Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3

Odgovori
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3

Post Postao/la klol »

Slažem se apsolutno da puno para traže za to, a nije neka ni pamet ni posao napraviti drugi ključ sa već spremnim kućištem i transponderom koji samo treba da se registruje u auto, ali eto, takvo nam je tržište.
Svratiću svakako za koji dan do Dedovića u Sarajevu, malo generalno da ga pregledam pa ću i to upitati i javim cijene i mogućnosti u svakom slučaju.
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Mislim da nećeš to moći kod Dedovića, koliko znam svi su izgubili licencu i da je samo Blok ovlašteni u Sarajevu.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

da samo je blok ovlasteni u sarajevu, prosle godine je haman citavo ljeto stajala reklama ondje kod kamenorezca u barama sa natpisom da je blok jedini ovlasteni servis u gradu
slika ¦ slika
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
garage

Post Postao/la klol »

Ma znam da su oni ovlašteni jedini, ali valjda mi ovi mogu dati informaciju da li to ikako mogu uraditi, ako mogu onda je lako zakazati termin u Bloku odmah preko njih preko preporuke i gotovo :D
U srijedu bi trebao ići gore svakako pa ću javiti sve što nađem od informacija.
AdoSA
Početnik
Vozim: 307 1.4HDI Break
garage

Post Postao/la AdoSA »

Pitanje:
Trebao bi zamijeniti sve diskove i disk pločice na svom 307 karavanu. HDI autodijelovi u Sarajevu nudi Valeo diskove i pločice u cijeni od 320KM. Zanima me da li neko ima ličnog iskustva sa ovom markom i kojeg mi proizvođača preporučujete?
sonnyblack
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la sonnyblack »

Da i ja pitam. Planiram ubrzo ponovo radit mali servis na Peugeot 308 PH2 (1.6 HDI). Prvi put sam radio u ovlaštenom ali su me pošteno oderali, mogao sam dva mala servisa uradit za taj novac. Ne žalim kad radim nešto na autu, bitan mi je kvalitet, ali mislim da je suludo davat trodupli novac ovlaštenom za filtere koji sigurno nisu toliko bolji od ovih po autodijelovima + njihove "zlatne" ruke a ja svakako planiram svakih 4-5 mjeseci radit full mali servis obzirom na kilometražu koju prelazim. Mislim da mogu bar na malom servisu zaobići ovlašteni servis...Preporuka za dijelove (filtere), koji proizvođač i gdje? Ulje ću uzimat Total, kako Peugeot i preporučuje...
AdoSA
Početnik
Vozim: 307 1.4HDI Break
garage

Post Postao/la AdoSA »

AdoSA je napisao/la:Pitanje:
Trebao bi zamijeniti sve diskove i disk pločice na svom 307 karavanu. HDI autodijelovi u Sarajevu nudi Valeo diskove i pločice u cijeni od 320KM. Zanima me da li neko ima ličnog iskustva sa ovom markom i kojeg mi proizvođača preporučujete?
Bilo ko?
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja nemam iskustva sa Valeo diskovima, ali Valeo kao marka je sigurno dobra sto se svega tice, tako da ako ti to nije puno para (a ja mislim da nije), slobodno mijenjaj ;)

Sacekaj jos malo, mozda ce neko znati konkretnije reci.
sonnyblack je napisao/la:Da i ja pitam. Planiram ubrzo ponovo radit mali servis na Peugeot 308 PH2 (1.6 HDI). Prvi put sam radio u ovlaštenom ali su me pošteno oderali, mogao sam dva mala servisa uradit za taj novac. Ne žalim kad radim nešto na autu, bitan mi je kvalitet, ali mislim da je suludo davat trodupli novac ovlaštenom za filtere koji sigurno nisu toliko bolji od ovih po autodijelovima + njihove "zlatne" ruke a ja svakako planiram svakih 4-5 mjeseci radit full mali servis obzirom na kilometražu koju prelazim. Mislim da mogu bar na malom servisu zaobići ovlašteni servis...Preporuka za dijelove (filtere), koji proizvođač i gdje? Ulje ću uzimat Total, kako Peugeot i preporučuje...
Ma radi to negdje u obicnom servisu, sta ces bzvz pare bacati. Total ulje obavezno, a sto se filtera tice, otidji u neke malo bolje auto dijelove.. svuda ima skuplji i jeftiniji, uzmi taj skuplji i cao (Frad, Mann, Clean, Filtron, Comline, Tecneco.. tako nesto, sta god da nadjes od ovih).
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

sumnjam da sa valeom mozes fulati

ja sam sebi mijenjao i prednje i zadnje ali kod razlicitih majstora, prednji pojma nemam koja je marka al evo vec 2 godine rade bez problema (osim sto po nekad skripe pri laganom pritisku kocnice), a zadnje sam mijenjao prosle godine i 90% sam siguran da su u pitanju TEXTAR diskovi, kao galvanizirani neki ili kako su vec rekli u autodijelovima i eno ih i dan danas sivi ko da su tek proizvedeni za razliku od prednjih koji pohrdjaju cim jedna kisa padne a auto se ne voza

ne znam ti cijenu prednjih ali set zadnjih diskova me kostao 85 KM + disk plocice za koje se ne sjecam cijene jbg
slika ¦ slika
naivan
Početnik
garage

Post Postao/la naivan »

Prije mjesec dana mi je servisno vrijeme bilo pred sami kraj oko 500km, je li moguce da se samo odjednom resetovalo na od prilike 2000km ?
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Vjerovatno si slučajno resetovao ili si akumulator skidao. Servisno vrijeme na displeju je samo tebi podatak da znaš kada bi trebao da praviš servis. Možeš sam sebi zadati koji želiš interval, koji zavisi samo od ulja koje si nasuo i ni od čega više. Za filtere se ne možeš osloniti na ovaj termin jer se kod nas mijenjaju u kraćim intervalima. Možeš to resetovati na komandnoj tabli, ali se, opet kažem, moraš držati termina kada si mijenjao ulje i filter ulja. Nemoj sada misliti možeš odgoditi servis zbog toga. Meni taj podatak ne znači ništa, ja sebi bilježim u svesku termine zamjene.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
sonnyblack
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la sonnyblack »

Peugeot 308 PH2, 1.6 HDI i naravno ima opjevani FAP
Za njega ide Total Quartz INEO ECS 5W30 ulje?
StefanMD
VIP Član
Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
Ima zahvala: 108 puta
 pohvaljen: 144 puta
garage

Post Postao/la StefanMD »

Trebalo bi...
slika
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Servisni intervali na displeju ovise o nacinu voznje zato ti je skocilo na 2000
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Moja preporuka ide Ate diskovima, i pločicama, ukoliko se traži kvalitet,cijena je obično jaca od tex, mintex, ferodo, a povoljniji od bosh i brembo.
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Odgovori

Natrag na “Općenito”