Kao sto sam napisao ranije u nekom postu,odlucio sam se na promjenu brenda,gledao sam BMW i Audi najvise modele serije 5 i GT,a kod Audija Allroad verziju...
Odlucio sam se za BMW 5GT i otisao da ga pogledam sa prijateljem mehanicarem.
Reci cu samo da nakon pregleda vozila,kao i komunikacije sa deckom koji odrzava BMW samo,moram biti iskren i otvoren da su mi ogadili BMW kao brend i isti kad na ulici vidim okrenem glavu...
I tako sav razocaran ustanem u subotu ujutro i kazem suprugi da idemo gledati dva Audi Q5 koja sam nasao,a eto zaboravio sam da sam nekada poslao na Olx poruku za Peugeot RXH,sa pitanjem ispod koje cijene ne zeli da ide...
Igrom slucaja dok smo se spremali da krenemo gledati Q5 dolazi poruka da ispod 31 000KM ne bi isao ispod.
I hajde sjedamo u auto idemo da pregledamo,kad iz ulaza izlazi covjek sa kojim sam isao u osnovnu skolu.
Ispricamo se,odemo u garazu i tu je to vec bilo to.
Automobil kupljen i odrzavan u Peugeot Blok,sa 122 000 na satu orginalne.
Provozali se i moja ponuda je bila 29 000,na kraju se dogovorimo za 30 000.
U ponedeljak me covjek zove i kaze primjetio sam nesto mokro ispod vozila,evo me u Peugeotu,procurila je vodena pumpa i ostavio sam vozilo da se uradi,a cijena ostaje po dogovoru...
Racun je bio 1097KM,covjek izmiri i cijena ostane ista,svratim u Peugeot i pitam ih o autu,kazu bolji naci neces i vidim da su mjenjali urea,egr i zadnju karambolku koju je zakacio negdje i kasko rijesio novu...
I tako preuzmem vozilo,uradim mali servis i evo za sad presao nekih 500 kilometara i moram priznati da je auto UHHHHH!
Ne ureklo se,sve je nekako kako treba da samo cekam neki belaj da se posere u cejf,jer tako mora biti po pravilu...