voda pod nogama u 308-ci
- kris74
- Početnik
- Vozim: peugeot 308
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Re: voda pod nogama u 308-ci
Zameljao sam ja silikonom čitavu šajbu,čak i sa one strane gdje ne pušta,jer koga su zmije klale-i guštera se boji.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: RE: Re: voda pod nogama u 308-ci
Nema veze, vazno je da si nasao gdje pusta, drzace i to sigurno. Ajde pa javi sta si uradiokris74 je napisao/la:Tek sad sam se uključio na forum,pa prekasno vidio za crno ljepilo-silikon RECA.Prekasno iz razloga što sam već odradio nekim drugim crnim silikonom.Ušao danas u auto,a sin šlaufom sa najačim pritiskom prvo u odvode-ništa,pa po sredini šajbe-opet ništa i kad je digao po vozačkoj strani šajbe,ja iz auta dreknuo:"evo je",da je pravo čudo da šajba nije pukla od akustičnog efekta.I onda očistim,fenom osušim i obljepim već pomenutim silikonom.I sad čekam da se osuši i da vidim šta sam napravio.Hvala svima na savjetima i nadam se da će ova moja iskustva pomoći još nekome.

Sent from my LG G2 using Tapatalk
- kris74
- Početnik
-
Nešto sam noćas razmišljao,pošto ja blago rečeno nisam baš štedio na silikonu,kad sam obljepljivao oko šajbe,da li može doći do problema prilikom širenja stakla na suncu,tj. pucanja.Jeste da je silikon elastičan i sve to,ali nešto se pribojavam negativnih efekata svoje rabote.Inače ,još čekam kišu. 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Nece doci do sirenja, nemas se sta brinuti. Nego opet slauf u ruke i natopi dobro, da vidis sta si uradio 

- kris74
- Početnik
-
Hvala,sad mi je lakše.Šlauf mora sačekati jer posao ne može.Zbog toga se nadam kiši.
- kris74
- Početnik
-
Evo mene sa lijepim vijestima i naravno sa velikim zahvalama drugarima koji su mi puno pomogli svojim dobronamjernim i pametnim savjetima.Naime,danas sam konačno našao vremena da uzmem šlauf i testiram urađeno i nakon pola sata najvećeg mogućeg zalijevanja u autu ni kap vode.Pao mi je kamen sa srca,stvarno me bila muka uhvatila,ali konačno je riješeno.Veliki pozdrav... 

- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Nadam se da je tako...
Moram ti priznati da je to sa vodom nekad iritanto i tesko utvrditi,ja sam npr vrata zaljevao iz svih mogucih smjerova sa ogromnim kolicinama vode i nista,kisa padala cijeli dan nista,a ujutro nadjem trag,voda ima svoj put i treba vremena,ja sam najbolje nasao rutu sa toalet papirom i maramicama jer su ostavljale trag odakle curi,kod tebe moze biti sajba,a mozda i ne,ali definitvno je da problem nije nestao,nego se prikrio...
Moram ti priznati da je to sa vodom nekad iritanto i tesko utvrditi,ja sam npr vrata zaljevao iz svih mogucih smjerova sa ogromnim kolicinama vode i nista,kisa padala cijeli dan nista,a ujutro nadjem trag,voda ima svoj put i treba vremena,ja sam najbolje nasao rutu sa toalet papirom i maramicama jer su ostavljale trag odakle curi,kod tebe moze biti sajba,a mozda i ne,ali definitvno je da problem nije nestao,nego se prikrio...
- kris74
- Početnik
-
Naravno,vrijeme će pokazati i moguće je da se ponovi i da bude još neki problem na vratima ili još negdje.Što se tiče ovoga definitivno je bila šajba.Sin je jakim mlazom zalijevao od odvoda,pa naviše i to svakih 15 minuta pomjeri 20-tak cm.Čim je došao do sredine šajbe na strani volana,za 10 sekundi sam vidio potočić vode po podu ispod osigurača.Onda je opet išao dole,pa gore i tako dva sata i svaki put isto.Nakon obljepljivana čitave šajbe sam sušio sve dva dana,na kraju i fenom koji sat i nakon dugotrajnog zalijevanja nema ni kap vode u autu.Ovdje se radilo o velikoj rupi ispod šajbe,pa se dalo otkriti,a da li ima još kakav problem,manji a samim tim i teži za otkriti,to će pokazati vrijeme,kao što rekoste.