A krenulo me...:)
A krenulo me...:)
Power sterling faulty
To mi pizon porucuje evo drugi dan?...
Sta mu ga ovo dodje....upravljanje...servo...?
Jel opasno po zivot ili samo po novcanik?
To mi pizon porucuje evo drugi dan?...
Sta mu ga ovo dodje....upravljanje...servo...?
Jel opasno po zivot ili samo po novcanik?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 323 puta
-
Re: A krenulo me...:)
Ta poruka je za servo. Na novčanik će sigurno uticati, a nije se igrati ni sa vožnjom tako, jer ako otkaže, volan izuzetno oteža, jer se sva sada auta toliko oslanjaju na servo, da je volan pretežak bez njega.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ja sam na sluzbenom opelu u voznji ostao bez serva u krivini , srecom nikoga nije bilo iz suprotnog smijera i sto je na kontra strani bilo prosirenje.
Ne pozeljeti nikome . Ako mozes rjesavaj to.
Ne pozeljeti nikome . Ako mozes rjesavaj to.
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Ako zakuje servo rizikujes i alternator, i jos druge stvari.
Evo mog iskustva, neka bude skola svakome
Krecem na put u tuzlu, nesto mi stvara cudan zvuk, svratim u servis kod nas i gradu da pitam sta je, ako je nesto sto se popravljati mora da mijenjam auto,imam cime ici.
Kaze majstor remenica alternatora ti malo zuji,nikakav problem nije, kad ti ne bude trebao auto dodji.
Na pola puta u tuzlu, tacnije na Marinom brdu, prije Banovica auto mi se gasi.
Stanem otvaram haubu i imam sta vidjet.
Nije uopste bilo do remenice alternatora, nego je remenica servo pumpe dobila luft, samim tim remen nije isao kako treba, ode mi remenica alternatora, i lezajevi unutar alternatora, servo pumpa gotova, remenica servo pumpe isto, remen isto.
Znaci za par km, koji bi me kostali da se pregleda auto, zavrne remenica, ja sam morao kupiti novi alternator, novi kompletan servo, s remenicom, novi remen, plus prevoz auta. Oko 500km sam dao za taj luksuz. Ucite svi na mom slucaju
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Evo mog iskustva, neka bude skola svakome
Krecem na put u tuzlu, nesto mi stvara cudan zvuk, svratim u servis kod nas i gradu da pitam sta je, ako je nesto sto se popravljati mora da mijenjam auto,imam cime ici.
Kaze majstor remenica alternatora ti malo zuji,nikakav problem nije, kad ti ne bude trebao auto dodji.
Na pola puta u tuzlu, tacnije na Marinom brdu, prije Banovica auto mi se gasi.
Stanem otvaram haubu i imam sta vidjet.
Nije uopste bilo do remenice alternatora, nego je remenica servo pumpe dobila luft, samim tim remen nije isao kako treba, ode mi remenica alternatora, i lezajevi unutar alternatora, servo pumpa gotova, remenica servo pumpe isto, remen isto.
Znaci za par km, koji bi me kostali da se pregleda auto, zavrne remenica, ja sam morao kupiti novi alternator, novi kompletan servo, s remenicom, novi remen, plus prevoz auta. Oko 500km sam dao za taj luksuz. Ucite svi na mom slucaju
Sent from my HTC One X using Tapatalk
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
A svjetlil ti lampica za ABS, jer kolko se sjecam kod tebe ABS kompjuter ide preko kompjutera za upravljanje.
Nivo ulja ok... Ne javlja vise gresku...
Jedini da ga nije ovaj obd adapter zajebavo.. Ni na dijagnostici harun nije nista nasao...
Jedino da negdje kakav kontakt nije slab.....al eto jucer nije prijavljivao nist....
Jedini da ga nije ovaj obd adapter zajebavo.. Ni na dijagnostici harun nije nista nasao...
Jedino da negdje kakav kontakt nije slab.....al eto jucer nije prijavljivao nist....
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Da je bio kontakt slab i da je imao prekid do nekog senzora ostala bi greska, ali nije bilo nista. Okretao ja volan provjeravao sve uredno nabija pritisak nigdje ne gubi svi senzori ocitavaju. Mozda i jest do tog OBD adaptera, probaj nakon 5 dana ponovo ga ukljuci pa vidi hocel izbacivat gresku.