Od prije nekoliko noci mi pravi probleme pri paljenju i to samo ako odstoji dugo, u jutro ili navece kada se motor ohladi skroz. Simptomi su da samo vergla i nikako da sastavi i kad mu skinem + klemu na trenutak i vratim upali od prve bez ikakvih problema. Do sada sto sam provjerio su svi osiguraci vezani za paljenje i gorivo i sve ih zamijenio iako je svaki radio al et zamijenjeni radi uroka. Provjerio i sve konektore da vidim ima li s njima problema ali su i oni na oko svi uredu.
Po danu kad ga palim dok je toplije vrijeme upali ali nekad se zna odmah nakon toga ugasiti, ono kad ga upalim obrtaji budu malo veci kao i pri svakom paljenju i dok se vracaju u normalu kao zakaslje se i ugasi ali je to rijetko.
Nisam jedino provjerio dok je hladan cuje li se pumpa goriva da radi ali i to cu veceras vidjeti, danas sam podigao sjediste i uredno se cuje kako zuji nakon davanja kontakta.
Je li se neko sretao slucajno sa ovakvim problemom na bilo kom drugom autu pa da zna bar ugrubo sta bi moglo biti, mislim odvest cu ja njega majstoru ali tek poslije plate tako da mi valja kuburiti jos 10-tak dana sa ovim pa da me ne ostavi na cjedilu do tad, ko zna hoce li uvijek htjeti upaliti nakon skidanja kleme.
Jah ko nije upucen, na autu su svijece i bobina novi, nema ni 20 dana kako su zamijenjeni i vremenu od zamjene je sve super radilo, i sad on radi super nakon paljenja, samo ga je muka upaliti