Ventilator slabo radi?
Ventilator slabo radi?
Imam malo cudan problem :) slabo mi radi ventialtor kabine(grijanje/hladjenje), kad recimo upalim auto i pojacam na MAX radi cini mi se kako treba ali posle par sekundi cca 20tak smanji se, ali na klimi pokazuje da je na najjacem, a i tada kada smanjujem ili pojacavam jacinu puhanja mjenja se (smanjuje i pojacava) ali slabo puse...
Dosao sam do motora nije nista upalo, nisam ga vadio napolje jer se mora odpajati ona sipka od volana, pa nebi dirao ako ne moram, mozda je sta drugo..
Dosao sam do motora nije nista upalo, nisam ga vadio napolje jer se mora odpajati ona sipka od volana, pa nebi dirao ako ne moram, mozda je sta drugo..
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Re: Ventilator slabo radi?
I probaj da ukljucis samo unutrasnje strujanje vazduha i ako tad dobijes mnogo jace duvanje,pod hitno filter mjenjaj da ti ne sprzi modul ventilatora.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Filter gledaj da sto prije vratis zaprljati ce se kompletan sistem i pojaviti ce ti se neugodni mirisi.
E sada je pitanje kakva ti je klima automatska ili manualna.
Ako ti je automatska onda se ventilator pojacava ili smanjuje mijenjanjem stepena ugode kada se stavi na "auto".
Moze da bude i do djekova koji vode struju do reostata ili do njega samoga.
E sada je pitanje kakva ti je klima automatska ili manualna.
Ako ti je automatska onda se ventilator pojacava ili smanjuje mijenjanjem stepena ugode kada se stavi na "auto".
Moze da bude i do djekova koji vode struju do reostata ili do njega samoga.
automatska je klima, slicno se ponasa kao sto ti kazes kad je na Auto, pa sam smanjuje i sl. ali znaci sada stalno to radi, bilo na Auto ili ne.. I ja sumnjam na reostat nekako mi najlogicnije, mada ne znam bas sta njime upravlja ustavri tom automatikom kad je na Auto klima..
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Jacinom ventilatora upravlja racunalo koje informacije dobija od senzora temperature u unutrasnjosti koji se nalazi u onim prorezima lijevo od kasete.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ebem mu misa kula ja se vec 2 i po godine pitam za sta mu oni prorezi sluze, ima sta da ti ne znas o pezolima