Loz ulje
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
Re: Loz ulje
Moj drug ima 307 2.0hdi 66kw 2004god vec godinu dana stalno sipa lozu.Samo je jednom do sad na moj nagovor sipao atf ulja u rezervoar i nije imao nikakvih problema do sad.Taj motor guta sve zivo.
Ja sam sa svojom starom 406 1.9td presao 230000km sve na lozu,nikakav problem nisam imao.
Sipao sam i u moje sadasnje auto lozu jedno 10000km sam presao ,ali sam osjetio slabiju vucu i vise nisam sipao.
Ja sam sa svojom starom 406 1.9td presao 230000km sve na lozu,nikakav problem nisam imao.
Sipao sam i u moje sadasnje auto lozu jedno 10000km sam presao ,ali sam osjetio slabiju vucu i vise nisam sipao.
- Onlyone
- Aktivan član
- Vozim: 308 1.6 e-HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 1 put
-
Što se tiče kvaliteta, po nekim analizama koje su nezavisne kuće radile, kod nas je gorivo u veleprodaji sasvim dobrog kvaliteta. Problem su pumpe i šta ko od trgovaca dodaje i kako se to kontroliše.Lipa je napisao/la:Planiram sipati loz ulje u puga...iskustva?Ni nafta nije neke kvalitete u BiH jer nemamo zakon o kvaliteti goriva...
Ja zato izbjegavam manje, lokalne pumpe (i neke veće na kojima sam se ja, ili neko meni poznat opekao, tipa Nešković).

- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Koliko sam upoznat HIFA je davala najvise uzoraka goriva na analizu,pa zatim Petrol,na kojem i sipam Qmax,a zatim i ostali,e sad koliko su rezultati analalize tacni...
1921
1921
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Analize goriva sa benzinskih pumpi se redovno uzimaju sa svakom isporukom. Kod nas u Kaknju analize uzima Delta petrol i Inspekt.
Što se tiče lože, nije mi bila na pameti dok je nisi spomenuo, tako da ja ne bi ni u snu sipao u svoje auto.
Što se tiče lože, nije mi bila na pameti dok je nisi spomenuo, tako da ja ne bi ni u snu sipao u svoje auto.
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
I meni je loža nekako više za G1 i njegovu generaciju. Mislim da može biti više štete nego koristi akda sipaš ložu u ove nove dizele.
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Slažem se u potpunosti sa Dinom i Andrejom, ni ja je u svog Puga ne bih sipao. A vjerovatno da bi on to i progutao i radio, samo je pitanje kako i do kada. Jednostavno mislim da ne vrijedi na tome štediti.
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Stvarno ovi VW motori pumpa dizna nemaju problema sa tom vrstom nafte,ali ove nove generacije vremenom pocnu raditi probleme :)
1921
1921
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Koliko sam ja upucen, loz ulje 'prija' samo starijim autima sa Bosch pumpama, a nikako novijim sistemima ubrizgavanja goriva. Posljedice se sigurno moraju osjetiti nakon izvjesnog vremena. Plus, mimo svega toga.. kod nas je masu ljudi sipalo lozu u auta dok je nafta bila dosta skuplja, pa su prilikom prelaska HR i CG granice bili kontrolisani i masu ljudi je platilo dosta kazni zbog toga. Kazne su bile ogromne.. ne sjecam se sad tacno koliko. Ja bi to sipao u G2 jedino, al ti kako vidis 

Sta je sa Neskovicem, kakvo je gorivo kod njega? Ovdje u Trebinju nesto pominju da ce se praviti ta pumpa, a cuo sam da su jeftiniji od ostalih, pa valja li to cemu?Onlyone je napisao/la:Što se tiče kvaliteta, po nekim analizama koje su nezavisne kuće radile, kod nas je gorivo u veleprodaji sasvim dobrog kvaliteta. Problem su pumpe i šta ko od trgovaca dodaje i kako se to kontroliše.Lipa je napisao/la:Planiram sipati loz ulje u puga...iskustva?Ni nafta nije neke kvalitete u BiH jer nemamo zakon o kvaliteti goriva...
Ja zato izbjegavam manje, lokalne pumpe (i neke veće na kojima sam se ja, ili neko meni poznat opekao, tipa Nešković).
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Koliko ja znam, nije dobro gorivo. Ali jesu najjeftiniji.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Onlyone
- Aktivan član
- Vozim: 308 1.6 e-HDI
- pohvaljen: 1 put
-
Najjeftinije je gorivo, to stoji. Gas sam jednon nasui kod njih (Xsara Picasso),puna boca ni 400 km, i to dosta otvorene ceste. Na ostalim pumpama mi prelazio minimum 550 gradske vožnje. Benzin ista priča, ne osjetis neku razliku u vožnji, ali u potrošnji svakako. Ovo su lična iskustva.
Još mi se dosta prijatelja i poznanika žalilo na probleme sa njihovim gorivom. U nabavci je dobro (Brod), vjerovatno sami nešto hemijaju.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Još mi se dosta prijatelja i poznanika žalilo na probleme sa njihovim gorivom. U nabavci je dobro (Brod), vjerovatno sami nešto hemijaju.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk