BENZIN/PLIN?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
Re: BENZIN/PLIN?
Joj Kule, širi dezinformacije.
Ja stvarno smatram da su dosta štedljivi i da TDI tu nema neku prednost.

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ja sam cuo da kad se ugradi neka vrsta sekvent plina (ne znam kako se zove, nemam iskustva sa tim), auto ne gubi ni malo snage, ide kao sto je islo. E sad ne znam detalje, ali da je to malo skuplja verzija.
Uglavnom, zavisi dosta i od samog auta, kako je plin podesen, svasta nesto.. Ja samo znam da sam jednom vozio Pasata Delfina 1.8 benz na plinu, i da sam tad odusevljen bio kako auto ide. rock
Uglavnom, zavisi dosta i od samog auta, kako je plin podesen, svasta nesto.. Ja samo znam da sam jednom vozio Pasata Delfina 1.8 benz na plinu, i da sam tad odusevljen bio kako auto ide. rock
Ma ja sam se definitivno odlucio za plin, samo jos ne znam zbog dijelova i servisa od kolko kw da trazim...a i ako ne budem mogo nac sa vec ugradjenim plinom trazicu jeftinijeg benzinca i ja mu ugradit plin.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
evo ti cijene servisa za moje
mali servis vecinom kosta oko 100 KM, znaci komplet zamjena svih filtera, ulje i ruke
veliki servis sam platio 320 KM tuto kompleto, s tim da nisam kupovao originalne dijelove u ovlastenom pa imaj to na umu
zadnje amortizere sam platio haman 75 KM komad
jos sam mijenjao prednje kugle haman, selene na lafetama, komplet setove kosnica ali to sam radio prije gotovo 2 godine i stvarno se ne sjecam koliko me to kostalo
i zadnje je ~550 KM za klapnu gasa ali to nije dio koji ulazi u servisne intervale, cisto crkla i morao je mijenjati
mali servis vecinom kosta oko 100 KM, znaci komplet zamjena svih filtera, ulje i ruke
veliki servis sam platio 320 KM tuto kompleto, s tim da nisam kupovao originalne dijelove u ovlastenom pa imaj to na umu
zadnje amortizere sam platio haman 75 KM komad
jos sam mijenjao prednje kugle haman, selene na lafetama, komplet setove kosnica ali to sam radio prije gotovo 2 godine i stvarno se ne sjecam koliko me to kostalo
i zadnje je ~550 KM za klapnu gasa ali to nije dio koji ulazi u servisne intervale, cisto crkla i morao je mijenjati
- cviki
- Iskusan član
- Ima zahvala: 6 puta
- pohvaljen: 121 put
-
Evo da i ja kazem sto se plina tice vozio sam 307 2.0 sekvent plin skoro 4 god bez ikakvih problema sto se potrosnje tice kako stisnes tako trosi al kad prebacis u pare izadje te jeftinije opet dajem zadnji primjer dok sam ga vozio puna boca plina nas troica u autu tenda oprema i lagano za osijek na src tamo cijelo vece radio i kad smo kuci krenuli do loncara lagana voznja a od loncara do tuzle tj do petlje sicki brod za 23minute znaci pun gas i to ispod 130 se nije islo na nekim djelovima i do 180 i odemo na benzinsku u zivinice da se boca napuni i stane 33km plina a cijena je bila 0, 66km po litri da sam mogao naci 3008 sa benzin motorom u bh isto bi se odlucio za kombinaciju benzin plin al nazalost nisam pa sam uzeo dizela 307-micu sam prodao u Tuzlu i djevojka jenindan danas voza bez problema a sto se kvarova tice nisam imao nikakvi problema samo redovno servis plina i motora zamjena filtera i preporuke za firmu Monaco bijeljina za ugradnju i servis plina i izvinjenje sto je sve malim slovima al sam na tel pa me mrzi se zezat sa.tim 
Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk