čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs

Odgovori
Zummy
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs

Post Postao/la Zummy »

Mislim da i ja imam neki slican problem. Upravo sam htio da krenem do grada i kad sam upalio auto, (Pug 307 2.0 hdi) za par trenutaka se promijeni zvuk motora. Naime iz tog motornog dijela dolazi cudan zvuk kao neko struganje, kao da neki remen struze i cuje se pucketanje, i osjeti se ko neki udarac (Slicno kao kad radi kompresor klime), ali napominjem da nit je klima nit ventilacija bila ukljucena. Ponovo sam par puta ugasio pa upalio i opet isto. Zavirivao sam pod haubu ali bas ne vidim nista neuobicajeno. Samo taj zvuk i ponasanje motora me plasi i ne zelim krenuti na put.
Da li je nekom od vas poznato ovako nesto? :think: :think: :?:
Svaka cesta, koja se u noći zabijeli na mjesečini, meni se čini da je za mene stvorena i neodoljivo me zove, a daljine koje se gube u svijetloj magli uzbune mi uvijek dušu.
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Pogledaj PK remen da nije oštećen, alternator i alnaser mogu proizvoditi ove zvuke. To za prvu a kasnije u motoru.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Bolje je da sto manje vozis dok se ne otkrije uzrok, da ne bi jos gore napravio. Za pocetak, mozes sam probati skinuti pk remen i upaliti auto na kratko, cisto da vidis da taj zvuk ne dolazi od dijelova koji pokrece taj remen.. znaci remenica alternatora, sami alternator, kompresor klime, spaner pk remena.. sve to mogu biti uzroci tog zvuka. Ako se zvuk i dalje cuje, onda je moguce da je nesto oko zupcastog remena.. sami remen, spaner, rolnica, vodena pumpa, remenica radilice.. ali za to treba malo veca intervencija da bi se skinula ona plastika oko zupcastog.
Zummy
Aktivan član
garage

Post Postao/la Zummy »

@Dino i Avicii hvala. Cuo sam se sa mojim majstorom pa ce valjda on kasnije doci pogledati posto ja bas i nisam toliko strucan. :)
Uglavnom sta god i kako bude opisati cu na ovoj temi.
Svaka cesta, koja se u noći zabijeli na mjesečini, meni se čini da je za mene stvorena i neodoljivo me zove, a daljine koje se gube u svijetloj magli uzbune mi uvijek dušu.
Zummy
Aktivan član
garage

Post Postao/la Zummy »

Evo upalio sam ga nabrzinu da snimim ovaj kratki video... ne svidja mi se ovo i ne palim ga vise dok majstor ne dodje. :neznam: :help:
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”