Zimske gume

Odgovori
daki30
Aktivan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: Zimske gume

Post Postao/la daki30 »

Avicii je napisao/la:Ja nesto ne bih eksperimentisao sa ovim Trancmax, jer su relativno nepoznate.. meni bar. Hankook bi trebalo da su dobre, mada nemam iskustva sa njima.. a Savine su ti jeftinije na onom sajtu sto sam okacio. ;)
Evo provjerio sam Tracmax je made in China.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

ElComandante91 je napisao/la:Ja koristim kao zimski set Michelin Alpin A4, za dvije zimske sezone 10% trošenja, mislim da je cijena za dimenzije 175/65 R14 bila 400km sve četiri gume, bez problema na Jahorinu i Kopaonik se penju. Savu S3+ imam na Fiat Unu, brzo se troše bar kod mene.
Alpinke su TOP! Eto kaze meni ovaj u auto dijelovima da su sad izasle Alpine 5, samo sto su za moju velicinu 186km/kom, pa cu ipak neku jeftiniju varijantu naci. Odlican text ime ;)
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Hvala Avici, nisam znao za da su nove izašle.
Clapton is God!
Grga
Aktivan član
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Grga »

zadnje dvije zime vozi sam na Continental ts830p, dobre gume nema sta, malo se vise trose,ali rade svoj posao sto je najbitnije.. Vozio sam Savu S3, ide ona po snijegu, ostalo sve je manje vise slabo, i sto meni najvise smeta sto se guma raspada, odpadaju komadici i nije samo kod mene slucaj a made in Slovenia su ako sta znaci..
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

:yes:
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Grga je napisao/la:zadnje dvije zime vozi sam na Continental ts830p, dobre gume nema sta, malo se vise trose,ali rade svoj posao sto je najbitnije.. Vozio sam Savu S3, ide ona po snijegu, ostalo sve je manje vise slabo, i sto meni najvise smeta sto se guma raspada, odpadaju komadici i nije samo kod mene slucaj a made in Slovenia su ako sta znaci..
Ja sam prosle zime pozadi na autu imao polovne S3, sara bila 5-6mm, ali sto kazes, raspadaju se gume.. sve komadici otpadaju. Jel moguce da je zbog toga sto su stare? DOT je bio iz '09-'10 god cini mi se.
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

Avicii je napisao/la:
Grga je napisao/la:zadnje dvije zime vozi sam na Continental ts830p, dobre gume nema sta, malo se vise trose,ali rade svoj posao sto je najbitnije.. Vozio sam Savu S3, ide ona po snijegu, ostalo sve je manje vise slabo, i sto meni najvise smeta sto se guma raspada, odpadaju komadici i nije samo kod mene slucaj a made in Slovenia su ako sta znaci..
Ja sam prosle zime pozadi na autu imao polovne S3, sara bila 5-6mm, ali sto kazes, raspadaju se gume.. sve komadici otpadaju. Jel moguce da je zbog toga sto su stare? DOT je bio iz '09-'10 god cini mi se.
Ja sam kupio nove Savine, vozene samo zimi, druge zime se pocele raspadat ... Meni je cudno sve ostale gume koje sam imao se normalno trose, samo sava odpada :)
ElComandante91
Moderator
garage

Pa nije neka razlika u šari u odnosu na A4, ali vjerovatno je nešto poboljšano, ja sam čuo dosta pohvala za Tigar Winteru, u Srbiji se dosta koriste, a navodno se prave po Michelinovoj licenci. Što se tiče Save guma za jednu sezonu.
Clapton is God!
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

vidim sad dosta je jefina Dayton dw 510, neznam da li valja cemu, ja imam ljetne dayton i zadovoljan sam..
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Ajde neko ko zna cijene neka napise da se ljudi i prema tome orjentisu,imam prijatelja trazi gume mislio kupit Savine s3 ali po vama nekako i ne mislim da su dobre...ali cijena ce odrediti svoje u njegovom slucaju.
daki30
Aktivan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDI
garage

