Da li je neko na 2.0 HDi imao problema sa curenjem goriva na kucistu filtera goriva? Pomislio sam da je gumica, uzeo novi filter i gumicu i opet isti problem. Otisao na otpad i nasli gumicu koja “prirodnije” pasuje u leziste nego ove sto sam dobijao uz filtere. Kupovne su bile za milimetar vece. Morao sam da je “ispeglam” da bi lijepo nalegla.
Namontirao sve i nije bilo curenja, ali evo danas nakon nedjelju dana opet se javilo, doduse dosta manje kolicine nego s pocetka price.
Da napomenem da kad bih dao kontakt i kad pumpa goriva odradi svoje na filteru pocne da izlazi gorivo, okolo ovog prstena sto se zavidava (slika dolje je sa interneta, nije moje auto). A kad se upali i radi motor onda se bas sliva niz kuciste.
Danas evo sa tom gumicom sa otpada primijetio sam samo da je vlazno od goriva niz kuciste i da je malo nakapalo na crijeva hladnjaka itd. Ali ne primjecujem klobucanje kao ranije.
Sumnjam na ovaj prsten, pa eto da li je neko imao problem slican, da li ima nesto cime bih mogao namazati ovo ili da na otpadu uzmem drugo kuciste?
Poslato s fiksnog pomoću Tapatalk