307 hdi

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Re: 307 hdi

Post Postao/la ArminM »

Ako pricamo o prakticnosti onda odma mozemo otpisati tamne folije, jer one i funkcionalnost ne idu skupa. Ja nikad, al ama bas nikad nisam nagovarao svoje musterije na tamne folije naprijed, iz vise razloga. Prvo radi policije, bilo bi mi zao da mi neko plati odredjenu sumu novca i mora skinut radi policije, druga stvar su retrovizori i nocna voznja. Znaci 30 i 50% su mjera za naprijed, u tom slucaju vidi se s obe strane, auto je ljepse, manje bije sunce itd itd. A u isto vrijeme vidite vozit nocu itd itd
sonnyblack
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la sonnyblack »

Izgleda da nije bitno koliko je zatamnjenje naprijed nego na kakvog policajca naletiš. Čak i da imaš samo 15% zatamnjenje naprijed, džaba ti sve ako se govnar uhvati za to...
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Ja znam da nikad nisam kazne platio za folije.na proslom sluzbenom sam zatamnio sve, prelazio sve granice europe nikad problema, na ovom sad isto tako. Fiestu koju sam kupio za grada isto tako zatamnio full, evo sad i ovo, jedino proslog 206 nisam stigao heh
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

dino je napisao/la:Oko tamnjenja stakala sam još u dilemi. :think:
Npr. u subotu dva puta srećem na cesti zlatnog SW Pgt-a (Admin.). Da je zatamnio stakla pomislio bi da se folira i ne pozdravlja, ovako sam vidio ko vozi i sve mi je jasno.
Malo je OFF, ali kada pričate o tamnjenju lijepo izgleda, i ima svoju funkciju, ali zbog praktičnih stvari...
Zena na posao isla sa SW-om a ja sam bio skroz na drugoj strani Bosne na terenu :D
Eto, prolazis a neces da se javis :ljut:

@ Armin, meni je ovo taman nista ja vise dirao ne bih. :good:
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Neko mi je rekao da skinem oznake s gepeka, pa evo da prijavim da sam to uradio :D
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Da vas pitam nesto, dino bi to mozda mogao znati, a i druge kolege takodje. Napravio sam ono osvjetljenje nogu. Uzeo sa krovnog svjetla iznad vozaca, i u seriji su mi smd paneli. Sve je super, sija drama fino, medjutim kad upalim auto ono fabricko svjetlo mi ostane radit jako slabo. Je li do otpora, mozda mi slab presjek kablova ili nesto drugo?
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

A jel ti u plafonjeri smd ili obicna sijalica
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Obicna
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Ne bi smjela da svijetli , kod mene blago tinja ali je smd .
To nesto nije u redu
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

To se desava kad spojim samo naprijed pod nogama. Kad dodam i ove koje imam ispod prednjih sjedista onda tinja i ona iznad zadnje klupe, a ona je smd. Znaci ovo se desava samo kad je auto upaljen. Struju sam uzeo sa krovnog prednjeg kao sto sam pisao vec. U onom dzeku imaju 4 zice, i na dvije sam nakacio ovo osvjetljenje nogu
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Evo jedna nocna, bezze okino pa eto
slika

Evo i osvjetljenja gepeka koje sam radio, zanemarite nered u gepeku, tu su uvijek polirka masina, alat za folije i slicno. Gori sam od onih molera i slicno, pokretna radionica
slika
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Evo ti šema rasvjete unutrašnjosti- donja lijeva šema. Vidiš blok broj 6 je BSI i elektronika sa koje se napaja rasvjeta iznad glave naprijed blok 93. Tri žice idu,a četvrta je masa. U ovom bloku imaš srednju sijalicu prikazanu sa prekidačima vrata i centralnim prekidačem. Sa ovog bloka odvaja se prema lijevoj (94) i desnoj (95) sijalici tzv. za čitanje koje su u istom kućištu. Ne znam gdje si spojio i koliko si spojio sijalica :shlag: , ali bi trebao nakačiti paralelno na ove sijalice. Nađi izvode i zakači na žice, jer pretpostavljam da ste i ti i Kula spojili na izlaz sa BSI-a. puzz
BSI (elektronika) kontroliše struju sijalica i sve preko je pad napona, a time i manje struje nekim potrošačima koji imaju veći otpor. Btv. R*I=U.

slika

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Gore u krovu imaju tri dzeka, jedan srednji sa 4 zice i dva sa strane gdje su one pojedinacne sijalice za lijevu i desnu stranu, s tim da jedan od tih pojedinacnih dzekova uopste nije napojen, kabal je slobodan, nije spojen nigdje. Ja sam spojio na ovaj srednji dzek koji ima 4 zice, dvije su ljubicaste, jedna smedja mislim i ima jos jedna. Kad se upali sijalica napon ima na ove dvije ljubicaste zice, na njih sam ja i nakacio
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Sto se tice toga osvjetljenja ja sam struju uzeo direktno sa pinova gdje se srednja sijalica usteka nisam htio nista ceprkati po BSI-u niti po djekovima.
Rastavio sam plafonjeru i na pinove sijalice zalemio žice i uredno ih izveo van kroz oklop plafonjere.
Na te zice sam paralelno spojio sijalice za podno osvjetljenje.
Htio sam da mi podna rasvjeta radi kada kod i ona sijalica u sredini tj. kada se vrata otvore , otkljuca ili upali na sredisnju tipku.
E sada, ne znam kako si ti to spojio, a mozda ti to sto si spojio u seriju pravi problem.
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Moguce je da sam spojio lose, sad cu probat ko i ti da spojim
Zaključano

Natrag na “Serija 3”