Cijene goriva u BIH
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 108 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Re: Cijene goriva u BIH
Ja nasuo u nedelju na Petriću u Doboju pun rezervoar ED5 po 1.44KM/litri, Nestro odavno nije mjerilo, u Modriči je znala biti razlika 20 feninga između ED4 i ED5 na Nestru a u veleprodaji u Brodu je razlika 0,2 feninga (nisam pogriješio) što je 100x razlika... 

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
u cemu je kvaka oko nestro goriva
, malorpije s jaranom na kafi i prica mi da je sad umjesto beslic pumpe ovdje u srednjem sad nestro i maksuz odemo vidjeti kolika je cijena, bukvalno 20 kf jeftinije od ostatka bar kad je benzin u pitanju
na ostalim ovdje u i oko vogosce je vecinom 1.81 dok je dole 1.61 benzin, odmah lego pun rezervuar iako je bilo oko trecine goriva jos unutra

na ostalim ovdje u i oko vogosce je vecinom 1.81 dok je dole 1.61 benzin, odmah lego pun rezervuar iako je bilo oko trecine goriva jos unutra
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Mislim da je to gorivo iz Broda,ako se ne varam,ima sad i na Petrol pumpama gorivo jeftinije za 20kf,nema oznaku Qmax i mislim da ga vode kao euro 4,ja sam stao,kaze covjek idi na iducu slavinu,tamo je qmax,pa mi je objasnio...
1921
1921
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
vala ja na petrol pumpi gdje sipam nisam nista jeftinije vidio, benzin 95 1.81, stoja je haman oko 2 KM, i dizeli za oko 10-20 kf jeftiniji od benzina, to je ono sto sam na pofato dok sam prosao pored
elem vidjet cu kako ce se pokazati u radu i sto se brzine trosenja tice, ako bude prosjek kao i do sad ili nesto veci meni super jer sam na 40-tak litara ustedio haman 10 KM
elem vidjet cu kako ce se pokazati u radu i sto se brzine trosenja tice, ako bude prosjek kao i do sad ili nesto veci meni super jer sam na 40-tak litara ustedio haman 10 KM

- Struja
- VIP Član
-
Nema svaka pumpa,kod nas,su sad poceli dodavati na jedan aparat samo to gorivo,ostalo su ona Qmax
1921
1921
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
aha, pretpostavljao sam da je tako
a u cemu je fora sa tim gorivom iz broda, to nesto posebno ne valja pa je puno jeftinije u odnosu na neka druga ili?, cisto me onako zanima jer nisam nesto pridavao paznje kvaliteti goriva pretjerano, na petrolu sipao najvise zbog bihamkovog popusta
a u cemu je fora sa tim gorivom iz broda, to nesto posebno ne valja pa je puno jeftinije u odnosu na neka druga ili?, cisto me onako zanima jer nisam nesto pridavao paznje kvaliteti goriva pretjerano, na petrolu sipao najvise zbog bihamkovog popusta
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
- Onlyone
- Aktivan član
- Vozim: 308 1.6 e-HDI
- pohvaljen: 1 put
-
Ne uzima Petrol gorivo iz Broda. Na pumpama kad se pojavio QMax, na svom sajtu su ga hvalili kako su to neki specijalni aditivi i ne znam ni ja šta i da su oni super fini i da ga nude po cijeni običnog goriva. E sad (prije koji mjesec) ih je prošla ta finoća, pa lupaju cijene.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

- StefanMD
- VIP Član
-
Ne mogu reći odakle Petrol uzima iako bi bilo zanimljivo saznati, ima par uvoznika u BIH i od njih gotovo svi uzimaju. Ne vjerujem da je gorivo u Brodu išta lošije nego nekakvo uvozno, caka je samo u konkurenciji, npr. na Nestro pumpi u Modriči i Doboju može biti razlika u cijeni i 10-20 feninga po litri jer u Doboju imaju "Petrić" koji ih ubi sa cijenama pa svi spuštaju da budu konkurentni.
- Onlyone
- Aktivan član
-
Petrol BH uvozi iz Slovenije, od Petrola Slovenija. Porijeklo goriva je ENI, rafinerije u Italiji.
Nestro se razlikuje po 20 feninga na pumpama koje su 2km jedna od druge.
Nestro se razlikuje po 20 feninga na pumpama koje su 2km jedna od druge.

- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Nista ne brinite,tocite bazno ulje! Taci je pobjedio na Kosovu i Metohiji,biznis ponovo krenuo,pred nadom rafinerijom milion cisterni se smjenjuje raznih tablica ex yu. A imate i preciscenu (odstrane boju iz nje) lozu, to radi druga ekipa.
Uglavnom proce jos dugo vremena da se napravi red u toj oblasti tj nikad nece napraviti.
Inace tocim euro 5 na novopromu na crijevo gdje vidim da toce gazde u svoja auta a i od firme nova auta i renta kar novih imaju par komada.
Diagbox 7.57 forumasima gratis provjera.
Uglavnom proce jos dugo vremena da se napravi red u toj oblasti tj nikad nece napraviti.
Inace tocim euro 5 na novopromu na crijevo gdje vidim da toce gazde u svoja auta a i od firme nova auta i renta kar novih imaju par komada.
Diagbox 7.57 forumasima gratis provjera.
- Struja
- VIP Član
-
Znam da Gazprom uzima iz Panceva gorivo,slovenci dovlace svoje,energopetrol i ina su MOL grupacija i isto bi trebalo da je gorivo,a Petrol je jedini sto nam dovlaci gorivo po EU standardu,znaci gorivo koje je vani normalno kod nas je WOW,a sad se reklamiraju da je gorivo za EURO 6 standard...Inace ja sam prije sipao uvijek na OMV i to benzin super100,a onda se nesto cudno pocelo s njima desavati,onda saznam da su pred prodajom i tu je izgleda bilo radnji sa nasih prostora :),od tad sam na Petrol-u,a svi hvale i HIFA gorivo,al navika je gadna stvar pa mi tesko da se presaltam...Znam da kad je stari sipao na Petrolu sa 407 dosta bolje je to sve zvucalo i izgledalo i ljeti mu manje ventilator palio,jer je FAP bio zreo za van,ali eto produzilo je vijek malo,mozda je koincidencija ili sta ne znam,ali se tako potrefilo...
- Onlyone
- Aktivan član
-
Hifa kupuje, dobar dio, od INA-e. Malo iz Hrvatske, malo iz Mađarske. Pojavili su se krajem prošle godine novi igrači na BH tržištu, još ne mogu provaliti njihovo porijeklo i kvalitet, a nisu beznačajne količine. Govorim o legalnom uvozu, ne o baznim uljima.

- StefanMD
- VIP Član
-
Ja imam ponudu sa jedne pumpe (VP cijene prema njima), oni naručuju preko "Antonovića" a imaju izbor odakle hoće gorivo, B.Brod, Rijeka, Sisak, Ploče, Podlugovi, Kopar ili Brčko, naravno od toga i cijene zavise, pa je npr. ED5 (10ppm) u zavisnosti odakle se uzima od 1.2234KM do 1.3104KM po litri sa PDV-om (cijene su iz polovine januara ove godine, nisam gledao kakve su sada).
Što se tiče baznih ulja, istina je da je bilo slučajeva ali se vjerovatno mogu na prste ruke nabrojati...
Što se tiče baznih ulja, istina je da je bilo slučajeva ali se vjerovatno mogu na prste ruke nabrojati...