206 1.4 16v trza na leru
Re: 206 1.4 16v trza na leru
A jesil mijenjao filter goriva? Da nije do njega...bar je to znalo bit u starijih auta kolko ja znam prije klapni gasa i ostalih savremenih problema? :)
- Onlyone
- Aktivan član
- Vozim: 308 1.6 e-HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 1 put
-
I meni "smrdi" na filter goriva, ili čak na kvalitet goriva, ako nisi mijenjao pumpe na kojima sipaš.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
- pohvaljen: 0
-
Filter goriva nisam mijenjao, jer kada sam ljetos kupio auto, receno mi je da je promijenjen. Gorivo sipam na Gaspromu, tako da ajd da kazem "ne sumnjam" u kvalitet. A evo i veceras u leru, poce trzati na obrtajima kao na fotografiji i dok trza, gas uopste ne prima, dok ne iztrza koji sekund. A po pitanju radne temperature, evo kolika je NAKON voznje po gradu.

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
de ti pocni sumnjati u kvalitet goriva i promjeni taj filter pa vidi hoce li se problem nastaviti, to ti je puno jeftinije nego klapnu kupovati za koju ce ti pofina suma trebati ako je budes htjeo novu
a temp je po meni mala pogotovo ako si vozio po gradu kako kazes
a temp je po meni mala pogotovo ako si vozio po gradu kako kazes
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
I moj prijatelj je imao problema sa tim na svom C3 benzin i kad je promijenio pumpu nije mu više trzalo tako da probaj i to, ništa te ne košta. Ja nešto nisam siguran u kvalitet goriva na Gazpromu...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
- Početnik
-
Isti su motori u Peugeotu i Citroenu. Najgore mi je sto majstori ne znaju sta moze biti. Pravi se emulzija u motoru, al to je normalno. Jer auto se za kratke relacije koristi. Do 10km voznje u jednom pravcu. Nekad i manje. Posao-kuca. Tako da i ne stigne se ugrijati kako treba, odmah ugasi se. Promijenio sam i ulje, Total sipao, al i dalje stvara emulziju. E sad, majstori kao tvrde da od emulzije trza. Ali onda bi trzao svaki benzinac ovako. Jer se u svakom pravi emulzija na kratkim relacijama. Emulzija je iskljucivo na samo poklopcima ventila, motora..nema nikakvog mijesanja sa rashladnom tecnoscu, ne dostatka rashladne tecnosti..evo neki dan sam u spricu izvukao rashladnu tecnost iz boce, cista potpuno, prozirna. I uvijek je isti nivo rashladne. Na Gaspromu sipam godinama dizel u drugo auto, nikada problema, cak ni zimi nisam imao. Dok npr.na HIFI sam sipao dizel, nisam zadovoljan. A na Gaspromu na dizelu zamijenim filter goriva poslije 50.000km, na njemu nema tragova zaprljanosti, zacepljenja. Tako da sada i benzin sipam na Gaspromu.
A temperatura... neki dan, kao sto sam napisao, drzao sam u mjestu obrtaje na 2000 i preko da se zagrije na 90℃ i kada se ugrijao, provozao 1km auto. Za taj 1km oborio je temperaturu na 70℃ od tada mi pokazuje jos nizu temperaturu nego je bila. Sada mi stoji stalno kao na fotografiji, ispod 70℃.
A temperatura... neki dan, kao sto sam napisao, drzao sam u mjestu obrtaje na 2000 i preko da se zagrije na 90℃ i kada se ugrijao, provozao 1km auto. Za taj 1km oborio je temperaturu na 70℃ od tada mi pokazuje jos nizu temperaturu nego je bila. Sada mi stoji stalno kao na fotografiji, ispod 70℃.
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Znam da su isti, zato ti i kažem da promijeniš pumpu pa da probaš tako neko vrijeme, pa vidi ima li poboljšanja. Ti benzinci su osjetljivi na gorivo.
- Onlyone
- Aktivan član
- Vozim: 308 1.6 e-HDI
- pohvaljen: 1 put
-
Gazprom gorivo je iz Pančeva. Koliko sam čuo, imaju modernizovanu liniju za dizel i skroz novu za benzin 100 i dosta ga hvale, za 95 ne znam.

