voda pod nogama u 308-ci

kris74
Početnik
Vozim: peugeot 308
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: voda pod nogama u 308-ci

Post Postao/la kris74 »

Zameljao sam ja silikonom čitavu šajbu,čak i sa one strane gdje ne pušta,jer koga su zmije klale-i guštera se boji.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: RE: Re: voda pod nogama u 308-ci

Post Postao/la Avicii »

kris74 je napisao/la:Tek sad sam se uključio na forum,pa prekasno vidio za crno ljepilo-silikon RECA.Prekasno iz razloga što sam već odradio nekim drugim crnim silikonom.Ušao danas u auto,a sin šlaufom sa najačim pritiskom prvo u odvode-ništa,pa po sredini šajbe-opet ništa i kad je digao po vozačkoj strani šajbe,ja iz auta dreknuo:"evo je",da je pravo čudo da šajba nije pukla od akustičnog efekta.I onda očistim,fenom osušim i obljepim već pomenutim silikonom.I sad čekam da se osuši i da vidim šta sam napravio.Hvala svima na savjetima i nadam se da će ova moja iskustva pomoći još nekome.
Nema veze, vazno je da si nasao gdje pusta, drzace i to sigurno. Ajde pa javi sta si uradio ;)

Sent from my LG G2 using Tapatalk
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Nešto sam noćas razmišljao,pošto ja blago rečeno nisam baš štedio na silikonu,kad sam obljepljivao oko šajbe,da li može doći do problema prilikom širenja stakla na suncu,tj. pucanja.Jeste da je silikon elastičan i sve to,ali nešto se pribojavam negativnih efekata svoje rabote.Inače ,još čekam kišu. :think:
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Nece doci do sirenja, nemas se sta brinuti. Nego opet slauf u ruke i natopi dobro, da vidis sta si uradio ;)

Sent from my LG G2 using Tapatalk
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Hvala,sad mi je lakše.Šlauf mora sačekati jer posao ne može.Zbog toga se nadam kiši.
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Evo mene sa lijepim vijestima i naravno sa velikim zahvalama drugarima koji su mi puno pomogli svojim dobronamjernim i pametnim savjetima.Naime,danas sam konačno našao vremena da uzmem šlauf i testiram urađeno i nakon pola sata najvećeg mogućeg zalijevanja u autu ni kap vode.Pao mi je kamen sa srca,stvarno me bila muka uhvatila,ali konačno je riješeno.Veliki pozdrav... :ok:
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Nadam se da je tako...
Moram ti priznati da je to sa vodom nekad iritanto i tesko utvrditi,ja sam npr vrata zaljevao iz svih mogucih smjerova sa ogromnim kolicinama vode i nista,kisa padala cijeli dan nista,a ujutro nadjem trag,voda ima svoj put i treba vremena,ja sam najbolje nasao rutu sa toalet papirom i maramicama jer su ostavljale trag odakle curi,kod tebe moze biti sajba,a mozda i ne,ali definitvno je da problem nije nestao,nego se prikrio...
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Ajd neka si uspio vrijeme ce pokazati da li je problem rijesen ili ne :good:
kris74
Početnik
garage

Post Postao/la kris74 »

Naravno,vrijeme će pokazati i moguće je da se ponovi i da bude još neki problem na vratima ili još negdje.Što se tiče ovoga definitivno je bila šajba.Sin je jakim mlazom zalijevao od odvoda,pa naviše i to svakih 15 minuta pomjeri 20-tak cm.Čim je došao do sredine šajbe na strani volana,za 10 sekundi sam vidio potočić vode po podu ispod osigurača.Onda je opet išao dole,pa gore i tako dva sata i svaki put isto.Nakon obljepljivana čitave šajbe sam sušio sve dva dana,na kraju i fenom koji sat i nakon dugotrajnog zalijevanja nema ni kap vode u autu.Ovdje se radilo o velikoj rupi ispod šajbe,pa se dalo otkriti,a da li ima još kakav problem,manji a samim tim i teži za otkriti,to će pokazati vrijeme,kao što rekoste.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”