Onlyone je napisao/la:To je trenutna potrošnja, tako da ne treba previše gledati. Mislim da je na ovoj prvoj blaga nizbrdica, pa je zato 5,4. Ova druga (150) je taman ubrzao, pa je zato visoka 6,7.
Mislim da drži oko 6,5 na 150 km/h, na 130 je oko 6. Vozao sam se i nekim lokalnim putem juče, meni nepoznata dionica, a kvalitetna cesta, nova. Držao na 55 tempomat (blicali za policiju, ograničenje 50) i jedno desetak kilometara tako - potrošnja 2,2-2,5 l/100km

Ja sam u januaru išao za Italiju, napravio oko 1400km u oba smjera, autoput je oko 1200 mislim, ostalo tamo po gradu 100 i ovdje 100 do autoputa, 90% vremena je bila vožnja 130km/h, ponegdje 120, ponegdje 150. Potrošnja (preračunata, ne po bordu) za moj SW sa istim motorom je na kraju iznosila 5,8l što je meni izuzetno dobro, troje nas je bilo u autu i gotovo pun gepek stvari.
Što se tiče najniže prosječne potrošnje kod tebe je logično malo manja jer je kod mene nešto teže i veće auto, a ja sam imao najnižu od 2.9l na 23km sa 52km/h prosječnom brzinom, magistrala, takođe policije svugdje...
Meni je motor dovoljan i za SW, nekada fali malo više snage ali je zato potrošnja vrh.
Što se tiče Golfa 5, kolega vozi 1.9TDI i to sa 90KS model, istina da je 55l rezervoar ali je i lakši dosta nego SW, ja sam prelazio više kilometara nego on a vozili smo istu relaciju do posla. Što se tiče kazaljke ja mogu samo potvrditi da odmah počne opadati kako ste i vi primjetili i meni je to OK, iako pratim i pređenu kilometražu.
I usput da kažem, fin autić.