voda pod nogama u 308-ci

kris74
Početnik
Vozim: peugeot 308
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

voda pod nogama u 308-ci

Post Postao/la kris74 »

Nedavno sam otkrio da mi je odvod kondenzata klime,tj. gumena cjevčica bila ispala,što sam pozitivno riješio.Međutim,danas ustanovih prilikom pranja auta da mi ulazi voda i to na mjestu gdje poluga nožne kočnice izlazi iz kabine,tj. mjestu glavnog kočionog cilindra,ako se ne varam,i to dobro ulazi.Ima li neko iskustava sa ovakvim slučajem i kako se dolazi do njega,predpostavljam na dizalicu-pa odozdo.Mišljenja sam da je neka guma(brtva)oslabila,pa se možda može i silikonom riješiti.Pozdrav. puzz
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: voda pod nogama u 308-ci

Post Postao/la Avicii »

Ne znam koliko je tacno zavucen kocioni i servo na 308, ali nesto sumnjam da bi to moglo od pranja da udje tuda, osim ako nisi motor prao. Jesi provjerio da ti nisu zacepljeni odvodi oko brisaca ili tako nesto?
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Prvo provjeriti odvode za vodu ispod brisaca,ako su zacepili zna procuriti u kabinu,ja sam imao,doduse jos ponekad koja kap prodje kroz vrata pa se slije ispod nogu i kad sam provjeravao mislio sam da je proslo kroz filter klime,ali eto ispostavilo se da je kroz vrataa prolazilo i dalje se skupljalo...
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Što više razmišljam,nije logično da voda ulazi na mjestu kočionog cilindra,već negdje više.Na autu je mijenjana šajba,pa je možda slabo zadihtovana,te nekuda ulazi voda.Odvodi ispod brisača se čine OK,sve više sumnjam na šajbu.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

ako je sajba mijenjana onda je velika mogucnost da negdje pusta . Slauf u ruke i lagano po rubu zaljevaj tada ces najprije naci gdje pusta
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Rado bih ja,ali kad stalno pada kiša,pa nama efekta..I ako pronađem,pomaže li silikon ili šta?
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Pomaze naravno, samo crni nadji , ima ga za kupiti . Dobro posusi i ocisti povrsinu gdje pusta i fino nanesi . crni uzmi da se ne primjeti kuda si mazao
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Hvala,probaću,samo da stane kiša pa da prionem na posao,naravno ako uopšte bude problem na šajbi.Pozzz...
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Meni je tako na jednom od passata pustalo ispod kedera onog sto se zalijepi oko sajbe i to samo ako mlaz ide ukoso prema tome mjestu . Osusio fino i ocistio i nanio taj silikon i nikada vise nije pustilo
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Meni pušta pod svim mogućim i nemogućim uglovima,danas za 8 sati na poslu,nakupilo se litru i po vode ispod nogu,morao spužvom izbacivati.Tapecirung sam već prije razmontirao,tj. jedan dio koji sam mogao,tako da mi je zgodno posušiti.Čak sam razmišljao o ideji jednog kolege,da probušim pod i nek novopridošla voda slobodno otiče i dakako odustao.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Nemoj nista busiti.. Uradi kao sto ti je Kula rekao. Sjedi ti u auto sa baterijom, a nek te neko posipa iz slaufa svuda, lako ces skontati kud pusta ako se toliko nakupi vode. Nadji crno ljepilo/silikon RECA, zelena tuba.. Ako ti bude uopste pustalo oko sajbe.

Sent from my LG G2 using Tapatalk
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Tek sad sam se uključio na forum,pa prekasno vidio za crno ljepilo-silikon RECA.Prekasno iz razloga što sam već odradio nekim drugim crnim silikonom.Ušao danas u auto,a sin šlaufom sa najačim pritiskom prvo u odvode-ništa,pa po sredini šajbe-opet ništa i kad je digao po vozačkoj strani šajbe,ja iz auta dreknuo:"evo je",da je pravo čudo da šajba nije pukla od akustičnog efekta.I onda očistim,fenom osušim i obljepim već pomenutim silikonom.I sad čekam da se osuši i da vidim šta sam napravio.Hvala svima na savjetima i nadam se da će ova moja iskustva pomoći još nekome.
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Bitno je da je na bazi acetata i da je crni , proizvodjac manje vise . Obavezno javi rezultate kada se silikon osusi .
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Sutra ćemo vidjeti rezultate.Noćas se suši silikon,a sutra auto na kišu(koju sam mrzio ovih dana,a sad je jedva čekam).nadam se samo da je ovo bio jedini problem i da je riješen.
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Pa jesi li istestirao kompletnu sajbu ili si stao odamah kada ti je pokazalo vodu , trebao si to mjesto obiljeziti i ici dalje.
Ali eto sutra javljaju razvedravanje :D
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”