PIN kod
- alemas990
- Početnik
- Vozim: 308 (T7; 2007–2013)
- Motor: 1.6 90ks dizel
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
PIN kod
Pozdrav svima,
Interesuje me čemu služi PIN kod koji se dobija uz auto, a kojeg nisam dobio kada sam kupio polovnog 308? Da li će mi to praviti problem u budućnosti?
Pročitao da je potreban za kodiranje ključeva, ali ne znam za šta je još potreban?
Takođe sam pročitao ako je vraćana kilometraža (što sigurno jeste kod polovnjaka kod nas) može da pobrljavi BSI u kojem se krije taj PIN i da ga je posle ne moguće dobiti tako lako. Da li znate više o tome?
I još bi mi trebalo razjašnjenje da li je Lexia/Diagbox samo za dijagnostiku ili i za vađenje koda iz računara automobila?
Nigde nisam pronašao proverenu informaciju pa sam hteo ovde da pitam.
Interesuje me čemu služi PIN kod koji se dobija uz auto, a kojeg nisam dobio kada sam kupio polovnog 308? Da li će mi to praviti problem u budućnosti?
Pročitao da je potreban za kodiranje ključeva, ali ne znam za šta je još potreban?
Takođe sam pročitao ako je vraćana kilometraža (što sigurno jeste kod polovnjaka kod nas) može da pobrljavi BSI u kojem se krije taj PIN i da ga je posle ne moguće dobiti tako lako. Da li znate više o tome?
I još bi mi trebalo razjašnjenje da li je Lexia/Diagbox samo za dijagnostiku ili i za vađenje koda iz računara automobila?
Nigde nisam pronašao proverenu informaciju pa sam hteo ovde da pitam.
- Anonboi1337
- Aktivan član
- Vozim: 207
- Motor: 1.4 HDI 50kw
- Ima zahvala: 4 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Re: PIN kod
Nisam siguran, iz nekih prica od drugih ljudi znam ako kao mjenjas akumulator ili nešto sta se Radio zakljucati i traži pin kod neki. Eh ne znam na kojim autima se to dešava
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
PIN je samo za kodiranje ključeva. Trebao bi ga moći dobiti u svakom ovlašćenom servisu uz dokaz da si vlasnik. Neki daju džaba, neki naplaćuju. Ni za šta više ne treba.
Diagbox je dijagnostika, ne možeš sa njim vaditi kod, koja bi onda bila poenta? To je zaštićeno, u Diagbox unosiš taj PIN kada kodiraš ključ.
Radio je vezan za broj šasije, nije papanski kao kod VW da moraš unositi kod. Akumulator se takođe mijenja bez ikakvog kodiranja.
Diagbox je dijagnostika, ne možeš sa njim vaditi kod, koja bi onda bila poenta? To je zaštićeno, u Diagbox unosiš taj PIN kada kodiraš ključ.
Radio je vezan za broj šasije, nije papanski kao kod VW da moraš unositi kod. Akumulator se takođe mijenja bez ikakvog kodiranja.
- alemas990
- Početnik
- Vozim: 308 (T7; 2007–2013)
- Motor: 1.6 90ks dizel
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Hvala puno na odgovoru, sad mi je jasno.
Pokušaću da izvadim kod u nekom od zvaničnih servisa kod nas.
Pokušaću da izvadim kod u nekom od zvaničnih servisa kod nas.