Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Re: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi
Dali si se sjetio oprati hladnjake kad si skidao branik?
A za autic i tvoj trud,rad svaka pohvala.
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 146 puta
-
Hvala Phantom, nije što je moj...Phantom je napisao/la:Drugo autoMnogo ljepsi i brutalniji izgled, svaka cast

Pa da imam duga kako treba, ovo je odlično za kratka a duga mi nekako ipak fale jača, valjda stvar ukusa.mara- je napisao/la:Ne kontam što će ti drugi set za duga? Ugradnjom sočiva si dobio dugo u njemu, a originalno dugo iskoristi za neka dnevna svjetla, stavi SMD. Ili, nabavi ovo novo što ima LED koji dovoljno može da osvjetli, nije xenon za blicanja, jeste ako će samo klapna da radi.
Pogledaću i LED svakako, ne planiram ja blicati sa njima toliko nego voziti.
Ako imaš neki prijedlog konkretan okači neku sliku ili link...

Nije mi palo na pamet, iako, branik se lagano skida, a ako budem još šta radio naprijed odradiću i to. Hvala.micija je napisao/la:Dali si se sjetio oprati hladnjake kad si skidao branik?

Vidjećeš uživo.ElComandante91 je napisao/la:Vrhunski izgleda!

Hvala, kao što rekoh nije što je moj.andrej je napisao/la:Odlicno izgleda, svaka cast!

Kao što vidiš, cijena jeste ona ali da kažem na prijateljstvo, nudio sam mu i više ali nije htio uzeti pa sam dogovorio još neke radove.kula je napisao/la:A odradio si znaci
Jel za onu cijenu koju si mi govorio ?

Još da nisam fulao projektore i bolje bi bilo, ali svijetli i ovako odlično...klol je napisao/la:Oj perverzije hahaSvaka čast na poslu, svijetli predobro.

-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Ispalo je extra, ali to sto si cistio sjenila prije farbanja je cisto gubljenje vremena, kao sto sam pisao u svojoj temi, farbao sam ih do sad dosta puta, i ako nisu ostecena nema potrebe za skidanjem
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Pridruzujem se ostalim komentarima, stvarno predobro izgleda.. svaka cast na odradjenim radovima.StefanMD je napisao/la:Takođe, što se tiče čišćenja "ukrasa" u faru, probali smo Domestos nekakav, Varikinu i sonu kiselinu lagano nanositi i Varikina se pokazala kao najbolja, ali, uvijek ima ali. Farovi su poveliki te ih je vrlo teško potopiti u neku iole normalnu posudu, kanta je poslužila, ali nakon 4l varikine i resto vode, prvi far je bio približno 95% čist dok je drugi samo načelo po čoškovima (prvo je jedan ubačen, a kad je već bio pred kraj i drugi). To sve traje relativno dugo. Ko ima volje i 10 litara varikine viška, efekat je stvarno vrhunski, znači sve kako je bilo i ostane, reljef, crte, bukvalno sve, jer se čisti varikinom i mekom četkom. Kome se ne čeka može uzeti vodobrusni šmirgl, lagano matirati površinu, oprati, osušiti i preći sa par slojeva mat crne boje što smo i uradili nakon svega. Može i bez čišćenja i vodobrusnog ali ne bih da razmišljam hoće li se ili neće početi guliti.
Kad se sve završi vratiti je lako.![]()
Meni je predobro ispalo i lično sam prezadovoljan izgledom i funkcijom.![]()
Može se primjetiti da sam pri narudžbi fulao RHD/LHD jer nisam znao tada šta znači, sada znam, ali sad je kasno...![]()
Kako sam imao H7 xenon kit a za projektore trebaju H1 sijalice koje trenutno nemam (naručene...) ove H7 sam samo izbrusio da se mogu ubaciti u ležište za H1, nisu čak ni 100% iste boje ali bitno je da fino svijetli što i jeste cilj.
Sad još da nabavim drugi xenon kit za duga svjetla, gledao sam nekakve kao "quick start/fast bright" na eBayu, pa ako ko ima preporuku neka piše, dobrodošla je.

Imao bih samo par pitanja:
-Ovaj prvi dio teksta sto si opisao ciscenje varikinom.. to si radio da bi skroz skinuo onaj sjajni dio? Onda si znaci matirao po samoj plastici je li?
-Jesi ti radio ili si nekome nosio? Koliko dodje ovakav facelift ako nije tajna?
-Nisam nesto skontao ovaj zadnji dio.. jesi ti sad stavio bixenon u sociva ili..? Ja bih ti preporucio umjesto xenona na mjestu dugih, da samo stavis obicne sijalice i kupis modul kao kod mare, da imas dnevna svjetla, a sociva palis po noci. Mara ce ti detaljnije objasniti kako modul funkcionise

Jos jednom, izgleda je sad za 10

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
Ma on ima fabrički dnevna, tako da bi mu to viška bilo.
Ovako nešto bih ja u duga stavio:
http://www.olx.ba/artikal/18969466/led- ... od-xenona/
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 146 puta
-
Hvala, a što se tiče čišćenja, ne znam, nekako sam sigurniji ovako a ne košta ništa.ArminM je napisao/la:Ispalo je extra, ali to sto si cistio sjenila prije farbanja je cisto gubljenje vremena, kao sto sam pisao u svojoj temi, farbao sam ih do sad dosta puta, i ako nisu ostecena nema potrebe za skidanjem

