Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 2
- Anonboi1337
- Aktivan član
- Vozim: 207
- Motor: 1.4 HDI 50kw
- Ima zahvala: 4 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 2
Pozdrav, šta bi mogao biti uzrok curenja ulja 1.4 hdi u pitajnu, u ovom dijelu sa slike. Prije ovog sam radio generalku ne baš cijelog motora ali obrađena je glava i sve unutra, dizna mjenjana, dihtung glave itd itd....Uglavnom poslije tog tu iza mi je se ulje pojavljivalo i promjenjen je semering bregaste, ali sad ovde ispod ovih plastika na vrhu mi se pojavljuje ulje, i malo u slici se vidi posto je auto na brijegu parkirano slilo se prema dole. Također na kucistu filtera i na ovim crijevima iza vidim po koju kap onako kao da je pošpricano

- Anonboi1337
- Aktivan član
-
Sorry za bump, povrh ovog mi i se danas upalio i check engine (anti pollution), jos nisam stigao mehanicaru otici na godisnjem su tokom ovih praznika
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
A tesko ovako sa slike da se moze zakljuciti. Uzmi pa ocisti sve cleanerom da sve bude cisto pa ces skontati lakse gdje pusta. Mozda samo neka selna nije stegnuta ili tako nesto.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
- Anonboi1337
- Aktivan član
-
Hvala, ništa vidjet cu ocistiti opet pa pratiti, čekam dok mehanicari dođu sad su gužve sa dijasporom itd
Cistio sam, ovako dok radi auto u mjestu nigdje nema vidljivo da pušta, jedino mi to crijevo koje ide iz separatora ima ulje i iz njega tj sa šelne bi možda moglo biti ? Ne znam tacno cemu služi ono tj gdje vodi. Jer svori se ulje tačno na spoju tog crijeva i tog senzora, koliko znam senzor za protok zraka nisam siguran uglavnom ispod njega i crijeva na toj površini bude ulje, a na kucistu filtera i na haubi sa donje strane onaj "pošpricano" bude.
Cistio sam, ovako dok radi auto u mjestu nigdje nema vidljivo da pušta, jedino mi to crijevo koje ide iz separatora ima ulje i iz njega tj sa šelne bi možda moglo biti ? Ne znam tacno cemu služi ono tj gdje vodi. Jer svori se ulje tačno na spoju tog crijeva i tog senzora, koliko znam senzor za protok zraka nisam siguran uglavnom ispod njega i crijeva na toj površini bude ulje, a na kucistu filtera i na haubi sa donje strane onaj "pošpricano" bude.
- Anonboi1337
- Aktivan član
-
Sorry za bump za sad što znam.
Silikon neki loš je bio na klapni gasa mislim tu je se ulje pojavljivalo i špricalo je kao uljnu paru gore na haubu isto. Eh sad odrađeno je to postavljen novi silikon, dotegnute šelne itd. Check Engine sam imao i prijavljuje protokomer zraka tako da je vrlo moguce da i on radi problem tu pa izbacuje tamo pritisak, ugasili smo sa dijagnostikom gresku, ali imam u planu drugi nabaviti protokomer jer mi vuce i nije nesto najbolja, ne znam koliko su nove cijene kod nas ?
Silikon neki loš je bio na klapni gasa mislim tu je se ulje pojavljivalo i špricalo je kao uljnu paru gore na haubu isto. Eh sad odrađeno je to postavljen novi silikon, dotegnute šelne itd. Check Engine sam imao i prijavljuje protokomer zraka tako da je vrlo moguce da i on radi problem tu pa izbacuje tamo pritisak, ugasili smo sa dijagnostikom gresku, ali imam u planu drugi nabaviti protokomer jer mi vuce i nije nesto najbolja, ne znam koliko su nove cijene kod nas ?
- Dani
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 308
- Ima zahvala: 22 puta
- pohvaljen: 33 puta
-
Da li je neko imao iskustva sa 1.2 puretech motorom u 208 od 2012 do 2015 godine?
Na par mjesta sam cuo da je motor za izbjegavanje i da ima raznih problema, potrosnja ulja itd..
Na par mjesta sam cuo da je motor za izbjegavanje i da ima raznih problema, potrosnja ulja itd..
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Jeste za izbjegavanje, napravili "inženjeri" remen u ulju, koji se vremenom počne raspadati, začepi uljnu pumpu i komplet motor strada. Tek su ove godine to promjenili i stavili lanac.
- Dani
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 308
- Ima zahvala: 22 puta
- pohvaljen: 33 puta
-
Pa sta je onda za preporuku od motora u 208? 1.4 i 1.6 HDI? Vidim ima i neki 1.4 benzinac?
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Samo dizel nažalost. Pežo je totalno zakazao sa benzincima. Taj 1.4, ako je onaj obični atmosferski, trebao bi biti okej.
- Anonboi1337
- Aktivan član
-
P207 1.4 hdi u pitanju, znaci mjenjao sam na Unitrade-u filter goriva i ljudi kad su zamjenuli krenuli palit auto i verglao je jedno 4-5 puta (to sam vidio tu sam bio prisutan) dok nije dosao drugi mehanicar i onom pumpicom napumpao i onim sprejem spricali i upalilo je auto, bila i ona greska sa checkenginom i ugasili je valda prepoznao senzor ili sta vec...
Uglavnom od tad mi auto ima zraka ja mislim u sistemu goriva, stalno vidim baloncice pored pumpice i auto mi pali mnogo teže, ja kad napumpam tako drzi par dana i onda opet, prije je auto palilo na pola kljuca, jer je nov anlaser i akumulator i u najvecim minusima palio bez problema.
Jel ima neki nacin da se to ozraci drugacije ?
Uglavnom od tad mi auto ima zraka ja mislim u sistemu goriva, stalno vidim baloncice pored pumpice i auto mi pali mnogo teže, ja kad napumpam tako drzi par dana i onda opet, prije je auto palilo na pola kljuca, jer je nov anlaser i akumulator i u najvecim minusima palio bez problema.
Jel ima neki nacin da se to ozraci drugacije ?
- Mikser
- Početnik
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Citroen C3 1.5 BlueHdi
- Motor: 1.5 BlueHdi 102 KW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 6 puta
-
Pomislio sam da nešto nije dobro urađeno sa filterom , treba nova gumica da se stavi .Ali pre će biti da pumpica nije više dobra i da ona pušta vazduh unutra.
- Anonboi1337
- Aktivan član
-
Ne znam, sumnjam jer prije promjene filtera nije bilo problema nikakvih