Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Potrebno vam je:
-11 smd led 3528 PLCC-2 za osvjetljenje obrtaja, km, goriva, i temperature.
-8 smd led 3528 PLCC-2 za osvjetljenje malog displena na instrument tabli. (ispod displeja se nalazi 16 led ali samo 8 konstantno gore narandzase boje a drugih 8 je crvene boje koje se pale kao upozorenje ako vozite auto a ostao vam je otvoren gepek ili vrata.
-4 smd led 0805 koje se nalaze ispod kazaljki.
-lemilica
-pumpica
-pinceta
Kao prvo izvadimo instrument tablu:
Drugo, oslobodite instrument tablu od crne kutije u kojoj se nalazi pritiskom na sljedeca mjesta:
Trece, lagabo povuite na gore dva gumba jedan od +/- osvjetljenje drugi gdje ponistavate kilometre, poskidaj te kazaljke od obrtomjera, brzine, goriva i temperature na nacin da ih lagano povucete na gore ili da ispod njih podvucete kasiku i laganim pritiskom na drsku kasike kazaljke izvuci na gore (poluga ) i nakon toga ste u stanju da skinete plastificirani tacho na kojem su ispisani brojevi km, i ostale informacije na instrument tabli.
Cetvrto, osloboditi stampanu plocu od bijelog poklopca na nacin da lagano podignete oznacene plasticne zakacke i lagano odvojite stampanu plocu od bijelog kucista:
Peto, ukoliko zelite mjenjati boju kazaljki (ja nisam jer sam htio da mi ostanu crvene) mora te ukloniti plasticne kutice ispod kojih se nalaze led diode:
Sesto, sada ste u mogucnosti da skidate diode, sad hoce te li koristit pumpicu ili bakarnu zicu za skidanje kalaja na vama je, ja nisam ni jedno ni drugo moj nacin je bio da lagano zagrijem jednu nogicu od diode i kada kalaj se istopi lagano bi je podigao pincetom jedan kraj pa onda drugi:
Raspored dioda ispod displeja je sljedeci:
Kada skidate diode zapamtite polaritet kako su bile okrenute na ploci i tako zalemite nove diode, nemojte ih previse pregrijavati jer se mogu ostetiti kao i stampana ploca. Ja sam lemio na 250 stepeni. Sve informacije sam skinuo sa foruma:http://www.peugeotforums.com/forums/int ... ion-19564/
Prije:
Poslije:
Zadnja izmjena: domuz86, dana/u 14. stu 2015, 15:56, ukupno mijenjano 5 puta.