Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Dok sam menjao ulje u motoru i sve filtere primetio sam da je izolacija, ukrojeni komad, znaci nije komadic od neke celine, ploca je koja ide izmedju motora i kabine, u gornjem delu ima dva proreza nekih 50x5mm, u donjem delu dve rupe oko 10mm silom procepane prema dole. Kontam da je neko to nekada skidao da bi nesto uradio pa nije vratio. Da li neko zna kako se pricvrcuje, gde je tacno stajala ta izolacija, kako je bila pricvrcena
Samo da dodam da je u pitanju Pezo 308sw 1.6 hdi
Pogledaj kad kiša pada jel ti mokro na tom mjestu.
Svi mučimo muku s tim izolacijama, najčešće dolazi voda sa šoferšajbe, i sjebe te izolacije. (bar u 307ca je to većinom problem)
Pisao sam o tom problemu (pregledati moje postove od ranije) kada sam imao 307 i 308(T7).
Neopisivo je kako su samo napravili sa tim sranje.
Na 308(T9) su to normalno napravili i riješili grešku sa prethodnih modela.
Ovo je nesto drugo, kod mene nista ne curi, nigde ne propusta i nigde nije mokro i nema veze sa soferkom. Ovo kod mene je komad koji sluzi kao zvucna izolacija izmedju motora i kabine, komad nekih 70cm x 70cm ili tu negde, nisam ga merio. Taj komad se naslonio na donje delove motora, cak je lagano i poluosovina cesala po njemu, komad je bio slobodan u prostoru dok ga nisam vezicom pricvrstio negde u gornjem delu motora cisto da ne seta i ne oslanje se na poluosovinu dok ne saznam tacno gde ga treba ucvrstiti.
Mozda pomogne/ ako se prate cevi od klime, cevi nestaju iza te izolacije, cevi su u sendvicu te izolacije i kabine.
Zvučna izolacija, svaki pezo je ima. Bude pričvršćena žabicama, gore, dole i na 1-2 mjesta po sredini. Ili su same ispale, il je neko nešto radio pa ih nije sve vratio.
Imas iza motora dve "kuke" na koje se kaci ova izolacija. Meni kada su radili veliki servis nisu lepo vratili pa je lupala.
Samo se podigne uvis i zakaci. Napipaj rukom kada je hladan motor
Napipao sam te kuke na motoru gore, tacno pasu na proreze na izolaciji. U donjem delu izolacije su 2 rupe, deluje kao da je kopcom bila pricvrcena na sasiju, samo da narucimm par tih kopci preko neta i nadam se da cu to namestiti kako je bilo.