napokon sam napravio podesavanje klime, nakon 20 dana vozanja sa rupom ispred suvozaca danas u bloku kupljen set za reparaciju i sad radi kao sto treba, eh sad problem je iako sam ja trazio set supcanika za model 1. generacije njima je dosao samo set za redizajnirani model, mada je meni i to odgovaralo jer je problem samo u jednoj klapni kao na slici ispod koja je ista u oba modela
na ovim slikama se vide razlike u setu, prva slika je set za 1. generaciju a druga za redizajn
vidi se da je sve osim djidje na koju se kaci motoriz za regulaciju smjera puganja razlicito pa ako nekom bude problem u klapni za recirkulaciju ili u motoricu koji zatvara i otvara strujanje toplog zraka nek dobro obrati paznju i obavezno trazi set za svoj model jer nece u subprotnom nista napraviti
nisam znao da li bi se elektromotoric sam prilagodio poziciji kako klapnu da okrece pa sam prvo postavio klapnu na poziciju da puse samo iz prednjih otvora (to je haman bila skroz donja pozicija), nakon toga prikljucio motoric na djek i podesio i na displeju klime da puse samo iz tih otvora, kad je motor odvrtio svoje sve je ileglo bez ikakvih problema
cijena seta je 29 KM ako nekog znaima
EDIT: na zalost nisam puno slikavao da mogu DIY napisati jer sam i gladan, i zedan + nesto ugrijalo kad sam to radio pa mi se iskreno nije dalo jos i oko tog muciti, samo cu reci da je pretinac lakse vracen na mjesto nego sto je izvadjen