Pug gubi snagu
- casper
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 sw
- Ima zahvala: 10 puta
- pohvaljen: 3 puta
-
Re: Pug gubi snagu
interesuje me cijena novog protokomjera,ako je neko skoro mijenjao,u motorexu su mi rekli da je oko 250 km
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
http://www.olx.ba/profil/euromotorio Nazovi ljude i pitaj,jeftiniji su duplo nego ostali.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ma gdje ces novo uzimati, nadji negdje polovan na otpadu i probaj na licu mjesta.
- casper
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 sw
- Ima zahvala: 10 puta
- pohvaljen: 3 puta
-
ma jbg u zadnje vrijeme mi pri uključenoj klimi gubi na vuči danas sam otpojio konektor i sa uključenom klimom i četri putnika ide ko zrno,prije svega ću otić na dijagnostiku da vidim stvarno stanje a što se tiče polovnjaka to je ipak mačak u vreći @zulleee hvala na linku kontaktirat ću ove na olx-u
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
zovi ti njih sutra u toku radnog vremena na broj, 2 momka rade direktno u prodavnici a treci je zaduzen za fb, pik i ostale sajtove pa im se nekad inventar ne podudara, ovi u prodavnici ce ti tacnije reci sta im je na stanju i koliko sta kosta 

- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Ja svoj oprao prije dva dana,auto kao da nije onaj,prije toga mi poceo da pusi i takodje vise trosi a slabije vuce.
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Kupio sprej u auto djdlovima namjenski samo za to prsces dok ne vidis da nije vise prljav,ostavis da se osusi ikasnije sastavis i palis i gas.
Ja sad imam osjecaj da su mi nasuli benzin umjesto nafte.
Imas na youtube videa pogledaj.
A uglavnom plasticno kuciste filtera za zrak se raspadne (moj slucaj) i pomjeri se filter i vuce fals zrak i zagovna i protokomjer. Treba obratiti paznju na sve one plasticne dijelove do filtera i samo kuciste filtera provjeriti.
Moje su sad zasarafali ol sarafima i lagano vratili na mjesto pomjerajuci neke stvarcice na sasiji.
Ja sad imam osjecaj da su mi nasuli benzin umjesto nafte.
Imas na youtube videa pogledaj.
A uglavnom plasticno kuciste filtera za zrak se raspadne (moj slucaj) i pomjeri se filter i vuce fals zrak i zagovna i protokomjer. Treba obratiti paznju na sve one plasticne dijelove do filtera i samo kuciste filtera provjeriti.
Moje su sad zasarafali ol sarafima i lagano vratili na mjesto pomjerajuci neke stvarcice na sasiji.
- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- pohvaljen: 2 puta
-
ljudi pomagajte kako znate danas uzmem od buraza pezo da otjeram majstoru da zamjeni nosac motora donji i ulje u mjenjacu i prije majstora na poslu reko da vidim par sitnica koje sam kod sebe radio i od svega skinem protokomjer zraka i izbrisem ga toalet papirom lagano alil izgleda da to lagano je bilo i previse posle vracanja i jso skidanja kleme sa akumulatora radi ciscenja iste sve vratio na svoje mjesto i izbaci mi gresku Antipollution fault jesam malo vise dodavao gasa u mjesto.e sad kod majstora mi ponisti gresku ali cim sam krenuo od njega ponovo se ista greska pojavila ali nisam primjetio nesto da mi e izgubio snagu
- ljoaa
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI
- pohvaljen: 0
-
Veliki pozdrav, nadam se da sam odabrao pravo mjesto za napisati post. Vozim peugeot 307 2.0 HDI 79 kW i vec neko vrijeme na displeju se pojavljuje greska "Antipollution fault" i osjetim da automobilu nedostaje snage, slabije i teze ubrzava. Neku noc sam upao u "safe mode" voznju, znaci ne moze da pridje do 3000 obrtaja ni blizu. Napomenuo bih da je vozilo bez FAP filtera. Razgovarao sam sa dosta osoba i svako kaze nesto svoje, ja iskreno sumnjam na protokomjer zraka. Neki dan sam iskopcao elektricni prikljucak na protokomjeru zraka, i auto je radilo odlicno, osjetim ogromnu kod u vuci i ubrzanju auta. Zelio bih samo da mi neko informacijama i iskustvima pomogne da utvrdim je li sigurno problem u protokomjeru zraka. Ili mi je ovo sto ga iskljucim i auto ide noramalno dovoljan pokazatelj?? Hvala.
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Pozdrav i tebi drug, najbolje ti je da odes na dijagnostiku pa da ti vidi jel do protokomjera, jer Antipollution fault greska moze biti protokomjer ali ima dosta stvari koje mogu biti a od nagadanja nema nista.
I nadi nekoga sa dijagnostikom ko zna citat parametre, a ne samo ocitavat greske.
I nadi nekoga sa dijagnostikom ko zna citat parametre, a ne samo ocitavat greske.
- ljoaa
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI
- pohvaljen: 0
-
Zaboravio sam navesti da sam vozio auto na dijagnostiku u peugeot centar u Sarajevu. Dijagnostika je rekla slijedece : "Signal mjeraca protoka zraka. Prekid u krugu ili kratki spoj na masi. Premali protok."
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Jel ti on rekao da ti je otisao protokmjer, trebao je da vidi prema parametrima jel do njega.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Probaj i ti ocistiti protokomjer pa vidi kako ce se ponasati . Kao sto rece Harun neka ti neko ispita parametre da budes siguran da je do njega