Problem sa paljenjem

Odgovori
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: Problem sa paljenjem

Post Postao/la dino »

Skini i otvori pumpu pa vidi do čega je, a može biti i do releja koji je uključuje preko BSI-a. BSI prati svu elektro instalaciju i upravlja preko izvršnih elemenata, kao što su najčešće releji ili optokopleri. On prati rad pumpe goriva, a uključuju ovi releji, što se vidi na šemi dole. On je direktno uključuje preko R2, odnosno ove elektronike BM34 koju prati BSI1.

slika

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Skidao sam ja pumpu, nisam mogao vidjet nista cudno. Nije ni prljava. Sitka unutar pumpe je bila malo prljava al nista posebno. Spajao sam pumpu na aku i svaki put se aktivira. Vratio sam je, i par dana vec vozi bez problema. Ono na sta pazim jeste da iskljucim sve potrosace prije nego ugasim auto. Tako cu par dana pa cu onda namjerno ostavit cd il nesto nek malo obori napon na aku pa cu vidjet. Ako ne upali aku je. Nema sta drugo bit

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Zamijenim aku danas i evo maloprije opet ista situacija. Ne pali se pumpa. Dam kontakt i otvorim haubu i na motoru se nista ne cuje. Skinem poklopac gdje su osiguraci, svi su ok. Procackam malo one zice kad poce zujat na motoru i upali. Tu je negdje problem, sutra cu oprat motor pa da vidim. Gurnuo sam balast od xenona u tu kutiju gdje su osiguraci, ali sam primjetio da se otvorila, vjerovatno je uslo prasine unutra

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”