Pranje glave motora
Pranje glave motora
Dragi forumasi,
Prije par dana majstor mi je radio glavu na motoru, jer mi je bio progorio dihtung, pa su mi ravnali glavu, brusili ventile, i stavili nove gumice na ventilima.
Zanima me da li je bezbolno da se glava opere vrucom vodom, ili ima neko posebno sredstvo, a da ne stetujem nove gumice... ? Cime se najbolje pere?
Hvala
Prije par dana majstor mi je radio glavu na motoru, jer mi je bio progorio dihtung, pa su mi ravnali glavu, brusili ventile, i stavili nove gumice na ventilima.
Zanima me da li je bezbolno da se glava opere vrucom vodom, ili ima neko posebno sredstvo, a da ne stetujem nove gumice... ? Cime se najbolje pere?
Hvala
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 749 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Re: Pranje glave motora
Ja kad skinem glavu sa nekog motora, prije nego sto odnesem na ravnanje, poskidam sve sa nje i operem komplet. Imam tecnost za pranje motora, naprskam sve i utrljam cetkicom ako je negdje malo vise zaprljano. Nakon toga sperem wapom, glava bude ko nova, tako da ti ne treba vruca voda. E sad, zastiti te neke dijelove koji su osjetljivi, sta znam.. ako nisi dizne recimo skidao. Stavi gore deklo, peri samo s vana. Ja bi tako 
Recimo mozes ovaj kupiti, ima svuda po dijelovima ili pumpama:

Recimo mozes ovaj kupiti, ima svuda po dijelovima ili pumpama: