307 hdi

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Re: 307 hdi

Post Postao/la ArminM »

Obje i trebaju, moram narucit, nemam ih trenutno. Onaj modul koji sam stavio u zadnje osvjetljenje je extra jak, prakticno mi ovo iznad vozaca i ne treba, ali eto da ne bih vadio sijalicu ili iskljucivao struju ubacit cu i tu smd
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Zadnje dvije tri 307ce koje sam tamnio su sve imale problem sa rucicom zmigavaca, evo sad i ja imam. Kad dam desni zmigavac, dok skrenem umjesto da ga ugasi upali lijevi. Jel to neki poznat problem, ili moram mijenjat rucicu
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

poznat problem i u ovlastenom to rjesavaju zamjenom komplet com2000 dijela koji kosta oko pola hiljada a ja sebi rijesio kod elektricara u velesicima za 70 KM, momak odradio super posao i rekao da ih godisnje popravi desetinama, a taj problem se desava jer na rucici se nalazi kao mala plasticna kugla koja struze o metalni dio, i upotrebom se izlize da se vise ne moze zaustavljati u neutralnom polozaju

evo bas sam gledao i nemam njegov broj ali nije mu radionicu tesko naci, kad ides u velesica ovamo kroz groblje bare i ides onom glavnom ulicom iznad pruga gdje su parkirani nasi fini brzi vozovi, cim prodjes dzamiju za nekih 200-300 metara imas dio gdje nema ni jednog objekta ispod puta i prva garaza koja ti dolazi je njegova, mislim da na garazi pise i njegov broj ako nije trenutno tu jer radi standardni posao do 16 pa poslije bi trebalo da je u garazi

i jah prije nego sam zamjenio to rijesio sam privremeno problem tako sto sam nagurao zutog dijela od spuzve za pranje sudja (debela ona spuzva sa debelim zutim dijelom i tankim zelenim koji je grublji) tu oko rucice unutar i nije tako cesto prebacivalo na lijevi zmigavac, nije savrseno rjesenje ali posluzit ce svrsi dok ne popravis
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Tesko da bih ja za auto ove vrijednosti ikad usao u ovlasteni servis, tako da cu trazit neku jeftiniju varijantu. Da li s otpada uzeti rucice ili popravljati ove, ali za 500km cu rukama davati znakove kuda skrecem :D
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ma moze se popraviti i jeftinije, to 500 sam ti naveo cijenu koju su meni rekli sto je i meni van svake pameti bilo placati

uglavnom ako ih odlucis traziti po otpadu moras znati tacno koji model da kupujes jer moras kupiti komplet com2000 i oni se razlikuju od nivoa opreme koju tvoje auto ima, na njemu su pored djekova za radio komande i tempomat (mimo standardnih rucia za zmigavce i brisace) i djekovi za haman abs, esp i ostala cuda i oni se nalaze sa zadnje strane tog dijela koja se ne vidi

elem jeftinije puno ti je naci elektricara koji ovo zna popraviti (jbg tek sad vidim da si u zavidovicima pa ti moja uputa gdje sam ja isao i ne igra puno ulogu :green: ), samo nadji provjerenu osobu jer popravak zahtjeva skidanje volana kao i com2000, rastavljenja istog, lemljenja nekog unutra i ko zna sta vec, a unutra su sve neki namotaji i flet kablovi kojim ne treba puno da pukni ili da se sprze lemilicom :good:
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Izgleda da cu ja ovu rucicu osjec brusilicom hehe
Previse mi komplikovano zvuci ta popravka :D

Salim se naravno, nije mi jos uvijek toliko izrazen problem ali ce biti. Meni je ovo mali pokvario, pustim ga u auto da se igra i et.doduse koliko je vukao dobro je ikako ispravna. Bio sam spreman na popravku, ali sam mislio da je jednostavnije
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Imam i ja problem s rucicom. Kada dam zmigavac 3 puta blinkne i ugasi se pa moram gurati palicu sa radi kako spada. I duga kada upalim, rade 2 sec i vrati na kratka. Kolega mi rekao samo elektricaru od40-60 km kvar
Motion & Emotion
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Srky je negdje novu kupio , 150 KM platio i rijesio problem, kontaktiraj njega kako i sta
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Opet je puno i 150 za rucice :(
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Vjeruj da nije, ja sam jedva za 100km našao polovnu za 206 i to u Mostaru, svi tražili 150 za polovnu dakle, a ako je nova 150 onda je to džabe.

