Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Postavio sam isti post i na temu vezanu za autodijelove ali je tema pomalo zamrla, zadnji post 17-og decembra...a meni je hitno.
Pozdrav lavoljuPci,
Danas čistio auto i imam šta vidjeti. Plastična rešetka ispod prednjih tablica napukla na jednoj strani te se udubila. Probao sam malo rukom namjestiti, međutim vjerovatno je unutra podrobljeno ono što je čuva čvrstom tako da nije mogla mrdnuti. Teško da ću na otpadu naći ovo, jer ih je većina udareno naprijed. Tako da mi ostaje ono najsigurnije, neki od ovlaštenih servisa. Može li neko provjeriti koliko košta ova plastika?
VIN: VF34C9HR8CS194967
Bio danas u Bloku, kazu da su skidali branik i da nije otisla ova plastika pod brojem 16 vec ova velika iza pod brojem 8, koja je sva u jednom dijelu (i resetka iznad i ispod tablica) u kosta oko 240KM kao sto je vec spomenuto ovdje. Gledajuci ovu svoju sliku i ovu sliku sa service boxa, rekao bih da je ova plastika u hromiranom okviru upravo ta pod brojem 16. Ima li neko iskusniji, ko bi mogao bolje procijeniti? Je li Blok mene pokusava opalit po dzepu ili?
Daj druze gdje ces toliko davati za plastiku. Imas li kog drugara ili nekoga da ti skine branik pa da fino na tenane pogledate sta je puklo?
Ako je i pukao ovaj dio pod br 8, jos bolje, iznutra je pa se ne vidi, okrpite ga nekako, nece se ni vidjeti.. Gdje ces davati 240km za dio branika.
Plastika br 16. koja tebi ne lezi na mjestu naleze na plastiku br 19., i na njoj su plastične zakacke vjerovatno popucale. Da nebi bacao ogromne pare, skini branik, provjeri, imas dva rešenja.
1.Plasticar može da zavari dosta toga, naročito ako imas djelove kojsu popocali.
2. Sitni sarafi se zavidaju u plastiku, toliko su mali da se i ne vide a taman pricvrste rešetke za unutrasnju oplatu.
Stvar je u tome sto su mi u Bloku rekli da je ova plastika broj 16 kao dodatna koja se stavi naprijed preko resetke i zakloni i ovu plastiku broj 19. A plastika broj 8 je ta na kojoj je i resetka iznad i resetka ispod tablice. Dakle, to je njihova konstatacija. Meni ne izgleda tako sa slike. Sa slike mi djeluje kao da je plastika 16 ta donja resetka a ne nesto opcionalno...dzaba se i ja peglam ovdje, naci cu plasticara da ovo rastavi i da bas vidim svojim ocima jel kao na slici ili....
U pravu su u Bloku. Ovo pod brojem 16 je zaštita za snijeg koja se dodatno postavlja. Rešetka pod brojem 8 košta 170km, to su ti oni vjerovatno uračunali i da ti oni zamjene.
Koliko kosta plastika na prednjoj karambolci onajj crni dio sto ima onaj cep na njemu...u ovlastenom servisu?Da znam koliko ce mi osiguranje isplatiti... 307 2003g.