Auto dijelovi, gdje kupiti, cijena i ugradnja
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Re: Auto dijelovi, gdje kupiti, cijena i ugradnja
Peugeot 308, naslanjač za ruku... auto je relativno novo, naslanjač nema packe ali je izgleda malo popustilo ono što čuva naslanjač kad se izvuče, pa kad dodam jači gas otkači se i vrati nazad....

- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 108 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Mali servis za Peugeot 308SW 1.6 e-HDI 82KW 2012gp: Auto Milovanović
Filter ulja: 9KM (Tecneco)
Filter goriva: 49KM (Sardes)
Filter klime: 22KM (Sardes, sa aktivnim ugljem, "obični" je oko 10KM)
Filter vazduha: 20KM (Sardes)
Ulje: 18KM/l (4l Total 5W-30)
Filter ulja: 9KM (Tecneco)
Filter goriva: 49KM (Sardes)
Filter klime: 22KM (Sardes, sa aktivnim ugljem, "obični" je oko 10KM)
Filter vazduha: 20KM (Sardes)
Ulje: 18KM/l (4l Total 5W-30)
- sonnyblack
- VIP Član
-
Gdje je auto Milovanović? Vozimo isto auto s' istim motorom, samo kod mene nije SW...a i ja trebam radit sad mali servis...ne vozi mi se u ovlašteni jer me prošli koštao 100KM više nego od te cijene koju si ti naveo...I možeš li mi napisati tačan naziv ulja (znam da je nešto Quartz, sad jel 9000 ili INEO kako već..ne znam)? Koja specifikacija?
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 108 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Auto Milovanović ima u izgleda samo u RS, kako vidim nigdje blizu Sarajeva. Javi se u PM.
Ulje je Total Quartz INEO ECS 5W-30 (ACEA C2), konkretno ova bočica komada 4:

Servis koštao 20KM, tako da me je izašlo sve vrlo jeftino i miran sam nadam se narednih 15.000km, trebao bi biti na 175.000 sledeći servis...
PS: Nije nešto mnogo bitno ali, zamijenio sam cijene filtera vazduha i filtera klime.
Ulje je Total Quartz INEO ECS 5W-30 (ACEA C2), konkretno ova bočica komada 4:

