1.6 HDI potrosnja
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Re: 1.6 HDI potrosnja
Ja znam spustiti i na 5,6 na nivou mjesec dana biljezenja sipanja i kilometraze a zna da ode i na 6,5 a neki najcesci prosjek je oko 6 l.
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca.
- hksturbo
- Početnik
- Vozim: Mazda 3 1.6HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
micija je napisao/la:Ja znam spustiti i na 5,6 na nivou mjesec dana biljezenja sipanja i kilometraze a zna da ode i na 6,5 a neki najcesci prosjek je oko 6 l.

je li to kombinovana potrosnja

- hksturbo
- Početnik
-
Evo kako je zahladnilo , p. potrosnja se popela na 9l/100km
, fakat pocinjem da se brinem , nema gresaka niakavih , normalno pali i ide
, jedino da nisu dizne vise u zadanim vrijednostima 

-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Normalno da ce se popet, pusti ove levate kod kojih auta trose 6/ gradske voznje, jest al malo sutra. Ajd sto lazete sebe al sto druge
Pustite se borda, mada ako vam je ispravan bord, nakon 100km gradske voznje ne moze pisat manje od 7l da jebe rak raka. Da zivite ne znam ni ja gdje. Raspizdi me ovakva tema haos
Brate ja vozim 307 2.0 66kw + remap.uopste ne pazim kako vozim, niti gledam na bord. Zivim u zavidovicima koji imaju dva semafora,, svaki dan predjem 30-40km. Potrosnja je tu oko 9.
Ovi pojedini zajebali i fabricke podatke
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Pustite se borda, mada ako vam je ispravan bord, nakon 100km gradske voznje ne moze pisat manje od 7l da jebe rak raka. Da zivite ne znam ni ja gdje. Raspizdi me ovakva tema haos
Brate ja vozim 307 2.0 66kw + remap.uopste ne pazim kako vozim, niti gledam na bord. Zivim u zavidovicima koji imaju dva semafora,, svaki dan predjem 30-40km. Potrosnja je tu oko 9.
Ovi pojedini zajebali i fabricke podatke

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Danas ne stigoh napisati,uglavnom Armin je u pravu...
Resetovao sam board auto u leru radilo i popelo ga na 13l sad nakon 100km stoji oko 9 i to sa otvorenom voznjom uglavnom,bilo je minusa ljudi u gradu nemoguce da zimi ne skoci...
Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk
Resetovao sam board auto u leru radilo i popelo ga na 13l sad nakon 100km stoji oko 9 i to sa otvorenom voznjom uglavnom,bilo je minusa ljudi u gradu nemoguce da zimi ne skoci...
Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Jasta ce nego skocit, prosle zime 5 dana sedmicno pravio turu od po 1 i kusur km dva puta na dan jer nisam isao autom do posla + ono kad se izlazi navece pa se vise voza i prosjek bio 11 i kusur litara
I ja ako ista mrzim onda su to osobe koje lazu sebe koliko im auto trosi isto kao da finansijski profitiraju od toga
Sent from my Alcatel Idol 3 using Tapatalk
I ja ako ista mrzim onda su to osobe koje lazu sebe koliko im auto trosi isto kao da finansijski profitiraju od toga
Sent from my Alcatel Idol 3 using Tapatalk
- hksturbo
- Početnik
-
Hvala raja , ma ja bolan , kad mi kaze 6,5 l po gradu
lol
@Armine
ne nerviraj se dzaba

@Armine
ne nerviraj se dzaba

- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Jbga, kod mene malo troši ali sam ja ustvari 90% vremena na otvorenom, možda i više od toga. Zimi naravno više troši, nije to ništa novo, zna mi otići i preko 5 prosjek... 
Takođe, grad je veoma diskutabilan, što kaže Armin i kod mene su dva semafora a i to se može izbjeći, ne može se porediti sa jutarnjom gužvom u npr. Sarajevu ili nekom većem gradu!

Takođe, grad je veoma diskutabilan, što kaže Armin i kod mene su dva semafora a i to se može izbjeći, ne može se porediti sa jutarnjom gužvom u npr. Sarajevu ili nekom većem gradu!
- Worf
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
- Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 5 puta
-
Ja iskreno ne mislim da bilo ko laze o potrosnji i ne mislim da su sve ove potrosnje o kojima se pise nerealne. Ima donekle razlike i u motorima, koliko koji trosi, ali objektivno je najvise do noge na gasu i relacije koja se vozi.
Ja sam znao malo testirati svoj auto i suzdrzavati se, cisto da vidim koliko moze trositi, i potrosnja moze stvarno dobro sletiti, bar prema BC-u, ali ne izdrzim dugo dok me ne povuce da opet stisnem gas. Nekima je to cejf, da stisnu gas, dok nekima nije toliko, nekima je najbitnije koliko se to odrazava mjesecno na novcanik, i svako ima svoje prioritete. Ja ne trosim puno mjesecno, u prosjeku oko 100KM, i nije mi zao 30-40KM razlike koju bih mogao ustediti drugaijom voznjom, jer mi je oakva voznja veliki cejf.
Ja sam znao malo testirati svoj auto i suzdrzavati se, cisto da vidim koliko moze trositi, i potrosnja moze stvarno dobro sletiti, bar prema BC-u, ali ne izdrzim dugo dok me ne povuce da opet stisnem gas. Nekima je to cejf, da stisnu gas, dok nekima nije toliko, nekima je najbitnije koliko se to odrazava mjesecno na novcanik, i svako ima svoje prioritete. Ja ne trosim puno mjesecno, u prosjeku oko 100KM, i nije mi zao 30-40KM razlike koju bih mogao ustediti drugaijom voznjom, jer mi je oakva voznja veliki cejf.

- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Dobro si ovo rekao, svako ima prioritete, ja gledam da se uklopim koliko mogu u sredstva koja dobijam mjesečno za prevoz od firme, naravno da zafali ali s obzirom da mjesečno pravim i do 3000km itekako bi se osjetila razlika sa "žešćom" vožnjom u odnosu na trenutni "Eko mod", jbga...Worf je napisao/la:Ja iskreno ne mislim da bilo ko laze o potrosnji i ne mislim da su sve ove potrosnje o kojima se pise nerealne. Ima donekle razlike i u motorima, koliko koji trosi, ali objektivno je najvise do noge na gasu i relacije koja se vozi.

Zadnja izmjena: StefanMD, dana/u 19. lis 2017, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
- aladins
- Početnik
- Vozim: 207 sw
- Ima zahvala: 2 puta
-
U gradu svaki troši, kreni stani kod mene je 207sw 1.6 hdi 80kw zna da potroši po boardu 9.1l u gradu i u špici kad su najveće gužve sa tim da nagazim po gasu kad god imam priliku, otvorena cesta auto put 6-7l a od načina vožnje može i manje. To je ta neka normalna potrošnja.