206 1.4 16v trza na leru
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: 206 1.4 16v trza na leru
Zna se desiti da je oštećen kabal prema svjećici, mala rupica, pa onda baca na masu motora i tako gubi struju na trenutke, nije stalno..
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
bobina kod nas je iz jednog dijela, nije kao na vecini ostalih auta da ide po jedan kabal do svake svjecice nego ide jedan kabal na bobinu i onda ona prekriva sve 4 svjecice pa je tu manja vjerovanoca da moze doci do tih rupica na kablovima ali opet povlaci 4x vecu cijenu pri kvaru
(mislim bar na 1.6 je tako, valjda je i na 1.4)

-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Najgore je meni.. odem kod elektricara, njihov odgovor je "svjecice i ciscenje klapne gasa". To je njihov posao, ostalo mehanicaru. Odem kod mehanicara..nista bolje ni kod njega. Ajd ovo sto se pocelo cuti brujanje, je fleksibilni crijevo, to cu odmah zamijeniti. Ali..i dalje ostaje problem trzanja... ne znam kako je kod drugih sa ovakvim motorom..ali nekako mi je puno i potrosnja..pokazuje preko 8l na bordu
znaci da ga racunam preko punog rezervoara 9l najmanje trosi. A ne forsira se puno auto, do 3000 obrtanja, 3500.. a Doboj kao grad, nije velik, nema previse stajanja na semaforu i klasicnih gradakih guzvi, kao u Sarajevu npr
Preostaje mi naci nekoga elektricara, sa sto boljom dijagnostikom, kome nece biti mrsko pozabaviti se i ispitati sve.

Preostaje mi naci nekoga elektricara, sa sto boljom dijagnostikom, kome nece biti mrsko pozabaviti se i ispitati sve.