Car detailing
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
Re: Car detailing
Dobar je taj u spreju za gume, samo meni su svi ti preparati bolji kad nisu pod pritiskom. Avci dobar ti ta maza za gume daje mat boju gumi a ne sjaj to mi se baš sviđa.
Clapton is God!
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 728 puta
- pohvaljen: 376 puta
Ja ga razrijedio sa vodom i nasuo u jednu pumpicu pa po malo sprickam. Jeste, ne sjaji se puno.. al fora je sto ga moras rastrljati krpom, a ne samo preci kao po praonicama.. al dobro, nije los.
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 17 puta
Za sjedista vam je najbolji onaj Uno, proizvodjac Tisal, par km u prodavnici. Otklanja fleke samo tako, grublja krpa i samo istrljat, ima jos jedno sredstvo pa cu ga uslikat, mozda nekome bude od koristi
- ElComandante91
- Moderator
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 40 puta
Nisam ovo prije pregledao, ali ja za kožu koristim prvo običnu crnu tečnu kremu za cipele (Erdal) da dam boju koži, pa poslije nakon nekog vremena je namažem vazelinskom kremom da joj dam elastičnost i mehkoću. Okolo zaštitim da crnom kremom ne zamažem.
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 40 puta
To je standardna krema za obuću koja za kratko vrijeme upije. Možeš je uglancati krpom, ali ne moraš, jer poslije sat vremena možeš u bijeloj majici sjesti na sjedište, da ne ufleka. Auto postavi u hlad kada mažeš i pazi na sjedište i okolne plastike da ne uprljaš. Vazelin upije sto posto, jer je to bezbojna krema koja je osnova svim kremama za tijelo.
- Moderator
Aha, e pa to mi je bitno.. da ne ostavlja tragove, a imam inace za sjaj i da omeksa onaj Sonax sto sam kacio.
- Avicii
- Moderator
Danas isao da naspem gorivo kad na Nestru neke kozmetike. Uzeo sam ovaj sprej za tablu:
Bas je odlican, ne ostavlja onaj sljasteci sjaj, fino mirise, neki 'new car' ukus :) Cijena 5.30KM
Bas je odlican, ne ostavlja onaj sljasteci sjaj, fino mirise, neki 'new car' ukus :) Cijena 5.30KM
- ElComandante91
- Moderator
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
Na kraju krajeva, koji bi bio best buy proizvod za sjaj guma? Do sad sam samo Belif probao, teško sranje, masno, ljepljivo + privlači insekte. Iscuri po felgama u neka doba, navuče prljavštine i insekata da to bude nakon nekog vremena haos za pogledat.
I preporuka za proizvod za čišćenje+sjaj kokpita a da ne šteti plastici? Na radiu su dugmat presvučena ultratankim mat slojem voska ili neke mehke plastike, pa moram pazit i na to...
I preporuka za proizvod za čišćenje+sjaj kokpita a da ne šteti plastici? Na radiu su dugmat presvučena ultratankim mat slojem voska ili neke mehke plastike, pa moram pazit i na to...
- Avicii
- Moderator
E i ja bi to volio znati, jer nisam pretjerano zadovoljan Beliftonom
Ja ga malo razrijedim sa vodom, pa nije toliko ljepljiv i nema insekata, al nisam nikako zadovoljan efektom kao onim u praoni kad naprskam
Za tablu sam uzeo ovaj zadnji proizvod sto sam okacio, al nisam ga jos bas puno ni prskao pa javljam utiske.
Ja ga malo razrijedim sa vodom, pa nije toliko ljepljiv i nema insekata, al nisam nikako zadovoljan efektom kao onim u praoni kad naprskam
Za tablu sam uzeo ovaj zadnji proizvod sto sam okacio, al nisam ga jos bas puno ni prskao pa javljam utiske.
- Avicii
- Moderator
Juce u Bingu uzeo ovaj strasno cudan sampon, 6km kosta.
Pise na njemu da se 50ml sampona razrijedi u 10l vode. Nisam bas toliko vode stavio, bilo je mozda 7-8l, nesto mi to 10l puno. Poceo prati auto, nigdje sapunice skoro. I bas cudno nekako ostaje kad se predje spuzvom auto. Uglavnom, sperem, leti voda sa auta, isto kao da je polirano.
Jel koristio neko ovo cudo?
Pise na njemu da se 50ml sampona razrijedi u 10l vode. Nisam bas toliko vode stavio, bilo je mozda 7-8l, nesto mi to 10l puno. Poceo prati auto, nigdje sapunice skoro. I bas cudno nekako ostaje kad se predje spuzvom auto. Uglavnom, sperem, leti voda sa auta, isto kao da je polirano.
Jel koristio neko ovo cudo?