Evo i moj izubijanko

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Re: Evo i moj izubijanko

Post Postao/la Struja »

U vezi LED sijalica,koji je konacni zakljucak,da li da se uzimaju ili ne i koja je preporuka modela :D
Boris_95
VIP Član
Vozim: Peugeot 406
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 12 puta
garage

Post Postao/la Boris_95 »

Svaka čast na volji za svim tim radovima na autu :good:
Što se tiče gline obavezno glinirat prije zaštite ili poliranja, iznenadio bi se koliko se toga uhvati na lak bez obzira što je relativno friško lakiran
A u vezi ledica, ja sam na pozicije davno vratio obične žute, dojadilo mi kojekakvo treperenje i slično :joj:
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

Struja je napisao/la:U vezi LED sijalica,koji je konacni zakljucak,da li da se uzimaju ili ne i koja je preporuka modela :D
pa sto se mene tice u pozicije vise ne stavljam, a vala i nedam 40 KM za dvije t10 sijalica taman da suho zlato proizvode dok sijaju :green:

a za ostalo jbg prezvakali smo tu pricu na drugoj temi, meni ovje koje ja imam u autu pasu jer ionako vecinu vremena provodim po osvjetljenim ulicama tako da realno i nemam neke velike potrebe za svjetlima mada i ovo malo sto sam van grada kombinacija duga+kratka mi je sasvim dovoljna, za osobe koje provode vise vremena po otvorenim cestama uvijek bih prije predlozio bixenon sociva u kombinaciji sa xenonima
Boris_95 je napisao/la:Svaka čast na volji za svim tim radovima na autu :good:
Što se tiče gline obavezno glinirat prije zaštite ili poliranja, iznenadio bi se koliko se toga uhvati na lak bez obzira što je relativno friško lakiran
A u vezi ledica, ja sam na pozicije davno vratio obične žute, dojadilo mi kojekakvo treperenje i slično :joj:
ma bit ce posla da mi ruke otpadnu, a vjerovatno i hocu ici tim redoslijedom glina -> poliranje -> zastita pa cemo vidjeti krajnji rezultat ali to ce biti tek tamo nekad mozda mart
slika ¦ slika
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Da pohvalim svoga prijatelja Anela za radove na autu i da posumnjam da će auto ići možda u svatove. :ok: :super:
Mala digresija za LED sijalice t10, ja nemam problema kako sam ih postavio prije dvije godine još uvijek sve služe i prezadovoljan sam.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

Hahah dino ici ce u svatove samo ne zna se kad. Volio bih ja da ga zamjenim prije, ipak je kod mene haman 6 godina, ali pored svih kojekakvih bitnijih troškova 99% ce on ici pa sad je samo da se odluci koje godine ce to biti

Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Šta će ti ta nano neprovjerena zaštita kad u Sarajevu imaš kupiti Polymer Netshield zastitu laka na 6 mjeseci. Sprej ti dodje 23km a može ti bit sigurno dva puta da naneses. Ti Kinezi su bara bara, po meni bacanje para

Glina ne znam kakva ti je, ali obavezno sealant prije gliniranja, da ne bi lakirer imao posla hehe.
Kad ti šta treba slobodno pitaj da te uputim, da ne bacaš novce džabe

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

jbg armine covjek se uci dok je ziv, mada skroz slabo obilazim te trgovine stvari za auto tako da i ne znam sta ima sve i po kojim cijenama, vidjet cu sad kako ce se kinez pokazati pa kad popusti traziti sta ovdje

a za sealant mi reci imas li preporuku neku jer nisam ni znao da ide, uz ovu glinu je dosla kao tabletica neka koju stavim u 500-1000 ml vode i s tim kvasim dok gliniram, zar treba nesto mimo toga puzz
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Možeš time onda, imaš sonax glinu, 37km može ti godinu bit. Kod krune u Sarajevu imaš komplet sonax profiline program

anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

eh nije nista direktno vezano za auto ali jest indirektno, kao sto sam vec pisao nekad proslog ljeta sam nabavio visokotlacni perac i u pitanju je gromada i teza a i starija od mene ali radi brale bolje od ovih novih jeftikanera koji se prodaju po 100-injak KM

