206 1.4 16v trza na leru

Odgovori
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: 206 1.4 16v trza na leru

Post Postao/la dino »

Zna se desiti da je oštećen kabal prema svjećici, mala rupica, pa onda baca na masu motora i tako gubi struju na trenutke, nije stalno..

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

bobina kod nas je iz jednog dijela, nije kao na vecini ostalih auta da ide po jedan kabal do svake svjecice nego ide jedan kabal na bobinu i onda ona prekriva sve 4 svjecice pa je tu manja vjerovanoca da moze doci do tih rupica na kablovima ali opet povlaci 4x vecu cijenu pri kvaru :green: (mislim bar na 1.6 je tako, valjda je i na 1.4)
slika ¦ slika
Игор.Вукајловић
Početnik
Vozim: Peugeot 206
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Игор.Вукајловић »

Najgore je meni.. odem kod elektricara, njihov odgovor je "svjecice i ciscenje klapne gasa". To je njihov posao, ostalo mehanicaru. Odem kod mehanicara..nista bolje ni kod njega. Ajd ovo sto se pocelo cuti brujanje, je fleksibilni crijevo, to cu odmah zamijeniti. Ali..i dalje ostaje problem trzanja... ne znam kako je kod drugih sa ovakvim motorom..ali nekako mi je puno i potrosnja..pokazuje preko 8l na bordu :think: znaci da ga racunam preko punog rezervoara 9l najmanje trosi. A ne forsira se puno auto, do 3000 obrtanja, 3500.. a Doboj kao grad, nije velik, nema previse stajanja na semaforu i klasicnih gradakih guzvi, kao u Sarajevu npr :D
Preostaje mi naci nekoga elektricara, sa sto boljom dijagnostikom, kome nece biti mrsko pozabaviti se i ispitati sve.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”