Post Postao/la daki30 »

ja se orjentisem sada po gumam shop-u, cini mi se da su Ok cijene, nekad mi je najpovoljniji bio Robni promet ali neznam da li vise i rade..
vedran01
VIP Član
garage

Post Postao/la vedran01 »

ElComandante91 je napisao/la:Pa nije neka razlika u šari u odnosu na A4, ali vjerovatno je nešto poboljšano, ja sam čuo dosta pohvala za Tigar Winteru, u Srbiji se dosta koriste, a navodno se prave po Michelinovoj licenci. Što se tiče Save guma za jednu sezonu.

Ja sam imao na audiu jednu sezonu tigar i nikad vise, nove kupljene, dot od iste godine. Savu cu sad staviti trecu zimu i nikad mi se nisu kidale kao sto kazete, isto nove kupljene. Prezadovoljan sam s njima, meni na 307 sasvim solidna guma. Ima li neko iksustva sa Nokian gumama ja sam ih imao jednu sezonu na autu bile su polovne i nije losa guma.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja vise nisam pametan sta uzeti. Meni su se S3 raspadale, al opet kazem, star je dot bio par god. Kontam da bi nove mogle bar 2 god. Mene jedino brine sto sam procitao na par foruma da ih svi hvale za snijeg, ali da nisu nesto po mokrom :think:

Za Nokian mi je rekao prodavac, kog licno znam, da su odlicne ali isto tako da su samo 10tak KM jeftinije od Alpinki (sto je za 16'' oko 160-170KM), sto opet dodje.. 'koliko para toliko muzike' :)

Ovaj cjenovnik mi je sasvim ok cini mi se: http://sava.ba/cjenovnici.htm
ElComandante91
Moderator
garage

Evo za Noakin:
Nokian WR gume: Najbolje na zimskom testu
Nokian-WR-SUV-3 mala
Gume iz porodice Nokian WR pobednici su zimskog testa guma, pa su od Auto-kluba Europa ACE, organizacije GTÜ, austrijskog auto-kluba ARBÖ i Off-road magazina dobile etiketu „veoma preporučljive“.
Aduti gume Nokian WR D3 su trakcija, kočenje i upravljanje na snežnoj površini. Takođe, ova premijum guma dobila je visoke ocene i na bezbednosnim testovima na vlažnoj i suvoj površini.
Na snegu i ledu guma Nokian WR SUV 3 je nepobediva, ističe nemački Off-road magazin. Ona je osvojila najviše ocene u kategorijama: bezbednost tokom zimskih meseci, bezbednost na suvoj podlozi i ekonomičnost/ekološka nastrojenost. Nokian WR SUV 3 pokazala je najbolju trakciju na snegu i ledu, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe. Ova guma je precizna i veoma „poslušna“.
Testirano je deset aktuelnih zimskih guma dimenzija 205/55 R16 na VW Golfu, kao i šest zimskih guma za SUV u dimenzijama 215/65 R16 102 H na VW Tiguanu.

Nokian Hakkapeliitta zimske gume, dizajnirane posebno za oštru nordijsku zimu, ubedljivo su pobedile konkurenciju na uporednim testovima koje su sproveli novinari iz Skandinavije i Rusije. Guma Nokian Hakkapeliitta 8 pobedila je na svim testovima u Finskoj, Švedskoj i Rusiji. U Finskoj, pobednik zimskog testa je Nokian Hakkapeliitta R2.
Clapton is God!
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja danas nesto svracao u auto dijelove i rekose mi da se ove godine Sportiva prodaje bolje od Save! Kao, Sava je bolja za snijega, a ova za kisu i ostalo.. sto je nama u TB dosta i vaznije. Al nesto mi se ne svidja ona sara nikako.. bljak
Odgovori

Natrag na “Gume”