cep ulja pezo 307
cep ulja pezo 307
Pomoć.Vozim pezo 307, i evo par puta mi je ispao.ili odvrnuo se cep od ulja. Jedan vec promijenio,kupim drugi polovan i opet se odvrće. Da li je neko imao slicnih problema ili zna nesto o tome. U belaju sam :/
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: cep ulja pezo 307
Pozdrav elvise,
tvoj prvi post je trebao biti u rubrici "predstavi se"
Predstavi nam se tu da znamo s kim imamo cast da razgovaramo.
Radi lakseg snalazenja evo link predstavi-se-f74.html
tvoj prvi post je trebao biti u rubrici "predstavi se"
Predstavi nam se tu da znamo s kim imamo cast da razgovaramo.
Radi lakseg snalazenja evo link predstavi-se-f74.html
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Imao isti problem i skinuo poklopac motora i nije izbijalo vise 

Motion & Emotion
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Provjeri da li čep ima diftung gumu na sebi i moraš provjeriti da nije šta pohabano ili slomljeno na kućištu gdje se zavrće čep. Kada se zavrće čep trebalo bi da ima jedan blaži zub na kraju koji ga učvrsti i to je znak da si dobro zatvorio.
Plastika (poklopac) motora se može pričvrstiti drugim standardnim vijcima, dužine 40-50mm, samo trebaš izvrnuti postojeće sa gumom koji su se raspali, na kućištu motora.
Evo kako originalni izgledaju koji se popolove na sredini na gumi. Samo se odvrne donji dio i postavi odozgo kroz plastični poklopac odgovarajući vijak. Vrlo lako i jednostavno, a origin. koštaju oko 20KM na ebayu.

Plastika (poklopac) motora se može pričvrstiti drugim standardnim vijcima, dužine 40-50mm, samo trebaš izvrnuti postojeće sa gumom koji su se raspali, na kućištu motora.
Evo kako originalni izgledaju koji se popolove na sredini na gumi. Samo se odvrne donji dio i postavi odozgo kroz plastični poklopac odgovarajući vijak. Vrlo lako i jednostavno, a origin. koštaju oko 20KM na ebayu.

- Moderator
-
Dino ti je vec sve fino objasnio
I meni se ista stvar desavala sa sipkom od ulja. Svaki put kad bi otvorio haubu, sipka od ulja je bila izvucena od 5 do 7 cm, dok nisam skontao da je uzrok poklopac motora koji inace nije bio pricvrscen da valja ovim plastikama sto je dino okacio sliku. Narucio sam preko Ebaya ovakav komplet za 18km i ucvrstio plastiku i sve je ok. Prije toga, ipak provjeri kakav ti je navoj na samom deklu motora.

Ljudi hvala svima na savjetima pomogli ste mi puno. Bas sam se bio razocarao u auto,a tako mi se svidja. Skinuo sam poklopac s motora,vozio se dugo a cep nije ni mrdnuo :)
Moram sad pronaći i ove vijke i da kompletiram.
Još jednom hvala svima.pozz
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Ma stavi obicne sarafe, skini ova gumena govna. Ja na 206 imao isti problem, te klepece,lupa, na kraju sam poklopac u gepeku vozao, dok nisam stavio obicne sarafe. Evo sad na 307 je to uradio prethodni vlasnik, te mu se ovom prilikom zahvaljujem
- Avicii
- Moderator
-
Super da si to rijesio.. ma nema da te boli glava sa Pugomelvis je napisao/la:Ljudi hvala svima na savjetima pomogli ste mi puno. Bas sam se bio razocarao u auto,a tako mi se svidja. Skinuo sam poklopac s motora,vozio se dugo a cep nije ni mrdnuo :)

E sad, ako hoces mozes i ovo sto ti Armin kaze da odradis, a mozes i jednostavno naruciti set ovih cepova i gumenih amortizera preko Ebay-a. Ja sam sebi narucio ove i za sada su ok.
http://www.ebay.com/itm/221688553719?_t ... EBIDX%3AIT
P.S. Predstavi nam svog ljubimca kad uhvatis vremena

- andrej
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
I kod mene su obični šrafovi, a kod starog u Xsari su nosači auspuha za Reno 4, toga ima koliko oćeš kod nas na buvljaku. Rade posao bez problema.