Evo da se i ja predstavim u ovoj temi.
Kao dete odrastao sam u didinom P 204, ujakovoj (zatim maminoj Peglici), ćaletovim Ladama (1500, 1600, 1300) i ujakovom G I 1,6d.
Sa ova prva dva sa spiska sam imao prva vozačka iskustva od 13-16. godine. Menjač na volanu mi je i dan danas neprevaziđeno iskustvo!
Nakon položenog vozačkog vozio sam sledeća porodična vozila:
1. Lada 2105 1300 (1985. godište)- na njoj sam ispekao vozački zanat i vozio je do 2002.
2. Golf I 1,6d jgl (1985)- na njemu sam usavršio vožnju vozila sa prednjim pogonom
3. Opel Vectra 2.0i 4x4 (1990) - ovde sam prvi puta osetio šta znači >100KS
4.Seat Ibiza 1.9 sdi (2002) - kupljena nova, sa njom sam proveo dobre 2 godine i nekih stotinak hiljada kilometara. Kada ju je mama kupila, svi su se okretai za njom. Što bi rekao Struja, pomogla je na ljubavnom planu...

Iako je imala manje od 65ks, jako je dobro išla, i što me je najviše oduševljavalo kod nje, bila je upravljiva kao da je na šinama.
5. Mitsubishi Carisma 1.9td (1997) - Ćale ju je kupio 2003 u Nemačkoj sa nekih 75000 na satu, s tim da je na 65000 stavljen nov motor jer je gospođa koja ju je vozila greškom sipala benzin...sreća pa je imala kasko! Auto je bio fenomenalan, išao kao nevreme, udoban, lep za vožnju. Jedino je unutrašnjost bila tipično japanski dosadna sa onon samo njima svojstvenom sivom bojom plastike.
6, Citroen Xsara break 1.6 16v (2002) - moj prvi automobil u vlasništvu. Kupljen 2008. Automobil koji me je "vratio" u svet francuskih automobila. Sa nom preko 130 000 km i gomila lepih uspomena sa raznih putovanja... zbog loše instalacije plina, prošle godine neslavno "gone in flames"
Današnja 307-ica nije bila zacrtani izbor nakon tragedije sa Xsarom, bila je na 3. mestu liste želja iza Xsare Picasso i Citroena C5 break. Hteo sam auto sa dovoljno prstora i gepeka za četvoročlanu porodicu. Iskreno, nisam imao mnogo vremena da tražim auto mesecima, Obišai sam placeve u NS, pogledao oglase za NS i okolinu i na kraju je mint bio najbolji izbor.
I tako, evo me na vašerm forumu....
Što se tiče iskustava sa ostalom automobilima. Mnogo, mnogo kilometara u službenim stojadinima i Dacijama svih fela... O Dacijama sve nabolje. Za te pare, odlični novi automobili. Najviše me oduševljava Logan MCV 1.5dci...
P.S. Slike ostalih automobila imam samo u štampanoj verziji, jednom ću ih skenirati...