Led ili SMD sijalice
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Led ili SMD sijalice
Nisam još skinuo sijalice, a evo jedna sa ovim LED, noću sa farme, ne izgleda loše u zatvorenom putu, ali na asfaltu se gubi svjetlost. Možda ih ostavm jer nema grijanja, uz neku doradu, da usmjerim i grupišem svjetlost.
- Moderator
-
Dugo se nije pisalo, a evo sam našao jedan lijep način kako napraviti day light svjetla na našim autima:

- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Jedino sto mi se svidja traka u faru al bez ovih tackica, nego da komplet svijetli. Ovo u braniku mi se nimalo ne svidja
Motion & Emotion
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Ni meni se ovo ne sviđa, što reče Božo samo traka u faru. Ovo djeluje nekako nakaradno.
Clapton is God!
- dino
- Moderator
-
Ja vama dajem ideje da razmislite, a ne direktno rješenje, vi "cirkuzate". nono
Ili ne znate ili se pravite, kako se grije alternator kada rade svjetla (2x55W / 12V = 9,5A ). Plus još ostala rasvjeta i dopunjavanje akumulatora, treba mu jedna centrala (hidro ili termo). Kada stavite LED to je jedva 1 do 2A, mislite malo na životnu okolinu.

Ili ne znate ili se pravite, kako se grije alternator kada rade svjetla (2x55W / 12V = 9,5A ). Plus još ostala rasvjeta i dopunjavanje akumulatora, treba mu jedna centrala (hidro ili termo). Kada stavite LED to je jedva 1 do 2A, mislite malo na životnu okolinu.

- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Kod mene pod nogama, gepek i u vratima je T10 5050 SMD koja nije "can-bus" i ne trepere nijedna....Cak mi je T10 5630 "canbus" treperila na registraciji...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Teško neko naknadno riješenje sa LED da izgleda dobro na autima koji to nemaju fabrički a i mnoga fabrička koja imaju ne izgledaju fino. Zato sam ja, sigurno se ponavljam, nabavio na eBay-u modul koji na 30% pali duga svjetla i ništa više. Nije jeftino, 70-80km, ali meni vrijedi.
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Da li je neko imao iskustvo ovih LED LOGO projektora za vrata,koliko vidim prilikom otvaranja vrata umjesto sijalice u vratima na podu osvjetljava logo vozila,onako djeluje simpaticno...
http://www.olx.ba/artikal/17358479/led- ... geot-znak/
Takodjer planiram sad sve sijalice u unutrasnjosti,kao i u retrovizorima staviti u led,s obzirom koliko ih ima mogu xenone ugraditi za tu cifru
http://www.olx.ba/artikal/17358479/led- ... geot-znak/
Takodjer planiram sad sve sijalice u unutrasnjosti,kao i u retrovizorima staviti u led,s obzirom koliko ih ima mogu xenone ugraditi za tu cifru

