Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- ljubitelj
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 2.0 79 kw
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 9 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
Jel iko imao iskustva na svojoj 307-ci da mu puse vruci zrak iako nije upaljena klima ni ona obicna econ.Meni se to desilo proslo ljeto kad sam isao uz planinu i primjetio sam odmah da je temperatura prekoracila 90,cak je pocela dolaziti i do crvenog dijela.Otisao elektricaru s mislju da je otisao hladnjak,termostat ili nesto drugo ali nije,samo mi nije bila ukljucena 2 brzima na ventilarltoru.I dalje je sve isto (jedino se temp. nije povecavala vise) samo sto sad u ova doba bas malo puse,skoro neosjetno kad je izgasena.E sad me zanima,je li se ko susreo sa istim ili znas sta bi mogao biti problem ?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ako sam te dobro skontao tebi puse iako je klima na off ?
Ako malo puse to je zbog strujanja zraka oko auta i jedan mali dio prolazi i kroz ventilaciju
Ako malo puse to je zbog strujanja zraka oko auta i jedan mali dio prolazi i kroz ventilaciju
- ljubitelj
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 2.0 79 kw
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 9 puta
-
Da, dobro si skontao Kula, puse i kad je off. Trenutno je prazna klima,ustvari prazna je bila i kad je ljeto bilo( jer je bas malo koristim), ali je tokom proljeca/ljeta znalo topao zrak puhati u lice da mi pocne smetati (ali se to desavalo poslije npr. 20 min. voznje)i bude mi vruce tako da otvorim prozor.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
struji zrak oko motora i prolazi unutra, i meni tako ljeti zna puhati toplo iz otvora iako je sve pogaseno ali se primjeti da je to obicno strujanje zraka a ne puhanje kao da je ventilator klime (onaj u kabini) upaljen
- nedicm
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 16V
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Meni se slično desi, ali sam skontao da je klima ostala na 23 i ugasio sam je. Kada osetim da topao vazduh izlazi, a na off je, ja upalim klimu i spustim temp na 14 i ponovo je off. Onda vazduh izlazi, ali hladan..
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- Worf
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
- Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 5 puta
-
I meni se povremeno zna desiti kad je vani toplo, ili neka normalna temteratura ali nije hladno, i upaljeno mi je grijanje/hladjenje na automatici, ali iskljucena klima i stavljena na eco mode, te podesena neka normalna temperatura 20-22 stepena, samo odjednom da pocne pravo topao zrak izlaziti, kao da nesto prolupa elektronika i pocne da grije bez razloga iako je dovoljno toplo. Nastavlja cak i kad smanjim skroz temperaturu, i tek kad ukljucim klimu na par sekundi da samo malo pocne hladno da puse i ugasim je, nastavi normalno raditi.
Desava mi se sao ponekad pa se nisam tim bavio.
Desava mi se sao ponekad pa se nisam tim bavio.
-
- Napredan član
- Motor: 1.6 88
- pohvaljen: 21 put
-
Pozdrav narode, desi mi se jucer na pezoicu da vergla 3 puta nece da upali. Ujutro jucer bio mraz i regularno odmah upalio, u toku dana kad sam krenuo opet s autom vergla 3 puta nece da upali, tek iz 4-og upali. To mi se nije nikad desavalo, pa sumnjam na akumulator ili ne do Bog alneser. Poslije toga vozao, palio vise puta, evo i danas sve normalno. A verglao je tad bas dugo i nece da sastavi...
Ne gore mi nikakve lampice, pa podsjecaju li vas ovi simptomi na nesto??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne gore mi nikakve lampice, pa podsjecaju li vas ovi simptomi na nesto??
- liaar
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Akumulator vrlo vjerovatno, pogotovo jer ne gore lampice, nema dovoljno ni osnovno da upali

Nothing is true; everything is permitted.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
mene bas i ne podsjeca na aku jer on kad se skroz istrosi onda cesto zna komjuter poblentaviti, tonu greski izbaci i slicno, a i da je aku crkao skroz nebi ti mogao ni verglati.
podjesca me na pumpu goriva s kojom sam ja kuburio na proljece isto je tako verglao do besvjesti i nekad upali nekad ne jer pumpa nije dovoljan pritisak u startu nabijala a kad upali onda je radio normalno ko da mu nista nije. eh sad ne znam kako je to na dizelima i imate li vi one dvije neke pumpe ili sta vec u glavnom na benzincima ima jedna i ja sam s njom iste simptome kao i ti imao
podjesca me na pumpu goriva s kojom sam ja kuburio na proljece isto je tako verglao do besvjesti i nekad upali nekad ne jer pumpa nije dovoljan pritisak u startu nabijala a kad upali onda je radio normalno ko da mu nista nije. eh sad ne znam kako je to na dizelima i imate li vi one dvije neke pumpe ili sta vec u glavnom na benzincima ima jedna i ja sam s njom iste simptome kao i ti imao
-
- Napredan član
-
Moze li se to preko dijagnostike otkriti? Ti ono imas dijagnostiku i koliko sam povezao na Blagovcu si ti, mislim da te znam iz vidjenja pa da to spojimo vidimo? 

- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 7 puta
-
Mislim da trebaš provjeriti i senzor radilice. Ako on brlja samo vergla a neće da upali.
Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka
-
- Napredan član
-
Kako da to provjerimbojan2906 je napisao/la:Mislim da trebaš provjeriti i senzor radilice. Ako on brlja samo vergla a neće da upali.

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
za pumpu ti nista ne znam moze li sta preko dijagnostike, to bi ti najbolje bilo otici kod nekog majstora da te posavjetuje mada opet kazem ne znam kako je to na dizelima dok se na benzincima lako moze izmjeriti pritisak koji pumpa baca pri kontaktu
a kako kolega bojan kaze i senzor radilice zna biti uzrok takvog verglanja, njega ti je najlakse zamijeniti jer mislim da nije skup, nekih 20-30 KM kosta
a da jesam na blagovcu ako ti bude trebala dijagnostika
a kako kolega bojan kaze i senzor radilice zna biti uzrok takvog verglanja, njega ti je najlakse zamijeniti jer mislim da nije skup, nekih 20-30 KM kosta
a da jesam na blagovcu ako ti bude trebala dijagnostika