Peugeot 307SW

301,305,306,307,308,3008,309
Odgovori
Davor The Great :)
Napredan član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
Kontakt:
garage

Re: Peugeot 307SW

Post Postao/la Davor The Great :) »

@Kula - nisam znao za tu varijantu sa dijagnostikom, ali svakako cu uraditi to ako moze.
Hvala na savetu

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Dobar je doktor Markus koristim neka njihova sredstva, mislim samo da će ti sad više prašine da se hvata po motoru od tog sredstva.
Clapton is God!
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Za sjaj na plastikama po motoru je dovoljan obicni WD. Par puta naspricati, prebrisati krpom i puf.. magija :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Napredan član
Kontakt:
garage

ako se nahvata jos vise, onda cu svakako poslusati Avicii-ev savet i opal po WD :D
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Davor The Great :) je napisao/la:@Kula - nisam znao za tu varijantu sa dijagnostikom, ali svakako cu uraditi to ako moze.
Hvala na savetu slika

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Mora moci ne brini .
Kada se upali auto upale se kratka svjetla i pozicija nazad s tim da ti tom prilikom nije osvjetljena instrument tabla niti mozes tada duga svjetla upaliti , blicati mozes normalno . A ako su ti nastimana na automatsko paljenje onda ti se samo jos upali instrument tabla kada se smraci ili kada uletis u tunel .
Opcija se ubila za ljencine i bezbrige i mogu ti reci da je obozavam :D
Napredan član
Kontakt:
garage

@Kula

jos uvek upoznajem sve mogucnosti auta, i kako vise citam ovde na forumu, svakog dana otkrivam nesto novo i svakog dana se sve vise odusevljavam autom (iako sam vec zaljubljen u model i marku :D)
stvarno nisam znao za tu opciju, kod mene postoje automatska svetla, i to sam na ovom levom "stapu" gde su migavci video dugme "auto" pa kad sam izguglao malo,nadjem kako da ukljucim automatska svetla...probam ti ja to, na displeju na tabli mi onda ispisa da su ukljucena automatska svetla, i stvarno kad je mrak ili jako jako oblacno, on stvarno ukljuci svetla...ali preko dana nula bodova...samo zato sto sam zaboravan, jednom sam vec dobio upozorenje, a mali milion puta se setim da ih upalim odprilike kad zaustavim auto i stignem na odrediste sto znaci da sam samo imao srece :)

Moram videti gde u Subotici ima neki servis sa dijagnostikom pa da mi ukljuce to :D

Jos jednom veliko hvala na savetima svima :)
Zato se i uclanih...ima da vas smorim sa pitanjima da cete pozeleti da me izbacite :D
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Nema problema samo ti pitaj , zato forum i postoji :D

Poslano sa mog Lenovo A536 koristeći Tapatalk
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Davor The Great :) je napisao/la:ako se nahvata jos vise, onda cu svakako poslusati Avicii-ev savet i opal po WD :D
Ne bi trebalo da se uhvati prasina, ja sam 2-3 puta probao, nije bilo prasine, ali eto probaj.
Napredan član
Kontakt:
garage

Pozdrav svima
Nije me bilo duze vreme, zima bila pa se nista nije ni radilo oko kola (osim nekih redovnih i vanrednih intervencija)
Elem, odradio sam mali servis nakon nekih 10-11.000 km (ne zelim da cekam da mi brojac dodje do nule sa 20.000),ipak je u pitanju tu i turbina i svasta nesto... Osim servisa, menjao sam mu i lezajeve prednjih amortizera (culi se neki cudni zvuci pa kad smo sredili to, stari lezajevi bili zardjali, pola kuglica poispadalo, dobro pa sam i okretao volan )... Zamenuo sam mu i sajle rucne kocnice, jer je desna propala pa nije vracala skroz... Osim toga, nista vise...
Za sad sa njim presao skoro 20.000km i jos uvek odusevljen... Nedavno brat kupio Mazdu 3,potpuno novu iz salona, da mi da provozam pa me pitao za misljenje, ja mu rekao "ja bi i dalje pre kupio polovnu 307-icu"
Znamo svi gde me je oterao tad

Ono sto hocu da pitam, je sledece:
Za mesec dana vracam alu-felne... One 17-ice petokrake, original Peugeot... Na njima imam malo losije gume pa cu uzeti sve 4 nove. Trenutno na njima su gume sa profilom 45 (225/45/R17).
Zanima me da li neko zna, ako stavim veci profil (npr 225/55) da li ce mi negde kaciti/cesati guma (mozda kraj blatobrana kada okrenem puni levi/desni na volanu)?

