Avici odlična tek sad vidim, lijepi Dubrovnik.
Za vikend se malo sklonili iz grada i bili do Kolašina. Vrijeme fenomenalno napokon, vedro bez padavina i vjetra.
Pošto je Lav za tropske krajeve Škodilak nas izveo do gore

Mi nismo skijali a skijaši rekose da su uskovi odlicno bili:

Ono sto je nas zanimalo bilo je piće i sunce, sunca je bilo, a kad smo se napokon dohvatili stola(posle cekanja pola sata) onda i pića.
Ono sto je razočaralo, pored premalo mjesta u jedinom lokalu na stazi jeste usluga. Konobari(ako se tako mogu nazvati) su bili NULA, PREKRIŽENA sto kod nas znaju reci, pravi oni NEOTESENI brđani, ko razumije shvatiće.
Cijene u lokalu su im kriminalne(Pivo 3€, Cola 2) za takvu uslugu, i još naplaćuje 14€, dajemo 15, i on ladno kaže: "Nemam ti sitno" i uzima 15 i stavlja u džep. "Uzmi gabelju i taj €" rekoh, "svakako bi ti ostavili"!
Priroda oduševljava na svakom koraku, valjda zato što mi(crnogorci) nemamo veze s time, da može i to bi ukinuli:

KL kao mjesto je jedna obična rupa, ispod snijega vidis da se grad raspada, lokali u gradu su jeftiniji, usluga je ok, ali sam ambijent trop, jadno, sklepano bez ukusa, dosta prljavo, ma obicno razočarenje!
Jedino vrijedno pomena i posjete u gradu(pored Luksuzne Bjanke(H 5*)) jeste. Nacionalni restoran

" Stara Vodenica"

, iz vana ne izgleda spektakularno, ali unutra se krije pravi domaćinski ambijent.

Sve ono sto se koristilo u staroj Crnoj Gori za svakodnevnu upotrebu možete vidjeti.

Hrana je FENOMENALNA, Meni čine tradicionalna jela nepravedno zapostavljena na današnjim trpezama: Kačamak, Palenta, Popara, Cicvara, Domaći hleb i sir, kiselo mlijeko...ma svašta!

Ja sam zbog posta morao propuštit gurmanski povratak u prošli vijek, ali je pastrmka sasvim zadovoljila ukusom pa i to mogu predložiti!
Cijene su baš pristojne, usluga odlična, pristojna, nenapadna i ljubazna.
Sam prostor oduševljava, plijeni jednostavnosću, vraća u prošlost i priziva uspomene na djetinjstvo, na nase babe i djedove, odrastanje uz njih i raspuste i vikende provedene uz iste takve stvari po kući, uz ista "jeftina" jela...
Pored ovog preporučuju i restoran SAVADRAK na putu ka skijalištu.
Pa ako nekog put nanese, ne znam sto ce raditi, u KL ali da bar ne ostane gladan što se mene tiče...
poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207