Vjerovatno je već neko ovo radio na svom ljubimcu, a evo otvaram ovu temu za one koji to nisu - a voljeli bi ! bonce
Možda nekima ovaj poslić izgleda bezveze, ali vjerujte - od starog napravite... bolje nego novo !

Moje štopke su bile izgrebane, izgrecane, negdje i očešane - kupio sam ih naknadno, jer sam uz auto dobio Kristal LED - koje nisu nizašta ! Kinez napravi i prodaju se po astronomskoj cijeni... nema ništa bez fabričkih ! rock
Riješio sam neki dan da ih dovedem u red i krenuo sa šmirglanjem !
Prvo sam krenuo sa vodobrusnim 600 - da bi skinuo ove natpise i graviranja na njima !
Kada sam to skinuo, onda sam prešao na 1.000 i polako skidao ove kratere, izgrebane dijelove, parnice itd. Mogao sam i sa 600, a li nisam htio da rizikujem, pa mi posle valja trljati sa 3.000 do besvjesti !

Znači posle svega toga ... uzme se 3.000 vodobrusni, kvasi se (pumpicom) i trljaj brate - dio po dio !

kad sve to završite, dobro obrišete štopku i finiširate sa nekom od polir paste - koja ima mikro granule !
E, tada se formira visoki sjaj !
Ima ljudi posle toga uzmu i lakiraju štopke - ja lično nisam zato.... lak relativno brzo spadne zbog atmosferskih uticaja.. i onda ružno izgleda !

Sve u svemu, posao nije veliki, štopke izgledaju moćno, sijalice u njima svijetle kao da su LED - ma' extra !

Ova zadnja slika govori, kako sam stavio komad spužve u štopke, da ne ulazi prašina u njih jer je veoma nezgodno oprati ih iznutra, a i to sam odradio - pa pošto sam vidio koliki je posao oko toga - bolje spriječiti !

Najgore je bilo istresti vodu i sapunicu iz njih ... i na kraju osušiti - UŽAS !

Pozdrav za forumaše !