slika

u pitanju je K.E.W. proizvodjac i ispod prese je izasao ne tako davne 89. haman :green: , uglavnom ja sam ga dobio relativno jeftino najvise iz razloga sto mu je dizna bila pokvarena, nije radilo podesavanje ugla na njoj i trazio sam ovdje kod nas ima li se kupiti zamjenska ali ovi nasi ili nemaju ili traze bolesne cifre ko da suho zlato prodaju (bar je takva situacija bila ljetos kad sam trazio da je kupim), tako odustanem od cijelog poduhvata i koristio sam je onakva kakva jeste do zime a prije oko mjesec naletim u lijepoj nasoj kini na ovaj tip dizne i odmah je narucim, jucer stigla a maloprije sam je testirao i radi odlicno

slika

za pranje auta je nastavak od 40° najbolji po nekoj mojoj procjeni dok je ovaj od 0° izgleda namijenjen busenju betona a ne pranju, s njim gdje dotaknes rupe ostaju :green: , sam kvalitet izrade komplet spravice je odlican koliko sam mogao primjetiti, nista ke krcka, struze, zapinje i slicno, mehanizam izmjene nastavaka radi odlicno i bez ikakvih problema pa cemo vidjeti do kad ce mada koliko ja to koristim mozda me i nadzivi :green:

eh sad sa foam gunom koji sam kupio na ljeto sam mehanicki spreman za pranja i glancanja samo se ceka ljepse vrijeme da se i moze posvetiti tome, dok je zime vrnem s vremena na vrijeme na samousluzne i plaknem ga za minuticu jer dok je hladno najradije ne bih izlazio iz toplog doma nigdje i ko meDŽed prespavao cijelu zimu :green:
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Kakav foam lance spajas na ovo. Ja imam perač, isto stariji tip, ali baš baš veliki, topla hladna, skoro 5kw motor. E sad ja imam dizne te što tebi trebaju, ti imam par komada. Ta što baca ravno je zlo, s njom sam poderao mami tepih ahahaha.
Probao sam jedne prilikr drugu očistiti kamionsku prikolicu, ali je pocela gulit boju heh. Ti stariji aparati su bolji od novih, ali recimo ja sam za lične upotrebe kupio karcher k7 full control. Ima servis obezbijenjen što je najbitnije, nije glomazan bas top

anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ma ova sto ravno baca tacno moze sluziti za skidanje hrdje umjesto pjeskarenja koliko je jaka :green: , a jesu ovi stari kvalitetni pravo i ja sam se iznenadio kako dobro radi za nesto mojih godina

sto se tice foam guna koristim ovakav kao na linku ispod, mada ga koristim da mijesam obicni sampon za auta a ne pjenu prija pranja ali i tad radi posao odlicno, ima se kupiti za haman svaki tip peraca samo treba pretraziti da se ne fula konektor

https://www.aliexpress.com/item/High-Pr ... autifyAB=0
slika ¦ slika
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

nisam znao u kojoj drugoj temi da pisem pa evo ovdje, je li neko koristio mozda ove maramice i zna kakve su, dobio sam ih djaba tako da bar nisam pare na to trosio al reko da priupitam prije nego pocnem brisati po autu

slika
slika ¦ slika
IgorRadovanovic
VIP Član
Vozim: Peugeot 407 136
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 29 puta
garage

Post Postao/la IgorRadovanovic »

E bas javi da li mirise auto posle!
slika
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

@Igor: javit cu ja nije nikakav problem samo sto ce to cekati do dobrog proljeca ili bar dok fino ne ugrije, zato sam i pitao je li neko probao da napise

a danas nema slika ali se radilo vezano za auto od jutros, prvo krenem sa jaranom obilaziti otpade po kiseljaku i vitezu da on trazi sebi a i ja sebi bravu i sta mi treba jos

kao sto sam negdje napisao crklo je nesto u polovnoj koju sam kupio i nije zakljucavala suvozaceva vrata koja su uvijek bila otkljucana, nisam odmah imao vremena ganjati da trazim i kupujem pa sam za vrijeme samo skinuo polugu sa vanjske steke ali nisam primjetio da je ostecena i plasticna zakacka koja kaci sajlu sa unutrasnje steke za bravu i vremenom zatvaranjem vrata ona pukne pa je tako hanuma mi prosli vikend ostala zakljucana van auta u hercegovini pa je malo falilo da je vozim na zadnjem ko ministarku :green:

kupljena danas kompletna steka unutrasnja sa sajlom kao i brava i evo sad radi ponovo ko novo, komplet investicija 50 KM sto i nije puno, brava sama je 30 ako nekog zanima
slika ¦ slika
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »