AIR BAG FAULT
- kliker
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Re: AIR BAG FAULT
Da ne otvaram novu. Znaci bio lav na pranju , pomjeran sic naprijed nazad(logicno). Ispod sica su tri djeka , a jedan od njih je bio zaljepljen trakom (zeleni) , koji mislim da je ispao kako je se sic pomjerao. Ja sam taj djek vratio ali greška se stalno pali. Zna li neko da li postoji auto reset pri ovoj gresci pa da se sama ponisti kao sto je slucaj u nekih drugi greski ili moram voziti nekome na dijagnostiku da ponisti ?
Jednom sam skidao siceve ali dok ja auto bilo izgašeno i kad sam vratio sve je bilo ok, sada predpostavljam da je se graska pojavila zato sto sam upalio auto a djek bio ispao ....
Jednom sam skidao siceve ali dok ja auto bilo izgašeno i kad sam vratio sve je bilo ok, sada predpostavljam da je se graska pojavila zato sto sam upalio auto a djek bio ispao ....
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Probaj skinuti klemu i resetovati BSI. Imas o tome na forumu kako se radi.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- kliker
- Aktivan član
-
Prvo sto sam uradio skinuo klemu i vratio nakon 10 sec. samo se ponistio datum i vrijeme , sad vidim da nema lagike to sto sam uradio. Dok detaljnije porcitam nacin resetovanja BSI-a pokusat cu, ne znam da li mogu napraviti neku vecu stetu ako ne uspijem resetovati .
- mumi
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0hdi 100kw
-
Provjeri kontakte ispod sjedista, otkaci ih i malo naspricaj WD-om pa vrati. Trebalo bi to biti dovoljno...
- kliker
- Aktivan član
-
Sprejo , ali nista. Usput sam sje sjetio da mi je izvlacio i volan pa vjerovatno i tu postoji moogucnost greske u vezi. Svakako sutra idem majstoru pa cu mu reci i to da pogleda ....
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Volan je u pitanju garant,javi kako ti je rijesio i drug moj je imao slican problem i nikako ne moze da napravi da funkcionise airbag.
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
I kod mene je od volana. Harun je probao obrisati medjutim ne moze. Vjerovatno je fizicko ostecenje neko. Ja sam skidao i nisam vidio do cega je. Greska je nastala onda kad sam skidao volan. Stavljao drugi, ali je ostao moj airbag, prije toga nisam imao gresku. Bas me iritira zadnje vrijeme opasno, a ne mogu je maket
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Neko mi je rekao da u konektorima treba nesto da se pipa. Jer kad razdvojis konektore od airbaga oni imaju neku zastiti koja se aktivira i kasnije kad ubodes konektor nazad on nema kontakt. Zna li neko o tome vise nesto,da li je ovo sarena laza?!
- kliker
- Aktivan član
-
I ja mislim da mi je volan, majstor nije imao vremena da cacka pa je samo ponistio gresku, al se vratila za 5 sec. logicno, jer nije rijesen kvar . Kanim se rastaviti volan nadam se da je samo gurnuti one kopce kroz one rupice sa strane na volanu, ima li neko iskustva , mogu li ostatiti ista ?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Samo trebaš paziti kad povlačiš airbag da ne počupaš te spojene konektore. Kada izvučeš jednu stranu nije problem, ali kad dođeš do druge, onda treba kontrolisano povlačiti, jer treba malo jače povući ali se trebaš kontrolisati da se zaustaviš na vrijeme sa povlačenjem da ne bi počupao konektore.
- aladins
- Početnik
- Vozim: 207 sw
- Ima zahvala: 2 puta
-
Kod mene pokazuje airbag faulty gotovo stalno, a nekad se greška ugasi nasumično al se i vrati. gdje bi mogao biti problem, gdje najprije da gledam jel ovo ispod sjedišta gdje su konektori najkritičnije.