Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
mara- je napisao/la:A sočiva gdje su? Zar nisi govorio da ćeš stavljati, zar ti se isplati dva puta otvarati?
Bit ce i sociva. Lako je sad otvorit kad su jednom vec otvarani. U principu svaki Valeo far je tesko otvorit, jer namazu ljepilom i unutrasnju stranu ljepila, al kad se jednom otvori onda je drigi put puno puno lakse
Nema šta, farovi vrhunski izgledaju, ja sam već naručio projektore a planiram i ofarbati u crno takođe farove kada budem to radio,interesuje me čime si farbao, jesi li šta čistio i pripremao ili ?
Gledao sam na YT da ljudi ubace ovaj dio koji se farba u kantu vode sa nekim dezinfekcionim sredstvom pomiješano i da taj sjajni dio "spadne" gotovo u potpunosti, ako je neko probavao tako, po meni je to nekako bolje, nemaš brige hoće li nešto biti sa bojom vremenom, da li će spasti ili se oljuštriti...
StefanMD je napisao/la:Nema šta, farovi vrhunski izgledaju, ja sam već naručio projektore a planiram i ofarbati u crno takođe farove kada budem to radio,interesuje me čime si farbao, jesi li šta čistio i pripremao ili ?
Gledao sam na YT da ljudi ubace ovaj dio koji se farba u kantu vode sa nekim dezinfekcionim sredstvom pomiješano i da taj sjajni dio "spadne" gotovo u potpunosti, ako je neko probavao tako, po meni je to nekako bolje, nemaš brige hoće li nešto biti sa bojom vremenom, da li će spasti ili se oljuštriti...
Najbolja solucija za farbanje je slijedeca. Ukoliko onaj krom u faru nije ostecen nemoj ga ni dirat. Protrljaj prstom i skinut ces ga, provjereno. Ako je neostecen samo ofarbaj preko. ja sam to uvijek tako radio. Farbao sam na 206 isto, a prije 5-6 godina sam farbao na sada bratovom autu, boja i sad kao nova. Koristim obicni mat sprej, kupio ga u radnji specijalizovanoj z to. Prije su bili oni renco sprejevi, sad ih vise nema, ali moze posluzit bilo koji. Nece spast boja il tako nesto to je sigurno. Ti kas stavis projektor sa xenonom ili sam xenon m, u faru je duplo manja toplota nego sa halogenom sijalicon
Znači farbam znači samo preko mat sprejom običnim, super.
I još jedno pitanje, čime si lijepio far nakon odrađenog posla?
Kada sam onog istog lika koga sam pitao za ugradnju projektora, pitao vezano za to farbanje on je napričao nekih faza kao da mijenja klipnjaču a ne farba unutrašnjost fara...
Ljudi prave nauku oko toga, ja to radim na svoj nacin, na svojim farovima sam se uvjerio da je kvalitetno, i nema razloga da mijenjam nacin. Ja sam trenutno svoje farove lijepio samo silikonom jer cu ih opet otvarat da ubacim projektore. Inace ih lijepio onim wurth ljepilom, ono je vrh
Hocu, jedan tablet mi je crkao jer sam ga ostavio otvorenog pa ga mali popravljao, ali imam jos jedan na kojem je on gledao crtani pa cu ga posudit malo