Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- adnanmerdzanovic
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 307sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 1 put
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
Pozdrav prijatelji, trazio sam odgovarajucu temu ali nisam nasao pa cu pokusati ovdje da vam se obratim za pomoc,dobro bi mi dosla.. u pitanju je ovo na slici, otvarao sam ovo kao krugic sto sam obiljezio na slici i kada sam otvorio vidjeo sam rupu i navoj u njoj, predpostavio sam da je to za kuka za šlepanje ali pitanje je gdje stoji drugi dio koji je zavrce u to, da li je ispod gepeka gdje stoji guma i dizalica ili ? 

Adnan Merdžanović 

- andrej
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
Imam sledeće pitanje.
Ujutro kada palim auto, klima A/C bude uključena. Pretpostavljam da je zbog vlage (rose).
Danas mi je auto ceo dan bio na suncu i kada sam ga upalio opet je bila upaljena klima.
Da li to komp sam pali na osnovu temp u kabini i vani, ili je nešto pobrljavilo?
Ujutro kada palim auto, klima A/C bude uključena. Pretpostavljam da je zbog vlage (rose).
Danas mi je auto ceo dan bio na suncu i kada sam ga upalio opet je bila upaljena klima.
Da li to komp sam pali na osnovu temp u kabini i vani, ili je nešto pobrljavilo?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
ako ti je velika razlika izmedju zadane i vanjske temperature onda ti se pali klima
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Mislim da je to ipak nešto pobrljavilo, čitao sam negdje o tome, sumnjam da se pali sama bez obzira na temperaturu.
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Provjeri ti taj prekidač, kod mene je čini mi se A/C jedini prekidač koji ako je ostao uključen prije gašenja auta ostaje uključen i nakon ponovnog paljenja auta i klima nastavlja raditi.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- andrej
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
Do sada sam primećivao da se to dešava ujutro kada je hladno i vlažno. U toku dana se nije dešavalo do jučer kada je ostao na suncu sa otvorenom panoramom.
Pratiću dalje situaciju, pa se javim...
Pratiću dalje situaciju, pa se javim...
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
I kod mene je isto tako.. juce auto na suncu bilo, vruce, kad sam upalio auto bila je upaljena klima. Mislim da je to normalno.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Svako jutro kada je hladnije i rosa pali se AC cim kontakt dam, a sad toplo i nema rose upalio auto a klima na off :)
Motion & Emotion
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
E sad ja sam primjetio da kod mene kad ugasim puhanje skroz prilikom paljenja automatski pali klimu i to je normalno,takodjer zimi kada napravim veliku razliku npr sa 21 spustim na npr 17 a vani je vruce ili u obrnutom slucaju hladno on pali klimu :),sve ovo govorim za automatsku klimu,npr kod 407 je pod moranje svaki put sam da gasis klimu i to udjes u setting pa onda tamo nadjes klimu stisnes i onda cut air i opet kad udjes iduci put sjednes on je upali...Tako da su starci vremenom odustali i stalno radi,sto je i normalno,predvidjeno i bolje za sve mehanizme,ali mi pravimo inace greske sto zbog male ustede goriva klimu eliminisemo
1921
1921
- Zummy
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI
- pohvaljen: 0
-
Pozz momci
Evo vec drugi put pri kretanju sa mojim 307 uzbrdo, cujem par puta neki zvuk kao beep-beep-beep, nesto tipa kao senzor, ali ono ako razumijete, nije neugodan zvuk kao da bi nagovijestio neko upozorenje. Na kontrolnoj tabli nema nista, ne pise nikakvo upozorenje da bih znao do cega je. Isto i ne primijetim nikakvu promjenu na vozilu. Samo eto zanima me sta je to i zbog cega, ako neko zna?
Hvala.
Evo vec drugi put pri kretanju sa mojim 307 uzbrdo, cujem par puta neki zvuk kao beep-beep-beep, nesto tipa kao senzor, ali ono ako razumijete, nije neugodan zvuk kao da bi nagovijestio neko upozorenje. Na kontrolnoj tabli nema nista, ne pise nikakvo upozorenje da bih znao do cega je. Isto i ne primijetim nikakvu promjenu na vozilu. Samo eto zanima me sta je to i zbog cega, ako neko zna?
Hvala.
Svaka cesta, koja se u noći zabijeli na mjesečini, meni se čini da je za mene stvorena i neodoljivo me zove, a daljine koje se gube u svijetloj magli uzbune mi uvijek dušu.
- Zummy
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI
- pohvaljen: 0
-
Bas sam sad provjerio..pa onako jbg, nivo je ispod vrha onog tzv krstica, nekih par milimetara..bojan2906 je napisao/la:Provjeri nivo rashladne tečnosti.
Svaka cesta, koja se u noći zabijeli na mjesečini, meni se čini da je za mene stvorena i neodoljivo me zove, a daljine koje se gube u svijetloj magli uzbune mi uvijek dušu.