Hvala unapred

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

E da li ce ti igdje zapinjati ne bih znao , ali sam siguran da ce dosta ruzno izgledati zbog visokog profila.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Sto ne bi uzeo kroz 45.. ako ides na udobrnost, to je po meni bzvz. Ja izmedju zimskih 16" i ljetnih 17" 225/45 ne vidim neku veliku razliku.. Kao sto kula rece, to ce ti ruzno izgledati, ali eto ti kako vidis.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Napredan član
Kontakt:
garage

Sve znam, i slazem se sa vama... Dok nisam imao auto i sve to, najvise sam voleo da vidjam ogromne felne i niske profile
Nedavno sam bio poslom u Audiju, ispred kapije im izlozen TT... Profil guma 20
Mislio sam malo veci profil bas zbog udobnosti, jer kad sam skinuo letnje pa stavio zimske (kupio ga sa zimskim 195/65/R15), mogu reci da sam osetio razliku u udobnosti
Ali sinoc sam gledao sta ima u ponudi od guma, i veca je ponuda sa profilom 45 tako da na kraju izgleda ipak kupim 45-ice...
Gledao sam i ponude guma, imaju klasifikacije kvaliteta "visa/srednja/niza"... Npr Michelin kosta od 120-150€ kom, dok Riken ili Lassa kostaju 50-70€ kom... A kad pogledam one klase potrosnje/prianjanja/buke - identicne su i za Michelin i za ove dve "nize" klase... Zimske sam kupio bas te Lassa i skroz su mi OK... Da lis u ove skuplje bas stvarno daleko bolje, ili samo placamo ime kao kod VW-a i Apple-a?

Miki 307
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307
 pohvaljen: 3 puta
garage

Post Postao/la Miki 307 »

Da se nadovežem na ova automatska svjetla, kod mene su bila aktivirana stalno upaljena svjetla a imam i senzor, pa kad sam ugradijo dnevna svjetla(modul), onda mi sa dijagnostikom izbacijo ova stalno upaljena svjetla da jih moram paliti na ruke ali sad sam vidim izgubijo i funkciju automatska svjetla sa senzorom, ne znam kako to ? Zar se ne da da su ova dnevna svjetla(modul) aktivirana preko dana, pa kad padne mrak da se pale automatska ?
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Idemo u off topic , ali probaj dati kontakt i drzati tipku na vrhu rucice za svjetla. Trebala bi se automatska aktivirati
Napredan član
Kontakt:
garage

Re: RE: Re: Peugeot 307SW

Miki 307 je napisao/la:Da se nadovežem na ova automatska svjetla, kod mene su bila aktivirana stalno upaljena svjetla a imam i senzor, pa kad sam ugradijo dnevna svjetla(modul), onda mi sa dijagnostikom izbacijo ova stalno upaljena svjetla da jih moram paliti na ruke ali sad sam vidim izgubijo i funkciju automatska svjetla sa senzorom, ne znam kako to ? Zar se ne da da su ova dnevna svjetla(modul) aktivirana preko dana, pa kad padne mrak da se pale automatska ?
Ja jos uvek nisam bio kod nekoga sa dijagnostikom da vidim moze li kod mene... Kumovi kupili 308-icu,pa sam ja mislio da ako se aktiviraju dnevna svetla, da ce biti kao kod njih - mislim da im samo pozicija svetli napred, samo prednji farovi su aktivirani, i svetle sijalice koja su skroz sa unutrasnje strane farova (prema motoru/znaku)... Nisam mislio da ce biti upaljeni i prednji i zadnji farovi... Ali u svakom slucaju mi je i to bolje nego da me kazne sa 3.000 (mislim da je toliko za svetla) slika
I kada odem na dijagnostiku, hocu da vidim da li imam opciju za tempomat... Gledao sam neke klipove na YT, i ako sam dobro skontao, ako ima opcija za tempomat, na plastici ispod volana ima malo deo koji moze da se skine, ako se stavi palica,... Kod mene to nema, pa cisto da proverim, ako postoji mogucnost, dobro ce mi doci na leto za putovanje slika

Odgovori

Natrag na “Serija 3”