Navigacijom protiv radara!?
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Navigacijom protiv radara!?
Jel ima neko iskustva sa ovime?,dal ukljucena navigacija na mobu ocitava radare? Sigurno neko zna vise o tome pa pisite.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Navigacijom protiv radara!?
Navigacija ti ocitava samo radare koji su u mapi navigacije tj. stacionirane , tako da mobilne radare dok ne vidis neznas da je tu 
Dobra stvar navigacije je da te obavjestava kada si u prekoracenju brzine drz se toga i sta te briga

Dobra stvar navigacije je da te obavjestava kada si u prekoracenju brzine drz se toga i sta te briga

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
kao sto kula rece ako ti navigacija to podrzava mora imati bazu stacioniranih radara i to cita, za mobilne slusaj kalman 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Hahah.. ovo je dobro za Kalman 
Kad smo vec kod ovoga, do koliko ide samo kazna za prekoracenje brzine..
Npr. Ako je ogranicenje 50, ako se vozi do 20 na sat PREKO toga, ide samo neka novcana kazna (50km cini mi se). Jesu neke zesce kazne preko za prekoracenja preko 30?
Znao sam to nekad, al sam zaboravio.. tako nesto ide..

Kad smo vec kod ovoga, do koliko ide samo kazna za prekoracenje brzine..
Npr. Ako je ogranicenje 50, ako se vozi do 20 na sat PREKO toga, ide samo neka novcana kazna (50km cini mi se). Jesu neke zesce kazne preko za prekoracenja preko 30?
Znao sam to nekad, al sam zaboravio.. tako nesto ide..
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Koliko znam, vozačka ide preko 30 i novčana. A 50km je kada voziš više od 10, preko 20 je još veća.
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Znaci od navigacije nista
. Sto se kazni tice zavisi ti jel mjesto naseljeno ili nije ako je naseljeno kazna je veca. Ja sam vozio skoro 72 kmh a ogranicenja bilo 50 i dobio 40 km jos me uhvatio sa 200 tinjak metata udaljenost :). A mislim da je preko 30 oduzimanje vozacke. Dok 9-10 kmh tolerisu.
Taj kalman i sve druge radio stanice gledaju na bihamku raspored radarskih kontrola,sto nije 100% tacno,to sam pratio i ja dok par puta nisam naisao na radar a tamo ga nisu naveli.

Taj kalman i sve druge radio stanice gledaju na bihamku raspored radarskih kontrola,sto nije 100% tacno,to sam pratio i ja dok par puta nisam naisao na radar a tamo ga nisu naveli.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
dodje dobro navigacija kad ides negdje prvi put, bar znas gdje su stacionirani
a za mobilne postoje i ona cuda nekakva sto ih kao otkrivaju mada pojma nemam radi li to i koliko precizno, najlakse ces ih izbjeci vozeci po propisima, ja kad sam prvi u koloni vozim max 10 preko ogranicenja, kad nisam prvi onda vecinom gonim istim ritmom koliko prvi pa koliko god to bilo preko
a za mobilne postoje i ona cuda nekakva sto ih kao otkrivaju mada pojma nemam radi li to i koliko precizno, najlakse ces ih izbjeci vozeci po propisima, ja kad sam prvi u koloni vozim max 10 preko ogranicenja, kad nisam prvi onda vecinom gonim istim ritmom koliko prvi pa koliko god to bilo preko

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ma nema veze ko je prvi a ko drugi slika sve koji voze preko ogranicenja, jedino ako se potrefi kut pa te "fotograf" ne vidi od auta ispred tebe.
Najbolji nacin za izbjeci "probleme" je drzati se ogranicenja. Isprobano vise puta i funkcionise besprijekorno
Meni se jedan put desilo da sam vozio po ogranicenju i vidio tronozac, medjutim dok sam dosao do njega zaboravio sam da je tu i uslikalo me ,12 preko ogranicenja . Kazna 40 KM
Najbolji nacin za izbjeci "probleme" je drzati se ogranicenja. Isprobano vise puta i funkcionise besprijekorno

Meni se jedan put desilo da sam vozio po ogranicenju i vidio tronozac, medjutim dok sam dosao do njega zaboravio sam da je tu i uslikalo me ,12 preko ogranicenja . Kazna 40 KM

- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Kod mene navigacija Xdrive i ima integrisan antiradar. Bogami dobro dodje 

Motion & Emotion
- Avicii
- Moderator
-
Znaci do 30 preko se moze gonitmara- je napisao/la:Koliko znam, vozačka ide preko 30 i novčana. A 50km je kada voziš više od 10, preko 20 je još veća.

Ja to nesto kod nas i ne pratim, dok recimo kad se ode u CG i HR strogo.. kazne neuporedivo vece policecar
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
antiradar kakav, bazu stacioniranih??
ja od kako imam mob sa gps-om koristim copilot navigaciju, odlicne mape, baza stacioniranih kamera, lijep izgled i sve automatski, kad izadje update mapa ili kamera lagano se poskida unutar aplikacije pa je uvijek zadnja verzija svega
ja od kako imam mob sa gps-om koristim copilot navigaciju, odlicne mape, baza stacioniranih kamera, lijep izgled i sve automatski, kad izadje update mapa ili kamera lagano se poskida unutar aplikacije pa je uvijek zadnja verzija svega
- Avicii
- Moderator
-
Jel za dzabe? Ima li je na PS skinuti i jesu li mape tacne, detaljne?anel007 je napisao/la:antiradar kakav, bazu stacioniranih??
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
jesu detaljne mape a za dz nije, ako si na androidu potrazi crackovanu verziju jer ih 100% ima