Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Gle, vidio sam ja al hrpa ljudi je zaglavljeno i onda moram upasti u rasprave, zato iskreno nisam ni odgovarao. Pa krenimo redom, uzmi plivajuci, 1000 razloga.
Broj dva, pokušaj naći luk, taj današnji sachs nije ni s od sachsa, ako nema drugi, kupi eb ga, sta ces, imas valjda garanciju neku.
Broj 3,sretno kako god
sachs kod mene na autu ima i 5 godina i guli bez ikakvih problema jos uvijek, doduse na benzincu je fiksni zamajac i iz fabrike tako da ne znam kakvo je stanje sa plutajucim od njih sli sto se seta kao seta tice bas nikakvih problema s njim imao nisam
E to se trazislobodno pisite-umrijet ce nam forum!! Ugradit cemo plivajuci sachs iako mi djeluju prekomplicirani-iz ovog mog ispadaju metalni komadici.a nesmijem se pouzdat u obicni i one oprugice na lameli..sutra se montira sachs 1 god.garancije, pa javljam ishod...
Btw-majstor je skinuo fap zbog 1 sarafa pa predlaze da ga "opere"?sta mislite?
Diag. Kaze stanje fapa 20% zapusen,aditiv 1litar..
Dok ga ocistis i dodas aditiv, izice te skoro da ga ukines. Izbusis/izvadiš i sredis ukidanje dijagnostikom za sva vremena. On zapusenost izračunava na osnovu nekog svog rada, kilometraže, tako da se taj problem može opet ubrzo pojaviti.
Jedino sto se mozda, moze pojaviti, bucniji rad.
Za lamelu, oprugice, zamajac, sto kazes sikira te, to je najmanji problem, to traje, takvi setovi traju kad su pripremljeni iz tvornice za tvornicka auta. Problem je u zamjeni plivajuceg, fiksnim, jer trpi radilica, remenice, cilindri, nosaci, opcenito grublja voznja, sto uveliko rezultira sve vecim kvarovima.
P. S, ima ljudi, sve im radi super na fiksnim, mozda se potrefi, mozda prodaju auto, mozda ne osjete razliku... Ne znam..
Za tvoj motor je set kvacila bio 550KM sa plivajucim zamajcem.. bila je akcija kod Euromotorija. Pronadji ih na piku i upitaj, mislim da su najpovoljniji sto se toga tice.
Ne znam da li kod vas rade eko test, ali kada ga uvedu, moraćeš da vraćam dpf.
Ako on radi i treba samo da ga očistiš i dopuniš aditiv, moj ti je predlog da ga ne vadiš.
Što se tiče zamajca, da ispravim kolegu dva posta iznad, sa fiksnim više trpi menjački sklop nego radilica, jači su udari zbog velikog obrtnog momenta.
Da, to sam zaboravio spomenuti. Zanimljivo je da kod nas u bihacu,majstor bagrameli u suradnji s smom, busi dpf i ukida softverski, pritom ima masinu za mjerenje izduvnih gasova, razlika je nikakva, prije, poslije, sva auta uredno prolaze tehnicki u inostranstvu...
Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk
Ovi su korisnici zahvalili autoru karabajastart za post:
Ma kakvi eko testovi kod nas, kod mene auto uvezeno bez katalizatora i srednjeg lonca, tehnički prošao u perfektnim normama Euro 3 kategorije kojoj pripada
Teorija svarena,praksa sinoc..ipak je LUK kvacilo i plivajuci postavljen,fap opran i usput stabilizatori zamijenjeni.
Sve zajedno mnogo doprinijelo ispravnosti!kvacilo mekše,mjenjac precizniji,motor oštrije radi,konkretnije povlači,trap ne lupa i čini se i volan lakši-ako može bit zbog stabilizatora?
Svima hvala na korisnim savjetima!!!
dobro si to uradio, ovako je to kod mene bilo prije nekoliko godina:
Nekada prije dvije i po godine sam mijenjao i ja lamelu zbog druk ležaja koji je prosvirao. Ugradili su Sacsh i bio je fiksni zamajac, da li zbog nekadašnje zamjene, a prvih nekoliko mjeseci mi je bio malo tvrđi mjenjač.
Sretno da ti bude auto i da te služi.