Peugeot 405 1.9 Diesel 1989. Dihtung glave?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Peugeot 405 1.9 Diesel 1989. Dihtung glave?
Ovo zadnje sto Kula rece, znaci ostavis auto da se ugrije i tada uhvatis rukom za donje crijevo sto ide iz hladnjaka. Ako je hladno, do termostata je sto posto jer je ostao zastopan. U suprotnom, kad postigne radnu temp, prvo ozraci sistem (trebas ispratit sva crijeva, jer na nekim autima ima na 2 mjesta ozracivanje), ako i nakon ozracivanja izbacuje ovako baloncice (brboca), onda je sigurno dihtung otisao, jer su ovo prvi simptomi, ne mora znaciti da ce uvijek pomjesati ulje i vodu 

Avicii je napisao/la:Ovo zadnje sto Kula rece, znaci ostavis auto da se ugrije i tada uhvatis rukom za donje crijevo sto ide iz hladnjaka. Ako je hladno, do termostata je sto posto jer je ostao zastopan. U suprotnom, kad postigne radnu temp, prvo ozraci sistem (trebas ispratit sva crijeva, jer na nekim autima ima na 2 mjesta ozracivanje), ako i nakon ozracivanja izbacuje ovako baloncice (brboca), onda je sigurno dihtung otisao, jer su ovo prvi simptomi, ne mora znaciti da ce uvijek pomjesati ulje i vodu
Ono crijevo koje ide od termostata prema hladnjaku je vruce, a od hladnjaka prema motoru, to donje crijevo nisam ni pipao.
- Avicii
- Moderator
-
E pa vidi sta je sa donjim crijevom, kad se ugrije auto na radnu temperaturu, mora i ono biti vruce.. voda cijeli krug mora napraviti ako je termostat ispravan.
Avicii je napisao/la:E pa vidi sta je sa donjim crijevom, kad se ugrije auto na radnu temperaturu, mora i ono biti vruce.. voda cijeli krug mora napraviti ako je termostat ispravan.
Utvrdjeno ! Dihtung :)
Raskopc'o sam jucer motor, danas ocistio glavu, sutra na ravnanje i novi dihtung. Petak neradni dan. Vjerovatno subota ili nedelja aBd sklopljeno ...
Drugi put vise srece ... Hvala svima na savjetima i misljenjima !!!
- Avicii
- Moderator
-
Ma nije to nista strasno druze, zamjeni to, poravnaj glavu i bice sve super
Javi kako je sve ispalo kad zavrsis

Javi kako je sve ispalo kad zavrsis

Ev danas sve pripremljeno za vracanje glave gdje joj je mjesto :) ... Mada sam baksuzno prosao ...
Ravnanje glave od 20-25 km, moje ravnanje 30 + 5 km na kafu ..
Dihtung inace 30-40 km , moj dihtung 53 km ... :)
Ravnanje glave od 20-25 km, moje ravnanje 30 + 5 km na kafu ..
Dihtung inace 30-40 km , moj dihtung 53 km ... :)