Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Jel neko imao problem da ne moze vratiti iz pete u cetvrtu? Ubacim u 5 a rucica mjenjaca ode negdje skroz desno pa kad hocu da vratim u cetvrtu moram trgati mjenjac jer on ode u rikverc pa ne znam sta bi moglo biti. Ostale 4 brzine rade normalno
Lep ti je karavan, te lajsne na vratima i braniku su farbane ili je tako fabrički?
A brzine i ja kad vraćam iz petu u četvrtu polako puštam kvačilo da vidim dali sam pogodio četvrtu brzinu, par puta mi se desilo da ode u drugu.
Tako je fabricki kao i zadnja stakla sto su zatamnjena fabricki a sto se mjenjaca tice,otisao mi birac brzina u kucistu mjenjaca(tako majstor kaze) pa ne mogu da vratim iz pete u cetvrtu
Danas kupljeni zadnji diskovi i plocice,lezaj ide zajedno sa diskom a cijena diska prava sitnica-159KM/kom plus plocice 55KM sto ukupno dodje sa 10% popusta 335KM
Mašala. Ja sam skoro obilazio radnje da vidim pošto su diskovi jer mi je bio oštećen navoj na jednom i par je bio od 250 (delfi čini mi se) do 450 (nisam ni upamtio proizvođača kad sam čuo cijenu ).
Pošto su skoro novi (9.6 mm) odlučio sam da probam popravku navoja sa helicoil čaurom i radi posao. Sad samo moram paziti kad se skidaju točkovi da sam vraćam ili držim majstora dalje od pneumatskog pištolja i one metarske cijevke.
Drugih nije bilo,samo ovi imaju i ove plocice a vec poduze vrijeme osjetim da bruje zadnji tockovi i skripe kocnice i doslo je vrijeme da se mijenja pred dug put u Austriju al me oderase momacki nazalost
Pa to je bil skroz potrošeno, nije ni čudo da se čulo. Ne vidim na slikama, ali bilo bi dobro staviti malo bakarne paste na klizne površine kad se mijenjaju pločice jer je često baš tu razlog što škripi.