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 323 puta
-
I termostat slobodno promijeni, 70 nije dobro.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
I kod mene je uvijek u voznji oko 70 stepeni ,a po gradu prva druga ili na leru ide na 90 i cim se krene u voznju odma na oko 70 i tu stoji . Neki kazu da je tako normalno za te motoro neki opet da nije ,pa sad .....
-
- Početnik
-
Imam prijatelja koji radi na Gaspromu na pumpi i on sipa i aditiv u bazene. I po pitanju tih aditiva...to je nista. Nema nikakve razlike, isti kao i obicni dizel. Tako da ono kao uz Premium dizel da se predje vise..od toga nema nista
Najgore mi je, sto trza samo u leru. U voznji nikakvih problema. Nego samo na leru i to kad je hladan, prvo paljenje. Haubu kada dignem, a zatrza, motor skace ko lud. Cak mi je jednom izbacivalo i gresku, na dijanostici je pokazalo problem sa gasom, kao klapna gasa. Pedala je isprobana, na dijagnostici sa drzanjem gasa malo, na sredini i u pod. I na dijagnostici je pokazalo da je pedala gasa uredu, a da je greske u klapni gasa i tu gresku nije mogao izbrisati, jer je kako kaze crvena greska, ona se brise zamjenom ispravnog dijela. Ali meni je greska sama od sebe nestala, cim sam ga malo na magistralnom stisnuo..zatim se opet javljala kad je hladan i onda sam skinuo klapnu gasa, ocistio je benzinom, vratio i od tada ne izbacuje gresku. Ali i dalje trza. A trzao je i prije nego je greska se pojavila. Tako da je greska onako, usput samo bila

Najgore mi je, sto trza samo u leru. U voznji nikakvih problema. Nego samo na leru i to kad je hladan, prvo paljenje. Haubu kada dignem, a zatrza, motor skace ko lud. Cak mi je jednom izbacivalo i gresku, na dijanostici je pokazalo problem sa gasom, kao klapna gasa. Pedala je isprobana, na dijagnostici sa drzanjem gasa malo, na sredini i u pod. I na dijagnostici je pokazalo da je pedala gasa uredu, a da je greske u klapni gasa i tu gresku nije mogao izbrisati, jer je kako kaze crvena greska, ona se brise zamjenom ispravnog dijela. Ali meni je greska sama od sebe nestala, cim sam ga malo na magistralnom stisnuo..zatim se opet javljala kad je hladan i onda sam skinuo klapnu gasa, ocistio je benzinom, vratio i od tada ne izbacuje gresku. Ali i dalje trza. A trzao je i prije nego je greska se pojavila. Tako da je greska onako, usput samo bila

-
- Početnik
-
Nove informacije
Danas sam isao do Ilidze, da uradim torziju tj.remontujem je..i u povratku poceo mi se cuti kao progoren auspuh. Ali, na leru se malo cuje kao da je progorio i onda se umiri, ne cuje se nista. Sada uzmem da vidim gdje se cuje, kad ono naprijed negdje. Dignem haubu, ono cuje se brujanje i to cuje se gdje je lambda sonda. Sad moram otici do majstora da utvrdim tacno..ali kontam..posto lambda sonda ima ogroman uticaj na motor. Postoji mogucnost, da mi je povecana potrosnja od ovoga novonastalog problema..da mi takodjer trza na leru zbog istog. Dok ne utvrdim tacno gdje je progoreno..nista sa sigurnoscu ali se "nadam"
da mi je rjesenje problema ovo. Mozda je progorila cijev negdje oko lambda sonde, koja ocitava zbog toga pogresne podatke i onda ih dalje salje kompjuteru, koji pravi pogresno smjesu goriva i zbog toga i trza i vise trosi... 

- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
moras druze otici nekome ko ima orginalnu dijagnostiku , dzabe ides tim majstorima sa univerzalnim mogu samo nagadjat....Prema svemu tvom navedenom sto si ispisao , ja ti mogu reci LAMDA SONDA , SENZOR OBRTAJA RADILICE i SENZOR TEMPERATURE ZRAKA i to nista nece vidjet univerzalna dijagnostika ....Игор.Вукајловић je napisao/la:Treba promijeniti naziv temejer problem sa trzanjem izglada necu ni rijesiti, jer ni majstori ne znaju sta bi moglo biti. Svi samo kazu svjecice i ciscenje klapne gasa. A svjecice nove, originalne, klapna ciscena dosta puta... Tako da samo AKO rijesim nekada problem, mogu napisati rjesenje problema. Mada, najvise sumnjam na klapnu gasa, ali...
A sto se temperature tice ne sikiraj se , to je normalna kod nasih pezoovih benzinaca ....
I najprije ce bit taj senzor sa radilice , vidjeces
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Kod benzinaca može biti i problem struja za paljenje svječica, kablovi i sve oko napajanja visokim naponom. Ne znam jesi li pregledao kablove svjećica, da nije koji oštećen pa gubi struju.
- Početnik
-
Pregledano cim sam kupio auto. Jedna svjecica slabija bila, pa sam sve stavio originalne iz ovlastenog servisa. Preko laptopa pregledano sve, jacina struje na svjecima.