A ne znam šta se tu ima lemiti, tu se plastika izliže i ne vidim šta tu ima da se lemi ili da je potrebno posebno znanje električara. Ja sam to rastavljao i kada sam sastavio počela da mi gori lampica od airbaga i nikada mi nije bilo jasno zašto jer ništa nisam pipnuo osim što sam malo rastegao feder koji gura tu plastiku. I na kraju sam polovnu uzeo jer to sa rastezanjem federa nije baš riješilo problem. Možda sam samo trebao na dijagnostiku da resetujem ali ne mogu biti siguran.
sonnyblack
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la sonnyblack »

Imao sam i ja problem s rucicom zmigavca davno nekad dok sam vozio Peugeot 307. Nijedan elektricar se nije htio usudit da to rastavlja jer je navodno jebeno komplikovano...tako da mi je jedina opcija bila kupiti citav polovan modul sa mikroprocesorom i obadvije rucice, a najjeftiniji bio oko 250KM na otpadima. Ovlasteni servis da ne spominjem. To je bila jedina opcija upravo do trenutka kad mi je neko spomenuo tog elektricara u Velesicima, mislim da se zove Muamer (a da ga zovu Mujo). Cuo se s njim, dogovorio termin i covjek pred mojim ocima rastavio citav modul i rucicu u milion dijelova :D
Posto je moja rucica bila pukla napola gdje se spaja u dva dijela, on je ubacio svoj ispravan dio i sve to spakovao za sahatak, naplatio 100KM kako smo se i dogovorili. Iako nije planirao da ce morat ugradjivat svoju rucicu, nije htio uzeti vise novca od onog sto mi je rekao preko mobitela sto dovoljno govori da covjek nije gladan novca...Tad mi je rekao da su mu mnogi dolazili s tim problemom, i da ih je bas mnogo popravio (po kutijama je imao bas dosta tih modula s rucicama, sto citavih sto rasklopljenih u paramparcad tako da ako nekom zafali tih dijelova, moguce da i on ima).

Kad je sklapao sve nazad, znam da je bio maksimalno oprezan i da se malo i peglao oko ponovnog ustimavanja i airbaga i svega ispod volana, te lijevo te desno, pa tam pa vam, pa mi rece da je dovoljna sekunda neopreznosti i da promasis milimetar da se to sve uglavi, pa da sve ode u pm, od airbaga pa nadalje...
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ne znam ni ja sta se ima lemiti ali znam da je momak koristio lemilicu, sad sta je s njom uradio nisam puno gledao a vala ni raspitivao jer momak dok radi nije puno pricao, tek kad je sastavio rucicu i poceo sve vracati na mjesto se raspricao

elem kome treba jeftina popravka toga zna gdje ga naci, meni je trazio 60 KM za popravak ali sam mu s halalom dao 10 vise jer sam se izmucio s zmigavcem ko hajvan

uglavnom sad znam prepoznati sve i jednog pezoa na ulici sa tim problemom i tacno mi dodje da ih zaustavljam i upucujem gdje mogu popraviti jer znam kakva je muka s tim :green: :green:
slika ¦ slika
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Mene ako pug bude nastavljao iznenadjivat ovako kao do sad dao Bog da se budemo dugo druzili. Juce nasuo pun rezervoar, zena napravila nepunih 200km kaze pola rezervoara potrosio. Ma reko nemoguce, kad sam se zavukao da vidim pod auta komplet mokar,otvorim haubu motor takodje. Trazi sta je, gdje pusta, na kraju otkrijem pod haubom rupicu velicine igle, mislim tolika je kao da je iglom probijeno, na to je pustalo gorivo. Koliko sam uspio upratit crijevo je diralo ono vruce crijevo od klime, i spalilo ga. Otklonio sam to zamjenom crijeva, al sam se napatio pravo, nepristupacno do boga. Da je neko dosao s parama prodao bi ga svegami.nije mi zao 30l nafte koliko to sto se te glupe stvari desavaju, i sto sam dan izgubio. Moram sad gajbu popit da dodjem sebi
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Brate, na Pugu se jedino tako neki 'glupi' kvarovi i desavaju, samo da ti kopaju zivce. Jbg, nek se i to odradilo.. sad operi malo tu naftu i bice ko bombona. Ajde :drink:
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Bitno je da si ti nasao izgovor za gajbu , a ostalo manje vise :D
Zaključano

Natrag na “Serija 3”