Hvala još jednom.Avicii je napisao/la: Pridruzujem se ostalim komentarima, stvarno predobro izgleda.. svaka cast na odradjenim radovima.Ja bih jedino da sam sebi radio zatamnio i ovaj dio sjenila oko sociva, da sve bude matirano
![]()
Imao bih samo par pitanja:
-Ovaj prvi dio teksta sto si opisao ciscenje varikinom.. to si radio da bi skroz skinuo onaj sjajni dio? Onda si znaci matirao po samoj plastici je li?
-Jesi ti radio ili si nekome nosio? Koliko dodje ovakav facelift ako nije tajna?
-Nisam nesto skontao ovaj zadnji dio.. jesi ti sad stavio bixenon u sociva ili..? Ja bih ti preporucio umjesto xenona na mjestu dugih, da samo stavis obicne sijalice i kupis modul kao kod mare, da imas dnevna svjetla, a sociva palis po noci. Mara ce ti detaljnije objasniti kako modul funkcionise
Jos jednom, izgleda je sad za 10
I meni je to sa sjenilima palo na pamet ali malo pokasno, jbga.

Počeo sam varikinom ali je relativno sporo, iako je efekat odličan ja sam potrošio sve što sam kupio a nisam završio oba fara tako da sam ih onda ipak oba matirao i prefarbao. Da sam imao dovoljno varikine i malo više živaca sprej odnosno farbanje ne bi bilo potrebno, ali opet, sprej je brža opcija koja odlično izgleda takođe.
Radio mi je prijatelj, ja sam naravno kupio sve potrebno i pomagao šta god sam mogao. Izašlo me jeftino (ugradnja) upravo iz tog razloga. Projektori ti tzv. Morimoto na oglasima su više kao "MOJTESMOTO" tako da sam naručio sa eBaya za nekih 60KM identične kakvi su kod nas po 100KM, na kraju se ispostavilo pogrešne (RHD) ali to je isključivo moja greška.
Xenon/Bi-xenon (BIG xenon što neki kažu):
Sočiva odnosno projektori u sebi imaju elektromagnete koji spuštaju "klapne" pri paljenju dugog svjetla i linija koja se vidi na kratkom logično nestaje i dobija se (uslovno rečeno) dugo svjetlo. Burazer ima fabrički takav bi-xenon na A6 i iskreno, ni kod njega a ni kod sebe nisam nešto posebno oduševljen tim dugim, valjda zato jer su kratka odlična a ovo onda još nešto malo bolje i u visinu osvijetli.
Dnevna svjetla imam fabrička tako da mi ne trebaju dodatna, i ovako imam u faru jednu sijalicu koja je kod slabije opremljenih modela dnevno svjetlo a kod mene apsolutno ništa ne radi (s obzirom da ima dvije niti, pretpostaviću da je možda druga za pomoć pri skretanju ili takvo nešto, ali ni ona ne radi).
Danas su u projektore legle nove 4300K sijalice i novi balasti a iz projektora sam prebacio na duga 6000K kit, razlika je ogromna kada se "ugriju" i duga u odnosu na same projektore i njihova "duga" svjetla.
Gledao sam i LED setove ali nisam htio da dajem neke posebno velike pare, dok se to još malo ne popravi ili dok ne pojeftini.

Nije da (ne) pametujem, ali sumnjam da je to stvarno bolje od xenona kada je u pitanju jačina svjetla. Znam da brže pale, teoretski imaju duži životni vijek (iako gube snagu/svjetlost vremenom) ali da su jače stvarno sumnjam.mara- je napisao/la:Ma on ima fabrički dnevna, tako da bi mu to viška bilo.
Vidio sam da CREE ima neke nove emitere koje daju 200 lumena/W ali to je u najboljoj opciji i na određenoj snazi.
- Avicii
- Moderator
-
Jbg, nesto sam skroz smetnuo da imas fabricki dnevna svjetla
Ok, znam to u socivima da ima ta klapna i sve to, ali ja sam mislio da se mora posebno kupiti neki mehanizam koji regulise rad klapne gore/dole (duga/kratka). Jesu li ti ostale sad u socivima H1? 6000k su mi previse, pogotovu tako na malo novijim autima, 4300k i 5000k je taman
Mara, gdje si mislio da stavi ove LED, u duga ili u sociva?

Ok, znam to u socivima da ima ta klapna i sve to, ali ja sam mislio da se mora posebno kupiti neki mehanizam koji regulise rad klapne gore/dole (duga/kratka). Jesu li ti ostale sad u socivima H1? 6000k su mi previse, pogotovu tako na malo novijim autima, 4300k i 5000k je taman

Mara, gdje si mislio da stavi ove LED, u duga ili u sociva?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
Ma u duga, da ima tako duplo dugo, jer mi nije praktično u dugom xenon zbog zagrijavanja.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
Kolega je na passatu 5+ (nisu xenon farovi) ubacio xenon u duga. Osvjetlavalo je ajd zdravo, kada blicne zaslijepi te
ali je skinuo zbog kise, nista vidjeo nije a 6000k je bio. Inace s 8000k inas problema po kisi.

Motion & Emotion
- Avicii
- Moderator
-
Sto se tice kise, ogromna je razlika 6000k i 5000k (sam sam se uvjerio), a ne 8000k, mogu misliti nista se ne vidi.