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ima ovo jaran na golf 4 i onak solidno izgleda, ne bude nesto prevelik logo na cesti ispod (precnika mozda 20-30 cm)
ovo se kaci najlakse na instalaciju sijalice u vratima koju peugeot 307 nema i znam da njegov rodjak koji voza 307 nije skontao lagan nacin dovodjenja struje pa je odustao, koliko sam ga ja skontao senzor za otvaranje se nalazi direktno u bravi i on nekud preko neceg salje signal za plavonjeru koja se pali a sad kako to ide ne znam a i nisam nesto plaho raspitivao
elem ako auto ima sijalicu u vratima postavljanje ovih projektora se odradi za cas jer se dobije u paketu i nastavak za busilicu kojim se rupe buse kao i komplet set za montiranje, a ako struju moras traziti sa nekog drugog izvora onda se mora namuciti
ovo se kaci najlakse na instalaciju sijalice u vratima koju peugeot 307 nema i znam da njegov rodjak koji voza 307 nije skontao lagan nacin dovodjenja struje pa je odustao, koliko sam ga ja skontao senzor za otvaranje se nalazi direktno u bravi i on nekud preko neceg salje signal za plavonjeru koja se pali a sad kako to ide ne znam a i nisam nesto plaho raspitivao
elem ako auto ima sijalicu u vratima postavljanje ovih projektora se odradi za cas jer se dobije u paketu i nastavak za busilicu kojim se rupe buse kao i komplet set za montiranje, a ako struju moras traziti sa nekog drugog izvora onda se mora namuciti
- Struja
- VIP Član
-
Kod mene ima na vratima i u retrovizorima,nekako bi mangupski bilo u retrovizore ugraditi,ali korak po korak,mnogo je zelja...
Sad razmisljam i o bixenon svjetlima,led sijalicama i sl pa cu polako,sto bi reklo nek prenoci,jer danas je sve skup hobi
Struja1921
Sad razmisljam i o bixenon svjetlima,led sijalicama i sl pa cu polako,sto bi reklo nek prenoci,jer danas je sve skup hobi
Struja1921
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 108 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Burazer ima na Audiju ali ne takve nego one koji mijenjaju fabričke, ja sam mu ugrađivao i napatio se dobro jer su kablovi 100% u knap, na jednim vratima sam morao skidati donji dio tapacirunga da uključim kabal.
Meni se iskreno ne sviđa, ja više volim da svijetli normalno svjetlo ali dobro (LED).
Uglavnom, ako i budeš kupovao, nema potrebe da našim lopovima daješ 35KM (+ neku eventualnu poštarinu) jer su na eBayu oko 12KM sa dostavom na kućnu adresu, evo link: http://www.ebay.com/itm/351197726662
Što se tiče bixenon projektora (ne bih nikome više preporučio bez projektora
), ja bih ti to preporučio, ali opet, kod nas će te oprati fino, a na Ebayu se mogu uzeti za 60KM set.
Takođe, i za LED sijalice, te cijene kod nas podijeliš na barem 3 pa dobiješ neku cijenu normalnu.
Ako ti bilo šta treba a nemaš nalog za kupovinu javi se na PM, mogu ti naručiti šta god želiš, plaćaš samo onoliko koliko piše.
Meni se iskreno ne sviđa, ja više volim da svijetli normalno svjetlo ali dobro (LED).
Uglavnom, ako i budeš kupovao, nema potrebe da našim lopovima daješ 35KM (+ neku eventualnu poštarinu) jer su na eBayu oko 12KM sa dostavom na kućnu adresu, evo link: http://www.ebay.com/itm/351197726662
Što se tiče bixenon projektora (ne bih nikome više preporučio bez projektora

Takođe, i za LED sijalice, te cijene kod nas podijeliš na barem 3 pa dobiješ neku cijenu normalnu.
Ako ti bilo šta treba a nemaš nalog za kupovinu javi se na PM, mogu ti naručiti šta god želiš, plaćaš samo onoliko koliko piše.

- Struja
- VIP Član
-
Hvala puno na detaljnim informacijama i iskrenom savjetu,imam paypal racun,kupovao sam preko ebay-a,samo se neko vrijeme pravim mrtav,jer supruga se opusti i onda se pobratim s kinezima oko nekih điđa
,ali zadat cu se ja oko toga,hbala jos jednom :)
Struja1921

Struja1921
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Evo da malo osvjezimo temu i ujednio preporucim neke sijalice, koje vec koristim par mjeseci, pa ako kome zatreba...
1. Sijalice za unutrasnjost ili tablice:
http://www.ebay.com/itm/191827989374?_t ... EBIDX%3AIT
Ili ove:
http://www.ebay.com/itm/1pc-White-41MM- ... 5b2167fa76
Znatno se vidi razlika u odnosu na sve sijalice koje sam do sada kupovao.I jedne i druge daju cisto bijelo svjetlo, bez trunke plave nijanse, nema gresaka, ni blinkanja (bar za sad).
2. Pogodne za osvjetljenje Police, gepeka ili za foot light:
http://www.ebay.com/itm/2x-Car-Auto-T10 ... 3f642a5a69
1. Sijalice za unutrasnjost ili tablice:
http://www.ebay.com/itm/191827989374?_t ... EBIDX%3AIT
Ili ove:
http://www.ebay.com/itm/1pc-White-41MM- ... 5b2167fa76
Znatno se vidi razlika u odnosu na sve sijalice koje sam do sada kupovao.I jedne i druge daju cisto bijelo svjetlo, bez trunke plave nijanse, nema gresaka, ni blinkanja (bar za sad).
2. Pogodne za osvjetljenje Police, gepeka ili za foot light:
http://www.ebay.com/itm/2x-Car-Auto-T10 ... 3f642a5a69