Servis koštao 20KM, tako da me je izašlo sve vrlo jeftino i miran sam nadam se narednih 15.000km, trebao bi biti na 175.000 sledeći servis...
PS: Nije nešto mnogo bitno ali, zamijenio sam cijene filtera vazduha i filtera klime.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
@sonnyblack
Pa ja nesto mislim da su cijene ovih dijelova bara-bara po auto dijelovima, tako da ne moras bas striktno ovoga Milanovica traziti, msm ako ih nemas negdje u okruzenju.
Pa ja nesto mislim da su cijene ovih dijelova bara-bara po auto dijelovima, tako da ne moras bas striktno ovoga Milanovica traziti, msm ako ih nemas negdje u okruzenju.
Peugeot 306
Mijenjao sam plocice prve,zadnje pakne,sajle od rucne i ravno diskove
Pakne platio 49 km
Plocice 45 km
Sajle 19 km komad
I ravnanje diska 5 km po komadu
Dijelove kupio u Motorex-u Trusting marka
Mijenjao sam plocice prve,zadnje pakne,sajle od rucne i ravno diskove
Pakne platio 49 km
Plocice 45 km
Sajle 19 km komad
I ravnanje diska 5 km po komadu
Dijelove kupio u Motorex-u Trusting marka
- AdoSA
- Početnik
- Vozim: 307 1.4HDI Break
- pohvaljen: 0
-
Dijelovi: Diskovi i disk plocice
Proizvodjac: ComLine
Mjesto kupnje: Motorio - Bare (Sarajevo)
Review: Nedavno sam vrsio potragu za diskovima i plocicama za svog Pug-a i izbor je pao na Textar. Prilikom potrage po raznim radnjama u Sarajevu ispalo je da bi me set izasao oko 350KM, a jos je sreca sto su zadnji diskovi bez ugradjenih lezajeva i u tom slucaju bi me izaslo dosta skuplje. Prilikom razgovorom sa likovim u Motoriu (veoma su ljubazni i profesionalni) preporucili su mi UK proizvodjaca ComLine. Kratkom pretragom po forumima vidio sam da su ljudi zadovoljni sa istim te sam se odlucio za taj set. Cijena kompleta je 240KM za 4 diska i pratece disk plocice. Nakon predjenih 2000km mogu reci da sam prezadovoljan. Auto koci dosta dobro, nema nikakvih cvilecih i slicnih zvukova.
Moje preporuke za ove dijelove...
Proizvodjac: ComLine
Mjesto kupnje: Motorio - Bare (Sarajevo)
Review: Nedavno sam vrsio potragu za diskovima i plocicama za svog Pug-a i izbor je pao na Textar. Prilikom potrage po raznim radnjama u Sarajevu ispalo je da bi me set izasao oko 350KM, a jos je sreca sto su zadnji diskovi bez ugradjenih lezajeva i u tom slucaju bi me izaslo dosta skuplje. Prilikom razgovorom sa likovim u Motoriu (veoma su ljubazni i profesionalni) preporucili su mi UK proizvodjaca ComLine. Kratkom pretragom po forumima vidio sam da su ljudi zadovoljni sa istim te sam se odlucio za taj set. Cijena kompleta je 240KM za 4 diska i pratece disk plocice. Nakon predjenih 2000km mogu reci da sam prezadovoljan. Auto koci dosta dobro, nema nikakvih cvilecih i slicnih zvukova.
Moje preporuke za ove dijelove...
- sonnyblack
- VIP Član
-
@ AdoSA
To je pravo jeftino. Meni za Peugeot 308 PH2 zadnji ležaj i to samo na jedan točak 150KM a set pločica za prednje točkove 115KM. Ovo su cijene kod Peugeot Duraković u Gradačcu...Kad vozim auto i pustim gas, osjetim kao neko duboko hukanje zraka u kabini, ne može se reći odakle dolazi. A inače nema nikakvog lupanja. Ovaj majstor iz Gradačca provozao, kaže vjerovatno neki ležaj i kad je auto dignuto, ustanovio je da je otišao jedan ležaj na zadnjem točku. Pločice takođe želim mijenjat (na prvim točkovima) i rekao mi je spomenute cijene. Sad ne znam da li bi bilo bolje da sa pločicama mijenjam i diskove? Pretpostavljam da ovaj lik ugrađuje original dijelove za Peugeot, jer je tu negdje sa cijenama kao i ovlašteni servis. Zna li neko nešto više o ovom majstoru?
To je pravo jeftino. Meni za Peugeot 308 PH2 zadnji ležaj i to samo na jedan točak 150KM a set pločica za prednje točkove 115KM. Ovo su cijene kod Peugeot Duraković u Gradačcu...Kad vozim auto i pustim gas, osjetim kao neko duboko hukanje zraka u kabini, ne može se reći odakle dolazi. A inače nema nikakvog lupanja. Ovaj majstor iz Gradačca provozao, kaže vjerovatno neki ležaj i kad je auto dignuto, ustanovio je da je otišao jedan ležaj na zadnjem točku. Pločice takođe želim mijenjat (na prvim točkovima) i rekao mi je spomenute cijene. Sad ne znam da li bi bilo bolje da sa pločicama mijenjam i diskove? Pretpostavljam da ovaj lik ugrađuje original dijelove za Peugeot, jer je tu negdje sa cijenama kao i ovlašteni servis. Zna li neko nešto više o ovom majstoru?
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ovo je za jedna vrata?
da se dogovorimo da ih kupis i meni i dobacis nekad kad te put navede ovamo sarajevo/vogosca jer su kod mene skoro svi popucali, mozda ih 5-6 drzi oba tapacirunga

da se dogovorimo da ih kupis i meni i dobacis nekad kad te put navede ovamo sarajevo/vogosca jer su kod mene skoro svi popucali, mozda ih 5-6 drzi oba tapacirunga

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Pa zar ti nije lakše do Bloka da svratiš? Ista je cijena, nema ovog popusta vjerovatno.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Pakovanje je od 10 kom sto je dovoljno za dvoja vrata , vjerovatno mi nece svi popucati tako da se nadam i nekoj rezervianel007 je napisao/la:ovo je za jedna vrata?
da se dogovorimo da ih kupis i meni i dobacis nekad kad te put navede ovamo sarajevo/vogosca jer su kod mene skoro svi popucali, mozda ih 5-6 drzi oba tapacirunga![]()

A slabo sam ti tamo prema Sarajevu
- sonnyblack
- VIP Član
-
Morat ću i ja ovo kupit za P308 PH2, nek se ima u rezervi...
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Kula, kada budeš u Svj. provjeri da li imaju onih crnih čepova za tapacirunge, plastike i obloge blatobrana. Da ne naručujemo preko ebaya, a svima toga treba. Da malo budemo aktivni prema njima, jer tako se dobiva sponzorstvo, obostranom koristi.
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Pa nema veze ako trenutno nemaju, sve što nemaju, mogu poručiti, bar sam ja par puta što ovi u Bloku nisu imali na stanju tražio da mi poruče, i stigne za 15 dana.