Evo kod mene novo auto, ne bas kod mene al' tako ce biti
Djevojka kupila sebi Laguzu, pa je trenutno kod mene na sredjivanju i doradjivanju..
Auto je 2001.god
1.8 16v motor od 88kw i 120ks, 5.brzina mjenjac
Oprema je Dinamique ( Xenon farovi sa prskalicama, perla boja, handsfree otkljucavanja i zakljucavanje, alu felne 17" ljetne su, pa je trenutno na 16" zimskim, polu kozna sjedista, sve 4x podizaca stakala, senzor za kisu, parking senzori, komande na/iza volana, ESP i mislim da je to to od neceg bitnijeg)
E sad sto se tice kilometraze, vjerovatno ce dosta vas pomisliti da je vracena, ali auto je kupljen 2003.god u mom gradu tacnije moj Ujak ga je kupio sa 84.000km i za ovih 16.god je presao svega 31.000km
Znaci auto je vise lezao u garazi nego sto je vozen, loseg puta je vidio mozda svega 5.puta a pokisao eventualno 20. jer covjek nije vozio autp po kisi Da se prekrstim
Danas sam uzeo ulje, Elf 5w40 5L (citao sam da ide 5,1L negdje i 5,4L tako da cu vjerovatno uzeti jos 1L da imam, i da dospem, posto auto od servisa do servisa koji je radjen na 8000km nije uzimalo kapi ulja, motor je kao barut suv
Na proljece ide veliki servis, a do tad ce biti ugradjen plin AC Stag
E sad, imam nekih lampica na kontrolnoj tabli, neke sam upsio ugasiti ali su se vratile, tako da auto sutra poslije zamjene ulja ide na dijagnostiku
Evo par slika, svaki komentar, preporuka, savjet bi dobro dosao

Kao sto rekoh, ima tih par lampica, od toga su ABS/ESP (vjerovatno je crkao ESP, malo sam gledao po yt i citao po netu, trebalo bi rastaviti pola prednjeg dijela da se to zamjeni)
Onda ABS sam isto vidio da neki ljudi skinu tocak, pa ociste kabal ili pospricaju konektore kontakt sprejom, probacu i to za pocetak
Tu je i lampica rucne kocnice, koja konstano svjetli, bila potignuta ili spustena, (moram i nju dostelovati, slabo hvata, skoro na samom vrhu) plocice su mjenjane naprijed i nazad nedavno
Lampica koja prijavljuje kao izduvanu gumu, i tamo mi na malom ekranu gdje radio, pokazuje da fale 2. tocka, to sam rijesio tako sto sma izvadio osigurac od 10A i vratio, greska je nestala a prikazalo je opet sva 4.tocka
i tako je bilo nekih 2.dana i vratilo se na staro.
I lampica STOP

Kupljena zadnja polica gepeka sa zavjesicom i zamjenjen prekidac za sva 4.migavca
40KM-20E trosak (Otpad)
Zamjenjena i baterija u kartici, puno ljepse otkljucava i bolje, a mogu i sa vece udaljensoti zakljucati/otkljucati auto
7KM-3,5eE(ovlasteni servis
Uradjen mali servis
Plin ugradjen, za sad bez problema, juce auto bio na pregledu mape, parametri identicni u milimetar, auto isto ide i na plinu i benzinu
3. osobe, puna boca plina, rezervni tocak
200km/h bez problema (na plinu)
U skorije vrijeme mi dolazi Veliki servis
U ovlastenom sa orginal djelovima i uslugom zamjene, zadovoljstvo kosta 570kKM290evra (preskupo za auto ovih godina)
U servisu M auto, sa INA djelovima (dobro bi doslo svako misljenje i savjet) racun izadje 450KM-230E
Da li se isplati zbog te razlike od 130km-75E ici u ovlasteni servis
Jer za tu razliku u M auto mogu uzeti remenicu bregaste, koja je takodje za zamjenu, jer kad se auto ugrije radi kao dizel