa ne košta da svratiš do servisa i pitaš možeš li dobiti karticu prema broju šasije i koliko to košta. A puno traže u Hudinyu, u Bloku je 180lm, koja je onda povoljnost da napraviš u Hudinyu, radije ću dati 30km više i da sam miram, a obe cijene su defnitivno puno.